Quantcast
Channel: שטח
Viewing all 3120 articles
Browse latest View live

פיג'ו 2008 מתרענן עם טורבו

$
0
0

ניר בן זקן
שלוש שנים לאחר שהושק הקרוסאובר הקומפקטי של פיג'ו ונמכר ביותר מחצי מיליון עותקים, ה-2008 עובר ריענון של אמצע החיים. השינוי הויזואלי הוא בחזית עם יחידות תאורה שונות וסבכה קדמית גדולה מבעבר בעוד תא הנוסעים זוכה למערכת מולטימדיה מקורית תומכת Apple CarPlay ו-MirrorLink.

פיג'ו 2008 עובר מתיחת פנים של אמצע החיים וגם מקבל מנוע טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית. צילום: פיג'ו

פיג'ו 2008 עובר מתיחת פנים של אמצע החיים וגם מקבל מנוע טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית. צילום: פיג'ו

מבחן רכב סוזוקי ויטארה מול פיאט 500X מול ניסאן ג'וק מול אופל מוקה

מבחן רכב סאנגיונג טיבולי

החדשה העיקרית נוגעת ליחידת ההנעה; מנוע טורבו בנזין 3 צילינדרים בנפח 1.2 ליטר המפיק 110 כ"ס ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית (של איסין) עם 6 יחסים. זו מחליפה את מנוע 1.6 ליטר עם 120 כ"ס ותיבת 4 הילוכים AL4E המיושנת שבדגם היוצא. יחידת ההנעה החדשה תורמת לשיפור הביצועים שהיו עקב אכילס של הדגם עם 10.3 שניות במיאוץ ל-100 קמ"ש (קיצוץ של 0.9 שניות) וצריכת דלק רשמית של 20.8 ק"מ לליטר בממוצע (15.4 ק"מ לליטר בדגם היוצא).

פיג'ו 2008 עובר מתיחת פנים של אמצע החיים וגם מקבל מנוע טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית. צילום: פיג'ו

פיג'ו 2008 עובר מתיחת פנים של אמצע החיים וגם מקבל מנוע טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית. צילום: פיג'ו

ה-2008 המחודשת תגיע לישראל במאי הקרוב ונוכח מדיניות התמחור האגרסיבית של היבואנית "לובינסקי" נראה כי צפויים חיים קשים למתחרים.


מבחן רכב הונדה HRV

$
0
0

 

  • דור שני לדגם
  • על בסיס הונדה ג'אז
  • בנזין 1.5ל' עם 130 כ"ס
  • 15.0 ק"מ/ל'
  • 139,000 שקלים

רוני נאק

זה היה אחד המקרים הנדירים הללו שהגרסה הישראלית, זו שבסוף משווקת אצלנו, טובה יותר מה-HRV אשר פגשתי בהשקה העולמית בפורטוגל. לרוב, המצב הפוך שכן יצרני הרכב עושים הכל (ועוד קצת) כדי שהמכונית תצטיין בפני העיתונות העולמית. אלא שכאן, בשוק של הלוונט, אנו מקבלים מתלים עם כיול שונה וגלגלים אחרים – שינויי מק"ט זניחים לכאורה אשר הפעם משפיעים באופן מהותי על השורה התחתונה.

מבחן רכב הונדה HRV. נוח בעיר ובכפר - חסכוני בדרך לשטח, מנוע חסכן ולא דינאמי. צילום: רוני נאק

מבחן רכב הונדה HRV. נוח בעיר ובכפר – חסכוני בדרך לשטח, מנוע חסכן ולא דינאמי. צילום: רוני נאק

הונדה HRV

ה-HRV משתמש בפלטפורמה של הג'אז החדשה ועליה הונדה עיצבה מרכב קומפקטי-אך-שרירי אשר מתחבר היטב ל-DNA הדינאמי של הונדה. מה שבהונדה מכנים "צללית של קופה פוגשת קשיחות של רכב שטח" משהו בסגנון של ב.מ.וו X6 אם תרצו. ואכן ניפוח המרכב של הקרוסאובר הזה של הונדה – משווה לרכב הפנאי הקטן מראה מאד אסרטיבי אשר רק מתחזק עם שבכת חזית כהה, מיגון פלסטיק לספי הדלתות ובתי הגלגלים וקורה B שחורה המתמזגת בקשת שיוצרות השמשות.

לתא הנהג וסביבת הנוסעים ארכיטקטורה מעניינת ושונה. בולטים מסך מולטימדה גדול המוסט לעבר הנהג ושורה של פתחי מיזוג מול הנוסע – כהומאז' ל-HRV מלפני עשור. איכות החומרים – כרגיל בהונדה – טובה מאד ומשטחים בפיאנו שחור, ונגיעות עור מחזקים את המראה היוקרתי. גלגל ההגה שמנמנן ועתיר מיתוג; פקדי שמע, בקרת שיוט, מחשב דרך וטלפון.

מבחן רכב הונדה HRV. עיצוב שונה ומעניין. מד מהירות עם אפקט תלת מימדי, פתחי איוורור מצויינים ומולטימדיה נהדרת. מושבים קצרים אך נוחים. צילום: רוני נאק

מבחן רכב הונדה HRV. עיצוב שונה ומעניין. מד מהירות עם אפקט תלת מימדי, פתחי איוורור מצויינים ומולטימדיה נהדרת. מושבים קצרים אך נוחים. צילום: הונדה

אהבתי את הקונסולה המרכזית הגבוהה אשר תוחמת את הנהג ב"קוקפיט" תכליתי ומלהיב. תחתיה יש תא פתוח לסלולארי ושקעי מדיה. תפקידה עיצובי נטו – שכן אין מנהרה לדייב-שאפט. חבילת הבטיחות כוללת 6 כריות אוויר, בקרת יציבות ומשיכה ו-CTBA. זו מערכת המונעת התנגשות בתנאי נהיגה עירוניים (בין 5ל-30 קמ"ש) ומסוגלת להביא את הונדה HRV לעצירה מלאה באופן אוטונומי אם הנהג לא ישעה לחיווי הקולי והאיתותים שקדמו לזה.

עם בסיס גלגלים של 261 ס"מ – שזה די גדול ל-SUV קומפקטי – לא הופתענו למצוא מפער דלת אחורי גדול ומושבים אחוריים מרווחים למדי. אותם מושבים (מאג'יק סיטס) ניתנים לקיפול וסילוק בכל דרך שרק תרצו ומגדילים את תא המעטן הגדול מ-431 ל' עד ל-1456ל' אשר יספיקו גם לאופני הרים עם גלגלי 29 גדולים ועוד קצת. אורך תא המטען שמתקבל נושק ל-1.9מ' והגישה אליו דרך מפער דלת תא מטען של כמעט 1.2מ' – מרשים מאד.

מבחן רכב הונדה HRV. תא מטען ענקי ונגיש בזכות מפער העמסה רחב מאד ונמוך. למנוע תפוקה טובה אבל מגיעה בסל"ד גבוה ונוכח באוזן. צילום: רוני נאק

מבחן רכב הונדה HRV. תא מטען ענקי ונגיש בזכות מפער העמסה רחב מאד ונמוך. למנוע תפוקה טובה אבל מגיעה בסל"ד גבוה ונוכח באוזן. צילום: רוני נאק

על ההנעה מופק מנוע יורו 6 חדש של הונדה מסדרת EARTH DREAMS. למנוע הזרקת דלק ישירה לצילינדרים, תזמון והרמה משתנים לשסתומי היניקה והפליטה וביצורו שולבו חומרים חדשים לצימצום התנגדות וחיכוך פנימי. למנוע תפוקה של 130 כ"ס ב-6,600 סל"ד ו-15.5 קג"מ ב-4,600 סיבובים. הורדת הכוח לגלגלים נעשית דרך תיבת הילוכים רציפה אשר תוכנתה לתת לנהג האירופאי כאילו הוא נוהג בתיבה כפולת-מצמדים מיצרן גרמני מוכר.

אצלנו משווקת הונדה HRV רק בגרסת COMFORT ומחיר של 139,000 שקלים – מעל לממוצע המחיר של הסגמנט הזה.

נהיגה הונדה HRV

הטענה העיקרית מהנהיגה בהשקה העולמית של הונדה HRV, הייתה נוחות נסיעה להלן NVH לא מבריקים. עבור רכב שעתיד לבלות את רוב חייו בסביבה עירונית זה עלול להיות "נ" צורב. אלא שהמפרט הישראלי דווקא הציל את המצב. כיול מתלים שונה, חישוקי גלגלים בחתך 16 במקום ה-18 שהיו בהשקה, שיפרו הרבה מאד את איכות החיים וחווית הנסיעה בעיר ומחוצה לה. המחיר על כך היה פגיעה מסוימת במראה וערפול מה של התנהגות הכביש המצוינת אשר פגשנו בהשקה.

מבחן רכב הונדה HRV. נראה טוב סטאטי, מרגיש טוב בנסיעה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב הונדה HRV. נראה טוב סטאטי, מרגיש טוב בנסיעה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב יונדאי טוסון

טיול שטח קוויקי בבן שמן

מידות קטנות, וקוטר סיבוב זעיר הופכים את התנועה בכרך לנעימה וקלה. הראות החוצה טובה, אם דרך השמשות או המראות. קורה C – זו האחורית מעט מפריעה בחניה לאחור. במהירויות חניה, ואח"כ בנהיגה איטית ההיגוי קל מאד ומוסיף גם הוא לנעימות הכללית.

למנוע נתונים טובים – על הנייר – תפוקה נאה ומומנט ראוי. אולם אלו מגיעים בסל"ד גבוה (שיא מומנט ב-4,600 סל"ד) ובשילוב תיבת ההילוכים הרציפה וחוסך בבידוד רעשי מנוע, מתקבל רעש ותחושה של מערכת הנעה "עסוקה" בכל תאוצה חזקה – אם מרמזור ואם ביציאה לעקיפה. הרעש הזה נמצא באיזור הלגיטימי של "מה שנהג יכול לשמוע כשהרכב פועל" (כמו למשל זימזום של מנוע חשמלי המזיח מושב) – אבל ממש בקצה שלו. כמעט 11 שניות ל-100 קמ"ש זה לא נתון מלהיב במיוחד, אבל מצד שני כנראה שזה לא מעניין את קהל היעד כמו נתון צריכת הדלק אשר הגיע במבחן לכ-15 קילומטרים לליטר בממוצע.

כבישים מתפתלים מגלים את תכונות הניהוג הטובות אשר פגשנו גם בהשקה. אלו אמנם מעוממות על ידי הגה קל מדי ומעורפל מדי, וצמיגים בעלי חתך גבוה הממסכים את הדרך. ובכל זאת אפשר ליהנות מנהיגה נמרצת בכביש הררי ולהיות בטוחים שבעת צרה – יש להונדה HRV את היכולת הדינאמית לבצע תימרונים חריפים באופן בטוח ועם אחיזה גבוהה.

מבחן רכב הונדה HRV. נראה טוב סטאטי, מרגיש טוב בנסיעה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב הונדה HRV. נראה טוב סטאטי, מרגיש טוב בנסיעה. צילום: רוני נאק

תרנו מעט שבילים על ה-HRV. במגבלות של מרווח גחון בן 16.5 ס"מ, הנעה קדמית בלבד וצמיגי כביש עדינים. ובכל זאת זה מספיק כדי לשוטט בבטחה בדרכי הנוף של קק"ל ברחבי הארץ או לתעות בין שבילי שדות שאינם מסולעים או רכים ובוציים מדי. בשבילים HRV נוח ונעים מאד – מתאים לו לנוע בקצב איטי בין שדות מוריקים כשריח הפריחה ממלא את תא הנוסעים (מי שלא אלרגי לכל הטוב הזה).

סיכום

הונדה HRV חוזר אלינו אחרי עשור ועתה הוא הרבה יותר רלוונטי ומובן לנו – ציבור הלקוחות. הוא מביא עימו את האיכות הכללית הטובה מאד של הונדה, יחד עם חבילת בטיחות מרשימה לקבוצת רכב זו. המנוע המתקדם די קרוב להצהרות היצרן באשר לחסכנות הדלק אבל למרות נתונים טובים, תפוקת הכוח היא בסיבובים גבוהים ושם הוא מרגיש מתאמץ וזה רק מודגש על ידי חסך בבידוד רעשי מנוע. מצד שני רוב הזמן, כשאינכם מאיצים אלא משייטים או מתגלגלים בפקק – המנוע "שקוף" וכך זה צריך להיות.

מבחן רכב הונדה HRV. נראה טוב סטאטי, מרגיש טוב בנסיעה. צילום: רוני נאק

מבחן רכב הונדה HRV. נראה טוב סטאטי, מרגיש טוב בנסיעה. צילום: רוני נאק

עם תג מחיר של 139,000 שקלים הונדה HRV הוא היקר בסגמנט הקרוסאוברים הקטנים ובמחיר הוא כבר חופף לגרסת הבסיס של קיה ספורטאז' (מהסגמנט הגבוה ממנו). יש לו ערכים מוספים רבים על הנציגים של סוזוקי,פיאט, ניסאן ואופל (למבחן ההשוואתי) וגם מול רנו ושברולט – הזולים ממנו. וחיסול המלאי מלמד שגם אתם חושבים כך.

26 לפברואר –דמו דיי בבן שמן

$
0
0

איפה תהיו ב-26 לפברואר בשבע בבוקר? בחניון העליון של מצפה מודיעין (כביש 443 לכיוון מודיעין) שם ימתינו לכם כל דגמי אופני ההרים מבציר 2016 מהמותגים של רוזן ומינץ: רוקי מאונטיין, GT, וכמובן מרידה.

בין הדגמים המעניינים יותר לרכיבה יהיו הרוקי מאונטיין SHERPA עם צמיגי 27+ שמנמנים, הדור החדש של מרידה ONE FORTY וכמובן הבציר המלהיב של אופני GT החדשים.

כדי להבטיח שתרכבו על מה שמעניין אתכם, מומלץ מאד להירשם מראש באחד מסניפי רוזן ומינץ.

להלן רשימת אופני ההדגמות הזמינים:

רוקי מאונטיין שרפה. בהחלט המעניין שבהיצע. צילום: רוקי מאונטיין

רוקי מאונטיין שרפה. בהחלט המעניין שבהיצע. צילום: רוקי מאונטיין

Rocky Mountain

THUNDERBOLT 750 MSL Carbon M 2015   27.5

2016  SHERPA                                  M

ALTITUDE 750 AL                   M  2016

ALTITUDE 750 MSL Carbon   M 2015

ALTITUDE 770 MSL Carbon   L 2016

INSTINCT 950  AL                   M 2016

INSTINCT 950  MSL Carbon   M 2016

INSTINCT 970  MSL Carbon   L  2016

ELEMENT 950 RSL Carbon   L 2016

מרידה one forty. הרבה יכולת בלי הרבה תקציב. צילום: מרידה

מרידה one forty. הרבה יכולת בלי הרבה תקציב. צילום: מרידה

Merida

ONE TWENTY  7.XT       M

ONE TWENTY  9.600     M

ONE TWENTY  9.XT       L

ONE FORTY    7.600      M

(2015)   ONE FORTY    7.600      L

ONE FORTY    7.700      L

(ONE SIXTY     7.900      M   (2015

GT FORCE. מרשימים מאד ולרוכבים מתקדמים. צילום: תומר פדר

GT FORCE. מרשימים מאד ולרוכבים מתקדמים. צילום: תומר פדר

GT

SENSOR COMP L 2015

FORCE E Expert M 2015

רנו קפצ'ור גם בדיזל

$
0
0

ניר בן זקן
כמעט שלוש שנים לאחר שנחת בישראל, מתווסף להיצע הקרוסאובר הקומפקטי של רנו, הקפצ'ור, גם מנוע דיזל. מדובר בגרסה המוחלשת של מנוע 1.5 ליטר (המוכר מהפלואנס) המפיקה 90 כ"ס ב-4,000 סל"ד ו-22.4 קג"מ ב-1,750 סל"ד, 30 כ"ס פחות אבל 1.5 קג"מ יותר מגרסת הטורבו בנזין 1.2 ליטר המוכרת. בדומה לה גם לוגם הסולר משודך לתיבת הילוכים כפולת מצמד עם 6 יחסים.
התאוצה ל-100 קמ"ש ב-13.8 שניות אורכת 3.2 שניות יותר מהבנזין, אך הדיזל מתגאה בנתון צריכת דלק רשמי של 26.3 ק"מ לליטר (8.1 ק"מ יותר לכל ליטר בגרסת הבנזין) והוא אפילו ממוקם בקבוצת הזיהום הנמוכה 3 לעומת 4 לבנזין.

רנו קפצ'ור דיזל. האם גרסת דיזל תיתן לדגם הזה את האחיזה והמומנט במכירות? כאן בגרסת הבנזין הידנית. צילום: ניר בן זקן

רנו קפצ'ור דיזל. האם גרסת דיזל תיתן לדגם הזה את האחיזה והמומנט במכירות? כאן בגרסת הבנזין הידנית. צילום: ניר בן זקן

מבחן רכב רנו קפצ'ור מול דאצ'יה דאסטר מול פיג'ו 2008 מול סוזוקי קרוסאובר

בדרך לדרום עוצרים לאכול ב"הדסער"

הקפצ'ור דיזל יוצע בגרסת אבזור אחת, "אקספרסיון PK" הכוללת מסך מגע בגודל 7" עם מערכת ניווט, שליטה ממהגה, בלוטות' (המעתיק את הזיכרונות בעברית מהטלפון) ו-USB, בקרת שיוט, מפתח חכם, חישוקים קלים בקוטר 16" צבע מרכב דו גווני, אך רק 4 כריות אוויר.
עם גרסת הדיזל, רנו תנסה לייצר מומנטום לקרוסאובר הקומפקטי, שעד כה לא הצליח להתבלט בקטגוריה ועשוי להפוך אותו אטרקטיבי כאלטרנטיבה בסגמנט המאופיין במנועי בנזין. בדומה למהלך שעשתה היבואנית בעבר עם רנו פלואנס דיזל, גם הקפצ'ור ישווק עם תג מחיר של 130 אלף שקלים הזהה לגרסת הבנזין המקבילה.

צפו: ריינג'רובר גורר ספינת חלל

$
0
0

ניר בן זקן
יצרנית רכבי השטח לנד רובר, התגייסה כדי לסייע בגרירת ספינת החלל SpaceShipTwo של וירג'ין גלקטיק בטקס ההשקה בקליפורניה. מדובר בדגם של ספינת החלל הראשונה שתשמש בעתיד לטיסות תיירותיות לחלל המוצגת כשנה וחצי לאחר ההתרסקות של הדגם הראשון במדבר מואהבי וגבתה את חייו של אחד משני טייסי הניסוי.

טיול שטח אוכלים בין התלים

טיול אופניים בעקבות אפיק ישראל

כחלק משיתוף הפעולה בין החברות לנד רובר המשמשת כרכב הרשמי של ווירג'ין גלקטיק נקראה לדגל כדי לאפשר לבעל החברה, איש העסקים הבריטי סר ריצ'ארד ברנסון, הידוע במוחצנותו לדפוק הופעה באירוע. לצורך כך חובר לריינג' רובר בגרסת בסיס הגלגלים הארוך וו גרירה ייעודי לספינת החלל, מה שככל הנראה הופך אותו לגורר המטוסים היוקרתי בעולם. לעומת פולקסוואגן טוארג שגרר בואינג 747 הריינג' רובר לא התקשה להתמודד עם ספינת החלל שמשקל ההמראה המירבי שלה עומד על קצת פחות מ-10 טונות.

טויוטה C-HR נחשף

$
0
0

ניר בן זקן
תמונות ראשונות של טויוטה C-HR, הקרוסאובר הקומפקטי שיתחרה בניסאן ג'וק, סוזוקי ויטרה, פיאט 500X והונדה HR-V נחשפו. באופן לא אופייני לטויוטה, הנחשבת ל"צפון קוריאה" של תעשיית הרכב, הצילומים הרשמיים דלפו רגע לפני פתיחת התערוכה ביום שלישי.

טויוטה C-HR נחשף. יגיע לישראל בסוף השנה לתחרות מול הג'יפונים הקטנים. צילום: טויוטה

טויוטה C-HR נחשף. יגיע לישראל בסוף השנה לתחרות מול הג'יפונים הקטנים. צילום: טויוטה

לגרסת הייצור הסופי של ה-C-HR עיצוב מרהיב שאינו אופייני ליצרנית היפנית ושומר על קשר ישיר לקונספט שהוצג בג'נבה בשנה שעברה. הוא משלב בין תצורת קופה; כמו חרטום אגרסיבי עם יחידות תאורה חדות המשוכות לאחור, ידיות הדלתות האחוריות המוסלקות במסגרת החלון, גג נמוך המשתפל בחדות בחלקו האחורי וכולל מסיט אוויר גדול ופנסים אחוריים בצורת בומרנג, לתצורת רכב פנאי; בזכות בתי גלגל מודגשים ומגני פלסטיק סביב למרכב היוצרים אשליית גובה.

טויוטה C-HR נחשף. יגיע לישראל בסוף השנה לתחרות מול הג'יפונים הקטנים. צילום: טויוטה

טויוטה C-HR נחשף. יגיע לישראל בסוף השנה לתחרות מול הג'יפונים הקטנים. צילום: טויוטה

ה-C-HR יתבסס על הפלטפורמה הגלובאלית של טויוטה TNGA (ר"ת Toyota New Global Architecture) המשותפת גם לפריוס החדשה ועושה שימוש ניכר בפלדה בחוזק מתיכה גבוהה דבר המאפשר התנגדות גבוהה יותר לפיתול, משקל עצמי נמוך יותר והורדת מרכז הכובד. טויוטה לא פרסמה נתונים רשמיים אך ניתן להעריך כי ה-CH-R יוצע עם יחידת הנעה היברידית בדומה לפריוס (1.8 ליטר ומנוע חשמלי המספקים 122 כ"ס) לצד מנועי בנזין המוכרים מהקורולה והאוריס (1.6 ליטר עם 132 כ"ס ו-1.2 ליטר טורבו עם 116 כ"ס). כל המנועים ישודכו לתיבת הילוכים רציפה ויתכן שאף תוצע גרסת הנעה כפולה מכיוון שהפלטפורמה החדשה אמורה לשמש את כל היצע הדגמים של הקונצרן כולל דגמי הנעה אחורית.
מיוניון מוטורס יבואנית טויוטה נמסר כי ה-C-HR יגיע לישראל בתחילת 2017

פולקסוואגן אמארוק MTM – טנדר במיליון שקלים

$
0
0

ניר בן זקן
סדנת השיפורים הגרמנית MTM מציגה בתערוכת ג'נבה גרסה קרבית לפולקסוואגן אמארוק כתשובה אירופאית לפורד F150 ראפטור. עיקר השינוי נוגע ליחידת ההנעה המחליפה את מנוע 2.0 ליטר טורבו דיזל לטובת V8 טורבו דיזל בנפח 4.2 ל' תרומת אודי A8 המפיק 410 כ"ס ו-94.8 קג"מ ב-2,000 סל"ד, יותר מכפול מהאמארוק הסדרתי לו 182 כ"ס ו-42.8 קג"מ.

טנדר פולקסוואגן אמארוק עם מנוע 8V דיזל של אודי! רף חדש של פרימיום קשוח. תא הנהג לקוח מעולמות של פרארי עם דיפוני אלקנטרה. צילום: MTM

טנדר פולקסוואגן אמארוק עם מנוע 8V דיזל של אודי! רף חדש של פרימיום קשוח. תא הנהג לקוח מעולמות של פרארי עם דיפוני אלקנטרה. צילום: MTM

בדומה לגרסת המקור גם כאן הכוח עובר לכל ארבעת הגלגלים דרך תיבת הילוכים אוטומטית עם 8 יחסים המאפשרת תאוצה ל-100 קמ"ש ב-6 שניות בדרך למהירות מרבית של 240 קמ"ש (11.2 שניות ו-179 קמ"ש מרביים באמארוק סטנדרטי), ביצועים שעשויים להביך מכוניות ספורטיביות.

טנדר פולקסוואגן אמארוק עם מנוע 8V דיזל של אודי! ככה זה נראה מלמטה. סקסי! צילום: MTM

טנדר פולקסוואגן אמארוק עם מנוע 8V דיזל של אודי! ככה זה נראה מלמטה. סקסי! עם כריות אוויר במקום קפיצי עלה. צילום: MTM

מבחן רכב טנדר פולקסוואגן אמארוק

טיול בשטח וסלט טעים מקוץ

כדי לתמוך בתוספת הכוח בולמי הזעזועים והקפיצים מלפנים הוחלפו ביחידת קוייל אובר (בולם בתוך קפיץ) ייעודית בעוד קפיצי העלים מאחור הוסרו לטובת צמד כריות אוויר, דיסקים מחוררים בכל ארבעת הפינות (תופים מאחור באמארוק הרגיל) בקוטר 405 מ"מ מלפנים ו-356 מ"מ מאחור וצמיגי שטח של קופר במידה 305/50R20 המולבשים על חישוקי BBS חותמים את השינויים המכאניים.

טנדר פולקסוואגן אמארוק עם מנוע 8V דיזל של אודי! רף חדש של פרימיום קשוח. צילום: MTM

טנדר פולקסוואגן אמארוק עם מנוע 8V דיזל של אודי! רף חדש של פרימיום קשוח. צילום: MTM

תא הנוסעים הפך יוקרתי יותר תודות לריפוד אלקנטרה לדיפונים למושבים ולהגה וגימורי קרבון במרכז הקונסולה כך שספק אם הוא מתאים לכניסה עם מגפי רפתנים או נעליים אוסטרליות מלאות בוץ בלשון המעטה.
בשונה מקונספטים אחרים שנשארים באולמות תצוגה ממוזגים כמקדמי מכירות בלבד, את האמארוק הזה תוכלו לרכוש אם יש לכם את הסכום אותו דורשת MTM סדנת השיפורים, 200 אלף אירו לפני מיסים. בארה"ב תוכלו בסכום הזה לרכוש ארבע ראפטורים ולהישאר עם עודף לבוריטו בבאחה.

OHLINS מתרחבת לאופניים

$
0
0

רוני נאק

מי שמכיר את עולם הספורט המוטורי – על שניים או ארבעה גלגלים – בוודאי שמע ומעריך את יצרנית המתלים השוודית OHLINS. זו אחת החברות הבודדות בתחום הזה אשר נחשבת למותג על ויחידות המתלים שלה יקרות מאד ונחשקות מאד בקרב נהגים חובבים אבל גם קבוצות מירוצים מקצועיות ממסלולי הגראנד פרי ועד הדיונות של דאקר ובאחה.

החברה שהוקמה בשנות ה-70' גרפה לאורך השנים מעל 300 תארי אליפות אבל גם לא מעט פיתוחים טכנולוגיים ופטנטים רבים כמו למשל מערכות מתלים אקטיביות למכוניות וגם לאופנועים. שיתופי פעולה, ובשלב מסוים גם בעלות חלקית, היו עם ימהה ועם וולוו וכיום הקשרים הדוקים מאד עם דוקאטי ומותגי רכב רבים. אגב, באופן היסטורי ועקרוני הם מעולם לא נתנו חסות לקבוצת מירוצים.

מזלג חדש ואקזוטי לאופניים OHLINS RXF34. רק 1200 דולרים ואתם רוכבים על אקזוטיקה. צילום: OHLINS

מזלג חדש ואקזוטי לאופניים OHLINS RXF34. רק 1200 דולרים ואתם רוכבים על אקזוטיקה. צילום: OHLINS

עתה מציעה יצרנית האופניים ספשילייזד את דגם ה-DEMO המיועד לדאון היל כשהוא עוטה את הגרביים הצהובות של OHLINS ובהם מוטמעת טכנולוגיית המתלים הייחודית שלהם. אבל לא רק לאופני דאון היל, OHLINS מציעה למכירה מזלג אשר פותח אמנם יחד עם ספשילייזד ומגיע בגרסאות של 120, 140 ו-160 מ"מ. הרגליים בקוטר 34 מ"מ וכרגע יש בהיצע רק גרסה לגלגלי 29 אינץ'.

מזלג חדש ואקזוטי לאופניים OHLINS RXF34. רק 1200 דולרים ואתם רוכבים על אקזוטיקה. צילום: OHLINS

מזלג חדש ואקזוטי לאופניים OHLINS RXF34. רק 1200 דולרים ואתם רוכבים על אקזוטיקה. צילום: OHLINS

אוהלינס טוענים לקשיחות עדיפה על מלזג של 36 מ"מ. השיכוך מתקבל דרך מעגלים פנמיים כפולים ונפרדים לכיווץ והחזרה – הרעיון הוא להפחית את העומס על השמן והרכיבים הפנימיים ולקבל בכך רזולוציית עבודה גבוהה יותר. יש בוררים לכיוון של כל פונקציה. שני תאי אוויר שולטים במדויק על העומס הראשוני של המזלג כדי לקבל מזלג אשר "רוכב" גבוה במהלך מסוגל לסנן חירפוצי שביל קטנים אבל גם עמיד בפני סגירת מהלך כשנוחתים מהמראה עם הרבה מוטיבציה.

המזלג עולה בארה"ב כ-1,200 דולרים


פולקסוואגן במבצע: 100 טיגואן האחרונים ימכרו בהנחה

$
0
0

תומר הדר

ימים ספורים בלבד נותרו להצגתו של פולקסווגן טיגואן החדש בתערוכת הרכב בז'נבה, ובניתיים צ'מפיון מוטורס, יבואנית פולקסווגן בישראל, מוכרת במחירי מבצע את המכוניות שנותרו מן הדגם היוצא. לפי צ'מפיון מוטורס, מדובר ב-100 מכוניות שצפויות להימכר במחירי מבצע.

במסגרת מבצע המכירות פולקסוואגן טיגואן TRENDLINE יימכר במהלך השבועות הקרובים ב-159,900 שקלים, במקום 168,400 שקלים. הטיגואן בגרסתו הבכירה – SPORT & STYLE  יימכר ב-169,900 שקלים במקום 178,300 שקלים.

קרוב ל-10,000 שקלים הנחה לדגם היוצא של פולקסוואגן טיגואן. צילום: VW

קרוב ל-10,000 שקלים הנחה לדגם היוצא של פולקסוואגן טיגואן. צילום: VW

שני הדגמים מצוידים במנוע 1.4 ליטרים של קונצרן פולקסווגן, שמפיק 150 כוחות סוס באמצעות מגדש טורבו ותיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים. ברמת הגימור TRENDLINE מצויד הטיגואן בין היתר בבקרת שיוט, בלם יד חשמלי, מערכת START AND STOP  המדוממת את המנוע בעת עצירה ובמערכת בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת וחישוקי סגסוגת בקוטר 16 אינטש.

פולקסוואגן טיגואן נגד סובארו פורסטר, פורד קוגה ו-טויוטה ראב 4

• עם המשפחה לאילת באופל מריבה

רמת הגימור הבכירה, SPORT AND STYLE כוללת בנוסף גם מערכת KEYLESS ENTRY,  כלומר מערכת שמאפשרת לרכב לחוש בקרבתו של הנהג ולפתוח את הדלתות ולאפשר התנעה של הרכב. בנוסף, ברמת הגימור הבכירה מצויד הטיגואן גם במושבי ספורט מתכווננים לגובה, חישוקי סגסוגת בקוטר 17 אינץ' והגה מצופה עור.

ג'יפ של סקודה נחשף!

$
0
0

רוני נאק

סקודה חשפה הלילה רכב תצוגה חשוב מאד אשר עשוי לגנוב את ההצגה בביתן VW של תערוכת ז'נבה אשר נפתחת היום. כבר כתבנו בתחילת החודש על קונספט S וויז'ן כאשר סקודה שיחררה טיזר בדבר קיומו ועתה מגיעים הצילומים הרשמיים של רכב התצוגה אשר להודות על האמת כבר נראה מאד "מבושל" לקראת התחלת היצור שלו שצפויה להתרחש ברבעון האחרון של השנה. הדגם הזה מתווסף לקו הדגמים המתעבה והמרשים של סקודה ויהיה ממוקם מדרגה אחת מעל לסקודה ייטי אשר הדור הבא שלה צפוי להיחשף גם הוא ברבעון האחרון של השנה.

[See image gallery at www.automag.co.il]

אלינו צפוי להגיע הג'יפון של סקודה בתחילת 2017 לתחרות מול מכוניות כמו קיה סורנטו, יונדאי סנטה פה ו-ניסאן אקסטרייל אשר משלבים את 7 מושבים עם SUV אופנתי. כמוהם תג המחיר צפוי להיות באיזור ה-200 אלף שקלים.

למה טויוטה לנד קרוזר לא יורד במחירון?

$
0
0

תומר הדר

מחירוני הרכב המשומש של חודש מרץ מאירים השנה פנים לבעלי טויוטה לנד קרוזר, כך עולה מסקירת מחירון לוי יצחק החדש. בפועל, מחירון לוי יצחק של חודש מרץ אינו משקף כל תנודה במחירי טויוטה לנד קרוזר, בכל השנתונים. לדברי מירון לוי, מנכ"ל הקבוצה, הסיבה העיקרית להחלטה שלא לשנות את מחירי הלנד קרוזרים היא מחירי המכירה: "לנד קרוזרים נמכרים מעל למחיר המחירון", מסביר לוי: "להבדיל מכל הדגמים האחרים של רכבי השטח, לנד קרוזרים הולכים לרוב בסכומים נאים מעל מחיר המחירון. עם זאת, אנחנו לא מעלים את המחיר שלהם במחירון מכיוון שקיים גבול מסוים למחירים שניתן לבקש מעל המחירון לפני שהלקוחות מבינים שקיימים גם רכבים אחרים בשוק שמהווים אלטרנטיבה ללנד קרוזרים. לדוגמה, מיצובישי פאג'רו שגם נהנה מביקוש ערני בשוק המשומשות, אך לא כמו הלנד קרוזר. מסיבה זו החלטנו בחודש מרץ לא לגעת במחירי מיצובישי פאג'רו משנת 2014 ומטה. עם זאת, את מחירי הפאג'רו משנת 2014 ומעלה נאלצנו להוריד".

מיצובישי פאג'רו גם הוא שומר היטב על ערכו - לדגמים המוקדמים ל-2014. צילום: פז בר

מיצובישי פאג'רו גם הוא שומר היטב על ערכו – לדגמים המוקדמים ל-2014. צילום: פז בר

לדברי לוי, מאז תחילת השנה וגם בחודש מרץ, הצרכנים בישראל מחפשים ג'יפונים, מגמה שרק צפויה ללכת ולהתחזק עם התקרבות הקיץ. מכיוון שכך, מחיריהם של רוב הג'יפונים, גם אלה שמיועדים לשטח וגם אלה שלא מיועדים לנסיעה בשטח נותרו כמעט ללא שינויים. לדוגמה, מחירי יונדאי iX35 נותרו בחודש מרץ ללא שינוי. גם מחירי מיצובישי אאוטלנדר בגרסאות בעלות שבעה מקומות נותרו ללא כל שינוי, לנוכח הביקוש הערני לדגם.

סובארו פורסטר נהנה מביקוש עירני ולכן שומר החודש היטב על ערכו. צילום: סובארו

סובארו פורסטר נהנה מביקוש עירני ולכן שומר החודש היטב על ערכו. צילום: סובארו

לצד המיצובישי והיונדאי, גם דגמי סובארו שמרו על ערך ללא שינוי במרץ: סובארו פורסטר, וגם סובארו VX נותרו ללא כל שינוי הודות לביקוש ערני, במיוחד לדגמי ה-VX שהשפיע בתורו על הביקוש לדגמי הפורסטר. בנוסף, גם דגמי הקרוסאובר של סוזוקי נותרו ללא כל שינוי במחירון של חודש מרץ. מגמת הביקוש לג'יפונים השפיעה גם על יצרנים נוספים. בסקודה, לדוגמה, בעוד שחלק ניכר מדגמי היצרנית הצ'כית איבדו מערכם במחירון חודש מרץ, סקודה ייטי שמר על מחירו ונותר ללא כל שינוי בערך.

הביקוש לטנדרים כפולי הנעה, כמו הטויוטה היילקס שבצילום, גובר כתחליף לרכב שטח בעל הנעה כפולה ותיבת העברה. צילום: רוני נאק

הביקוש לטנדרים כפולי הנעה, כמו הטויוטה היילקס שבצילום, גובר כתחליף לרכב שטח בעל הנעה כפולה ותיבת העברה. צילום: רוני נאק

יצוין שהשנה, להערכת גורמים העוסקים בסחר ברכב, צפוי ביקוש ערני בשוק רכבי השטח. הסיבה לכך היא הגעתו המוקדמת של הקיץ, אך לא רק: גם הירידה במחירי הדלק גורמת לצרכנים רבים לבחון את רכישתו של רכב שטח. מסיבה זו מדווחים גורמים העוסקים בסחר ברכב על ביקוש ערני לדגמים אשר מצוידים בהילוך כוח, כדוגמת סוזוקי גרנד ויטארה. בנוסף, בשוק צופים השנה גם ביקוש ערני לטנדרים בעלי מערכות הנעה כפולה. הסיבה לכך היא הירידה החדה במספר רכבי השטח ה"אמיתיים" שגילם הוא עד חמש שנים. בעוד שבעבר, חלק ניכר מיצרני הרכב הציעו רכבי שטח בעלי שלדת סולם והילוכים כוח, בשנים האחרונות הלך ההיצע והתמעט, מה שגורם לצרכנים רבים לבחון את רכישתו של טנדר, שיחליף את רכב השטח המסורתי.

 

אאודי מציגה Q2

$
0
0

תומר הדר

לאחר המתנה ארוכה לאח קטן לאאודי Q3, אאודי מציגה, עם פתיחת תערוכת ז'נבה, את Q2. לפי נתוני אאודי, היצע מנועיו של Q2 כולל יחידות כוח מוכרות היטב מיתר דגמי קונצרן פולקסווגן: בתחתית היצע גרסאות Q2 מוצע מנוע ה-1.0 ליטר של הקונצרן, בעל שלוש בוכנות ומגדש טורבו, המפיק 116 כוחות סוס. מעליו מוצע מנוע מוכר נוסף, בנפח 1.4 ליטרים, אשר מפיק 150 כוחות סוס ובפסגת ההיצע מופיע מנוע ה-2.0 ליטרים המוכר של קונצרן פולקסווגן, אשר מפיק 192 כוחות סוס בגרסה שב-Q2. לצד מנועי הבנזין מוצגות גם צמד גרסאות טורבו דיזל: בנפח 1.6 ליטרים (116 כוחות סוס) ובנפח 2.0 ליטרים (150 כוחות סוס). כנהוג באאודי, הגרסאות הבכירות יותר יוצעו כשהן מצוידות במערכת ההנעה הכפולה המוכרת של אאודי.

Audi Q2 - אודי מציגה ג'יפון עוד יותר קומפקטי. יגיע לישראל בקיץ 2016. צילום: אודי

Audi Q2 – אודי מציגה ג'יפון עוד יותר קומפקטי. יגיע לישראל בקיץ 2016. צילום: אודי

מה לוקח? אודי Q7 או וולוו XC90?

אודי RSQ3 מול סובארו פורסטר טורבו מול ב.מ.וו X5M

על פי פרסומי אאודי, Q2 משתרעת על אורך של 4.9 מטרים ורוחב של 1.79 מטרים. הגובה הוא 1.51 מטרים. באאודי מדגישים שרוב מערכות הבטיחות שמוצעות ללקוחות הדגמים הבכירים, כגון מערכת PRE SENSE שבולמת את הרכב בנסיעה עירונית במקרה של קרבה למכשול , יוצעו גם ברכב הפנאי הקטן הזה. בדומה לדגמים הבכירים, גם ב-Q2 יוצע ממשק הMMI המוכר של אאודי שכולל הפעלה באמצעות חוגה עגולה. במסגרת הציוד האופציונאלי יוצע לרוכשים גם מסך מגע. בנוסף תצויד Q2 במערכת שתאפשר לנוסעים להפוך את הרכב לעמדת WIFI ובמערכת ניווט שמאפשרת ל-Q2 גישה למפות של רוב מדינות אירופה.

Audi Q2 - אודי מציגה ג'יפון עוד יותר קומפקטי. יגיע לישראל בקיץ 2016. צילום: אודי

Audi Q2 – אודי מציגה ג'יפון עוד יותר קומפקטי. יגיע לישראל בקיץ 2016. צילום: אודי

לישראל תגיע אודי Q2 ברבעון השלישי של 2016  המחיר הסופי עדיין לא נקבע – אך צפוי לנוע באיזור ה-200 אלף שקלים להערכת "שטח".

עשרות אלפי שקלים קנס למארגן מירוץ שטח לא חוקי

$
0
0

תומר הדר

לתשומת לב מארגני תחרויות ספורט מוטורי: כאשר מדובר באירוע הדורש אישורים ממשטרת ישראל, כדי לארגן את האישורים הרלוונטיים. כך עולה מפסק דין שהוגש היום בבימ"ש באשדוד נגד מארגן אירוע "מלך הדיונה". בדיון נקבע כי על הנאשם יוטל קנס בגובה 10,000 שקלים. בנוסף הוטל על הנאשם מאסר על תנאי בן חמישה חודשים לפרק זמן של שלוש שנים.

מארגן מירוץ דיונות לא חוקי נקנס ב-10 אלפי שקלים ומאסר על תנאי. צילום אילוסטרציה: רמי גלבוע

מארגן מירוץ דיונות לא חוקי נקנס ב-10 אלפי שקלים ומאסר על תנאי. צילום אילוסטרציה: רמי גלבוע

לכתבה של רמי גלבוע על הג'יפ TJ שבצילום

נהיגת חולות – איך עושים את זה נכון?

תחילת הפרשה לפני כחצי שנה, לאחר שמארגני תחרות "מלך הדיונה" הודיעו על קיומו של אירוע לרכבי שטח בדיונה הגדולה באשדוד במספר קהילות מקוונות. חובבי השטח הגיבו בחלקם בספק וציינו כי מדובר בהתנהגות המוציאה שם רע לקהילת בעלי רכבי השטח. לאחר קיומו של אירוע דומה בשטח "הבור" באזור מלון מנדרין, לפני כשלוש שנים, החליטה עיריית תל אביב לסגור את המקום לתנועת כלי רכב.  באותם פרסומים הנוגעים לאירוע "מלך הדיונה" באשדוד הדגישו מארגני האירועים כי בידיהם אישורים לקיום תחרות בדיונה, ואף הציגו בחלק מן המקרים אסמכתאות מגופים שונים הקשורים ברשויות המקומיות ובמשטרת ישראל, לפיהם האירועים קיבלו אישורים כחוק, אלא שאסמכתאות אלה, לפי בית המשפט, מעולם לא ניתנו באמת על ידי הרשויות המתאימות.

כתב אישום ראשון בנושא תחרות "מלך הדיונה" הוגש עוד באוקטובר אשתקד, זמן קצר לאחר קיום התחרות. לפי לשון כתב האישום, האירוע עצמו, כמו גם הקמת הדוכנים בשטחו, התקיים ללא אישורים מתאימים ממשטרת ישראל, מכבי האש והעיריה.

פיאט חושפת טנדר פולבאק

$
0
0

תומר הדר

פיאט חשפה השבוע טנדר 4X4 בשם: "פולבאק" בגרסתו האירופית בז'נבה. פיאט פולבאק, שהוצג בשנה שעברה בדובאי וצפוי להגיע גם לשוק הרכב הישראלי השנה, הוא טנדר בגודל מלא שמיועד בין היתר לשווקים מתפתחים, לתחרות מול טויוטה היילקס, איסוזו דימקס ו-מיצובישי טרייטון. במידה וזיהיתם שמץ של דימיון בין הפולבאק ובין מיצובישי L200, הקרוי בישראל גם "טרייטון", לא מדובר בטעות: פיאט פולבאק הוא למעשה מיצובישי טרייטון, המיוצר כשבחזיתו מותקן סמל של מיצובישי.

טנדר פיאט פולבאק. הצגה אירופאית רשמית למה שעשוי להיות תחליף לרכב פנאי שטח קשוח. צילום: פיאט

טנדר פיאט פולבאק. הצגה אירופאית רשמית למה שעשוי להיות תחליף לרכב פנאי שטח קשוח. צילום: פיאט

עם מיצובישי טרייטון לעין מיימון

טויוטה היילקס נגד כולם!

גם המנוע מוכר היטב למי שבקיא במפרטי הטרייטון: מדובר במנוע טורבו דיזל עשוי אלומיניום, המפיק 150 עד 180 כוחות סוס, בהתאם למפרט. המנוע מוצע הן בשילוב תיבת הילוכם ידנית בעלת שש מהירויות והן בשילוב עם תיבת הילוכים אוטומטית בעלת חמש מהירויות. הפולבאק שהוצג בתערוכת ז'נבה עמוס באביזרים שלא הוצגו בעבר, וכנראה ישארו בחלק מן המקרים בגדר חלומות רטובים: בגרסה שהוצגה בז'נבה מצויד הפולבאק בחישוקי ענק בקוטר 20 אינץ', בעלי מרכז צבוע בשחור. התאורה היא תאורת בי קסנון. והריפוד עשוי עור, כשלוח המחוונים מגומר בנחושת.

סובארו XV קונספט

$
0
0

ניר בן זקן
סובארו חושפת בתערוכת הרכב בג'נבה את ה-XV קונספט אשר המהווה הצצה לדור הבא של רכב הפנאי הקומפקטי שזוכה לביקושים גבוהים בישראל בזכות גרסת 1.6 ליטר שהצטרפה להיצע לפני כשנה וחצי. הקונספט חולק בסיס גלגלים זהה לדור הנוכחי (263.5 ס"מ) ונראה יותר כמו מתיחת פנים מקיפה מאשר דגם חדש לחלוטין.

סובארו XV קונספט - מבשר את המראה של רכבי הפנאי שטח של סובארו. צילום: סובארו

סובארו XV קונספט – מבשר את המראה של רכבי הפנאי שטח של סובארו. צילום: סובארו

העיצוב החיצוני בולט ומוחצן יותר בזכות יחידות תאורה צרות בצורת האות C ומשולבות לד, פגושים נפוחים עם כונס אוויר גדול בזה הקדמי ומסיט אוויר מודגש באחורי, בתי גלגלים רחבים עם מגני פלסטיק שחורים ומסיביים המחילים חישוקי 19" גדולים צבועים בכתום המגדילים את מרווח הגחון. קו החלונות האחוריים משתפל מעלה וצר יותר וידיות פתיחת הדלתות בוסתרות יוצרים פרופיל חלק וספורטיבי מבעבר.

מבחן רכב סובארו XV מול דאצ'יה דאסטר

מבחן רכב סובארו אאוטבק
סובארו XV קונספט מהווה קדימון לקו העיצובי העתידי של סובארו שיהיה בעל בולטות סביבתית גבוהה, בשונה מאסטרטגיית החברה בשנים עברו. עם זאת סביר להניח שדור חדש לחלוטין לא יוצג בקרוב שכן סובארו XV עבר לאחרונה מתיחת פנים קלה.


שנה של שטח: מכירות רכבי הפנאי שטח זינקו בפברואר

$
0
0

תומר הדר

מכירות רכבי השטח והפנאי שטח נמצאות במגמת עליה חדה מאז תחילת השנה, כך עולה מנתוני המסירות של איגוד יבואני הרכב. בשנה שעברה, במהלך ינואר ופברואר נמכרו בישראל בסך הכול 7,866 רכבי שטח ורכבי פנאי שטח. לעומת זאת, בחודשיים הראשונים השנה נמסרו בישראל 13,775 רכבים כאלה. עיקר הצמיחה נובעת מביקוש לרכבי פנאי שטח רכים (ג'יפונים)- וגם מגידול ניכר בהיצע.

קיה ספורטאז' מזנבת רק במעט ביונדאי טוסון למרות הצתה מאוחרת. צילום: קיה

קיה ספורטאז' מזנבת רק במעט ביונדאי טוסון למרות הצתה מאוחרת. צילום: קיה

לדוגמה, ביונדאי נמסרו בינואר ובפברואר אשתקד 877 רכבי פנאי שטח. השנה, עם הצגת יונדאי טוסון החדש זינקו מסירות רכבי הפנאי שטח של יונדאי , שמסרה בינואר ובפברואר 2,715 רכבי פנאי שטח מסוגים שונים. גם בקיה זינק מספר רכבי הפנאי שטח שנמסרו, בין היתר הודות להצגת קיה ספורטאז' החדשה. כך, בעוד שיבואנית קיה מסרה בשנה שעברה 1,481 רכבי פנאי שטח – השנה בחודשיים הראשונים עלה מספר המסירות ל-2,667 יחידות.

טויוטה לנד קרוזר ממשיך להימכר היטב עם קרוב ל-900 יחידות מאז תחילת השנה. צילום: טויוטה

טויוטה לנד קרוזר ממשיך להימכר היטב עם קרוב ל-900 יחידות מאז תחילת השנה. צילום: טויוטה

גם בטויוטה, אחד המותגים הבודדים שעדיין משווק רכבי שטח שמצוידים בשלדת סולם והילוכי כוח (טויוטה לנד קרוזר) עלו המסירות: מ-390 רכבים בינואר פברואר בשנה שעברה ל-807 רכבים השנה.

בסך הכול, לפי נתוני איגוד יבואני הרכב, נמסרו בחודשיים הראשונים השנה 62,070 מכוניות, לעומת 55,480 בתקופה המקבילה בשנה שעברה. גם יבואני רכבי היוקרה נהנים מתחילת שנה מצוינת. לפי נתוני האיגוד, אאודי, מובילת השוק מסרה בחודשיים הראשונים 1,401 מכוניות חדשות. מרצדס (כולל סמארט) מסרה 1,167 מכוניות וב.מ.וו (כולל מיני) מסרה 1,024 מכוניות.

אודי מובילה את סגמנט מותגי הפרימיום בפער משמעותי ממרצדס ו-ב.מ.וו. צילום: נועם עופרן

אודי מובילה את סגמנט מותגי הפרימיום בפער משמעותי ממרצדס ו-ב.מ.וו. צילום: נועם עופרן

צפו: שלושה מגדשי טורבו לאודי Q7

$
0
0


ניר בן זקן
כחלק מהאסטרטגיה להציע יותר דגמים ספורטיביים תחת מותג "אודי ספורט" היצרנית מאינגולשטאט חושפת גרסה "חמה" לרכב הפנאי הגדול שלה שיקרא SQ7. ה-SQ7 יהיה הראשון לקבל את מנוע V8 דיזל החדש בנפח 4.0 ליטר, המחליף את ה-4.2 ליטר.

אודי SQ7. מנוע דיזל עם 3 מגדשי טורבו ותפוקה של 435 כוחות סוס ומעל 90 קג"מ. צילום: אודי

אודי SQ7. מנוע דיזל עם 3 מגדשי טורבו ותפוקה של 435 כוחות סוס ומעל 90 קג"מ. צילום: אודי

המנוע עושה שימוש בשלושה מגדשי טורבו, שניים ממוקמים בכל צד של בלוק המנוע ומונעים על ידי גזים מסעפת הפליטה והשלישי מונע על ידי חשמל ופועל מסל"ד סרק ובכך מבטל את השהיית הטורבו האופיינית. בסיוע הזרקת סולר במסילה משותפת בלחץ גבוהה של 2,500 באר התפוקה עומדת 435 כ"ס ו-91.8 קג"מ בין 1,000 ל-3,250 סל"ד, 50 כ"ס ו-5.1 קג"מ יותר מהמנוע היוצא. סעפת פליטה אקטיבית אמורה לתרום לסאונד מנוע ספורטיבי יותר מהטרטור האופייני ללוגמי סולר. הכוח עובר לגלגלים דרך תיבת 8 הילוכים אוטומטית והנעה כפולה קבועה עם דיפרנציאל מרכזי מוגבל החלקה מסוג טורסן – מערכת שבאודי אוהבים לכנות "קוואטרו".

אודי SQ7. מנוע דיזל עם 3 מגדשי טורבו ותפוקה של 435 כוחות סוס ומעל 90 קג"מ. צילום: אודי

אודי SQ7. מנוע דיזל עם 3 מגדשי טורבו ותפוקה של 435 כוחות סוס ומעל 90 קג"מ. צילום: אודי

מדוע טויוטה לנד קרוזר לא יורד במחירון?

4 דרכים למנוע את גניבת הרכב שלך

יחידת ההנעה מאפשרת לרכב הפנאי שטח במשקל של יותר משני טון להאיץ ל-100 קמ"ש ב-4.8 שניות, נתון זהה ל-S3, בדרך להגבלת מהירות אלקטרונית ב-250 קמ"ש. כל זאת עם צריכת דלק רשמית של 13.5 ק"מ לליטר.
כדי לתמוך בתוספת הכוח גם בסיבובים ל-SQ7 מערכת מוטות מייצבים אקטיביים ייחודית לדגם שבשילוב קפיצי אוויר ובולמי זעזועים אדפטיביים (בדומה ל-Q7 הרגיל) מצמצמים את זוויות הגלגול בעוד בנהיגת שטח המערכת מאפשרת ניתוק של המוטות המייצבים לטובת מהלך מתלה ארוך יותר מהדגם הרגיל וצמיגים רחבים במידה 285/45R22 אמורים לתרום לאחיזה גבוהה יותר.

אודי SQ7. מנוע דיזל עם 3 מגדשי טורבו ותפוקה של 435 כוחות סוס ומעל 90 קג"מ. צילום: אודי

אודי SQ7. מנוע דיזל עם 3 מגדשי טורבו ותפוקה של 435 כוחות סוס ומעל 90 קג"מ. צילום: אודי

כאופציה מוצעת מערכת היגוי אקטיבית לציר האחורי (פונה במהירות נמוכה בצורה הפוכה לגלגלים הקדמיים כדי להקטין את רדיוס הסיבוב ופונה עם כיוון הגלגלים הקדמיים במהירות גבוהה כדי לתרום ליציבות הכיוונית), דיפרנציאל אחורי אקטיבי עם בקרת מומנט (מעביר את הכוח לגלגל החיצוני לפניה בכדי למזער תת היגוי) ואפילו בלמי קרבון קראמיים זהים לאלה של ה-R8.

פולקסווגן חושפת: השלב הבא בג'יפונים: רכב פתוח

$
0
0

תומר הדר

עם פתיחת תערוכת הרכב בז'נבה, פולקסווגן חושפת רכב כביש שטח ראשון בעל גג נפתח: ה-T CROSS BREEZE .T CROSS BREEZE הוא רכב קונספט, שרומז על מראהו הסופי של רכב כביש שטח רך, שיתבסס על מכלולי פולקסווגן פולו, שהיצרנית צפויה להציג בשנה הבאה, במסגרת מהלך להרחבה של היצע דגמי הכביש שטח של פולקסווגן, שיכלול גם הצגה של אח קטן לטיגואן וגם רכב כביש שטח גדול מן הטיגואן.

פולקסווגן מציגה רכב פנאי שטח עם גג נפתח. השלב הבא באבולוציה גל רכבי הפנאי הקטנים. הפעם על בסיס פולקסווגן פולו. אבל גם "אח" קטן לטיגואן למלא את החלל בנישה הלוהטת. צילום: VW

פולקסווגן מציגה רכב פנאי שטח עם גג נפתח. השלב הבא באבולוציה גל רכבי הפנאי הקטנים. הפעם על בסיס פולקסווגן פולו. אבל גם "אח" קטן לטיגואן למלא את החלל בנישה הלוהטת. צילום: VW

על פי פולקסווגן, הT CROSS BREEZE הוא הרכב הראשון שמציג את הקו העיצובי החדש של קונצרן פולקסווגן, שיאפיין גם את הטיגואן החדש, שיגיע לישראל במהלך השנה. לפי פולקסווגן, ה T CROSS BREEZE מצויד במנוע בנזין בנפח של ליטר אחד, שמפיק 110 כוחות סוס באמצעות מגדש טורבו. T CROSS BREEZE מצויד בתיבת DSG המוכרת של קונצרן פולקסווגן, בעלת שבע מהירויות, שמעבירה את הכוח אל הגלגלים הקדמיים ומזניקה את הרכב ל-100 קמ"ש תוך 10.3 שניות. למרות החיזוקים למרכב הפתוח, פולקסווגן מצהירה שמשקל הרכב הוא 1,250 קילוגרמים בלבד.

פולקסווגן מציגה רכב פנאי שטח עם גג נפתח. השלב הבא באבולוציה גל רכבי הפנאי הקטנים. הפעם על בסיס פולקסווגן פולו. אבל גם "אח" קטן לטיגואן למלא את החלל בנישה הלוהטת. צילום: VW

פולקסווגן מציגה רכב פנאי שטח עם גג נפתח. השלב הבא באבולוציה גל רכבי הפנאי הקטנים. הפעם על בסיס פולקסווגן פולו. אבל גם "אח" קטן לטיגואן למלא את החלל בנישה הלוהטת. צילום: VW

ג'יפ עושה טיזינג לקראת EASTER SAFARI

$
0
0

תומר הדר

ב-19במרץ זה הולך לקרות: אלפי בעלי ג'יפים – והכוונה, במידה וחשבתם אחרת, היא לרכבים שעל חרטומם מתנוסס סמל JEEP– ושל ג'יפ בלבד, עומדים להתאסף במגרש המשחקים המקומי של בעלי ג'יפים בארה"ב – מדבר מואב שבמדינת יוטה – ולחגוג את EASTER JEEP SAFARI. האירוע, שהחל לפני 50 שנים בדיוק כהתכנסות של בעלי ג'יפים מדגמים שונים, שניסו לנצח את המדבר, הפך עם השנים להתכנסות שחברת ג'יפ, כמו גם מאות יצרנים של שיפורים שונים, לוקחת עליה חסות.

ג'יפ משחררת טיזרים לשבעה רכבי תצוגה אשר יהיו מרכז ההתעניינות של EASTER JEEP SAFARI. צילום: ג'יפ

ג'יפ משחררת טיזרים לשבעה רכבי תצוגה אשר יהיו מרכז ההתעניינות של EASTER JEEP SAFARI. צילום: ג'יפ

טנדר דאצ'יה אורוק – דאסטר פיקאפ

ורכב הפנאי שטח הנמכר ביותר בישראל הוא…

משום שכך, ג'יפ מנצלת את האירוע לחשיפת רכבי תצוגה שמבוססים על דגמי החברה, כדי לבחון את תגובת הציבור למהדורות היצור המוגבלות ולשיפורים, שברובם זולגים בסופו של דבר אל השוק האמריקאי. לעת עתה, אנשי ג'יפ מסתפקים בשורה של טיזרים קצרים לשניים מתוך שבעה דגמי תצוגה שהחברה תציג באירוע הקרוב. בהודעתה הקצרה של ג'יפ, אין עדיין פירוט לשיפורים שיותקנו בדגמי התצוגה, אך יש אזכור למילה אחת חשובה: "MOPAR", חטיבת השיפורים של קונצרן קרייזלר. שני רכבי התצוגה, הטריילקאט, שמבוסס על מכלולים של רנגלר ו-CREW CHIEF, שמזכיר בעיקר את הווגוניר הוותיק נחשפו בינתיים רק בתמונה חלקית ואיור- שמבהירים היטב: ג'יפ מתכוננת להמשיך ולהרחיב את היצע הדגמים כאשר גם בקנה כך השמועות אומרות, צפוי להיות גם טנדר ו-וואגוניר סדרתי.

גם ביפן בודקים את הדיזלים

$
0
0

רוני נאק

משרד התחבורה היפני מעדכן את אופן שבו תיבדק פליטת המזהמים של מנועי דיזל אחרי שסדרת בדיקות העלתה כי מנועי דיזל של מסחריות ורכבי פנאי שטח  מטויוטה, ניסאן ומיצובישי פולטים עד פי 10 יותר NOx ממה שתקנות זיהום האוויר ביפן מתירות – כך דיווח עיתון japan times. העידכון מגיע בעקבות הסקנדל של VW אשר שלח רגולטורים רבים בחזרה למעבדות לבחון את הדרך שבה מודדים את פליטת המזהמים וכדי לקבל נתונים שהם אמיתיים וקרובים יותר למציאות.

משרד התחבורה היפני מגלה כי כמה דגמי דיזל של טויוטה, ניסאן ומיצובישי מזהמים עד פי 10 מהמותר בתקנות. צילום: ניסאן

משרד התחבורה היפני מגלה כי כמה דגמי דיזל של טויוטה, ניסאן ומיצובישי מזהמים עד פי 10 מהמותר בתקנות. צילום: ניסאן

חשוב לציין כי במכוניות שנבחנו: טויוטה לנד קרוזר, מסחרית הייאס, ניסאן אקסטרייל ודגמי וואנים ממיצובישי לא נמצאו מערכות אשר נועדו "לזייף" את בדיקות הזיהום כפי שהיה עם VW.

בדיקות זיהום נוספות שנערכו בחודשים האחרונים בצרפת גילו כי גם מנועי דיזל של פורד, רנו ואף מרצדס מזהמים יותר ממה שהורגלנו לחשוב וכי אינם עומדים בתקנות הזיהום הנוכחיות.

משרד התחבורה היפני מגלה כי כמה דגמי דיזל של טויוטה, ניסאן ומיצובישי מזהמים עד פי 10 מהמותר בתקנות. מאזדה CX5 בין הבודדות שעמדה בתקן (גרסת דיזל שלא מיובאת לישראל) צילום: פז בר

משרד התחבורה היפני מגלה כי כמה דגמי דיזל של טויוטה, ניסאן ומיצובישי מזהמים עד פי 10 מהמותר בתקנות. מאזדה CX5 בין הבודדות שעמדה בתקן (גרסת דיזל שלא מיובאת לישראל) צילום: פז בר

נראה שסקנדל הדיזל של VW בסופו של תהליך יביא אותנו לסביבה נקיה יותר כאשר בדרך הוא עשוי להביא לשתי תוצאות: חיסול מנועי הדיזל בכלי רכב אינם משאיות או לחילופין לשינמוך תקנות הזיהום אחרי שיתגלה כי אין דרך ריאלית בה טכנולוגיית הדיזל הנוכחית יכולה לעמוד בתקנות הזיהום (מה שלא סביר כי יקרה).

Viewing all 3120 articles
Browse latest View live