Quantcast
Channel: שטח
Viewing all 3111 articles
Browse latest View live

משרד התחבורה: מותר להגביה רכב שטח

$
0
0

תומר הדר

האם לאחר חודשים רבים של חוסר ודאות תגיע מנוחה לג'יפאים? במהלך השנה האחרונה ניהלו משרד התחבורה ומשטרת ישראל מלחמת חורמה בג'יפאים ששדרגו את רכבם. רוב השדרוגים, יש להדגיש, הם שדרוגים נפוצים בחו"ל, קרי התקנה של ערכות הגבהה מבית יצרנים מוכרים, מורשים ובעלי תקנים. אך עם זאת, במשרד התחבורה הוחלט להוריד מן הכביש רכבי שטח משודרגים, גם אם השדרוג בוצע באמצעות התקנה של ערכות המאושרות לשימוש בחו"ל.

לפתיחה של הוראת הנוהל החדשה

כעת, לאחר מגעים בין נציגי הג'יפאים ואנשי משרד התחבורה מתפרסם לראשונה נוהל מסודר ראשון הנוגע להגבהות של רכבי שטח. הנוהל מגדיר כי הגבהה מתבצעת או באמצעות הגבהה של מתלי הרכב-או באמצעות התקנה של צמיגים גדולים יותר. הדרישות הטכניות להגבהות יהיו מעוגנות בנוהל עבודה גרמני שיהיה מעוגן בחוק. על פי הנוהל, לכל קיט הגבהה שייובא לישראל יידרש אישור בדיקה ממעבדות מוסמכות בגרמניה. כל קיט הגבהה יידרש להתקנה על רכב שישמש כרכב אב טיפוס- ויעבור שורה של בדיקות בישראל, שיכללו בדיקת יכולת בלימה ובדיקת יציבות. לאחר מכן יוענק לרכב אישור ממתקין מורשה כי הוא אכן התקין את הקיט המאושר לשימוש. ברישיון הרכב תתווסף הערה מיוחדת בה יצוין כי ברכב מותקן קיט הגבהה, כולל סוג קיט ההגבהה וגם פרטי המתקין המורשה.

לפי הוראות הנוהל החדשה של משרד התחבורה מותר להגביה על ידי ערכה מאושרת או באמצעות צמיגים גדולים או שניהם - בכפוף לבדיקה כמובן. צילום: אאוטבק טכנולוגיות

לפי הוראות הנוהל החדשה של משרד התחבורה מותר להגביה על ידי ערכה מאושרת או באמצעות צמיגים גדולים או שניהם – בכפוף לבדיקה כמובן. צילום: אאוטבק טכנולוגיות

עם זאת, כפי שיודעים לא מעט בעלי רנגלר רוביקון, ישנן גם ערכות הגבהה שאינן משווקות בגרמניה. מדובר בערכות שהן "הדובדבן שבקצפת"- קיטים להגבהה של 4 אינטש ומעלה. במקרה כזה תיבחן כל בקשה באופן מסודר על ידי מחלקת התקינה של משרד התחבורה, היצרן של הקיט יהיה בעל רישיון מפעל לרכב מנועי ותיק מוצר ספציפי (כלומר אישור פרטני) יוגש למחלקת התקינה של משרד התחבורה.


לא תותר כניסת מסחריות דיזל לערים

$
0
0

רוני נאק

אם הנכם בעליו של טויוטה היילקס ישן, או מיצובישי מגנום ישן, שימו לב: בקרוב לא תוכלו להיכנס למרכזי ערי ישראל. כך עולה מתוכנה של הוראת נוהל מיוחדת שהפיץ השבוע משרד התחבורה בקרב גורמים רבים בענף הרכב. לפי תוכן הוראת הנוהל, שעשויה להיכנס בעתיד לתוקף, כל רכב דיזל מסחרי שמשקלו הוא פחות מ-3.5 טונות, שיוצר לפני 2005 (כלומר רכבים שתקן הזיהום שלהם הוא מתחת ליורו ארבע) יהיה חייב בהתקנת מערכת מיוחדת להפחתת זיהום אוויר: מדובר במערכת "לוכד חלקיקים" שתותקן במערכת הפליטה של המכונית. רכבים מסחריים במשקל של פחות מ-3.5 טונות הם דגמים המוכרים היטב, כגון סיטרואן ברלינגו ודומיו – אך לא רק: גם טויוטה היילקס לדוגמה הוא רכב מסחרי. גם איסוזו איפון – וגם מספר גדול של רכבי שטח, כגון מיצובישי פאג'רו. המשמעות: אם יש לכם טנדר ישן, או רכב שטח ישן, בעל מנוע דיזל, לפי היוזמה שמקדם משרד התחבורה, הרכב שלכם לא יוכל להיכנס למרכזי הערים. נושא התשלום על מסנן החלקיקים עדיין אינו ברור, כלומר עדיין לא ידוע מי ישלם עליו.

הוראת נוהל מס' 26 2016 דרישות חובה להתקנת מסנני חלקיקים כאמצעי קצה ייעודיים להפחתת זיהום אוויר בכלי רכב המונעים באמצעות דיזל – 04955016

שלבי הרישוי שמתוארים במסמך של משרד התחבורה אינם קלים כלל: בשלב ראשון ידרשו בעלי רכבי הדיזל להגיע אל מוסכים מורשים של משרד התחבורה, שם יעברו בדיקות מיוחדות לפליטת עשן. רכבים שאינם עומדים בתקן הבדיקה ידרשו לתיקון. לאחר מכן, הן במקרה של רכב תקין והן במקרה של רכב שאינו תקין-ועבר תיקון כך שיעמוד בתקן הזיהום – יותקן ברכב מסנן החלקיקים. לאחר ההתקנה יידרש בעל הרכב לעבור בדיקה נוספת, שתאשר האם הרכב עומד בתקן הזיהום, בו רמת פליטת העשן של הרכב נדרשת שלא לעלות על 0.2 יחידות למטר.

גם התכשיט הזה מטויוטה יצטרך להיות מצוייד במסנן חלקיקים מיוחד. צילום: טויוטה

גם התכשיט הזה מטויוטה יצטרך להיות מצוייד במסנן חלקיקים מיוחד. צילום: טויוטה

לפי הוראת הנוהל, בתא הנוסעים של כל רכב בו יותקן המסנן יורכב גם צג מידע מיוחד, בו תוצג לנהג התראה במצבים בהם המסנן אינו פועל כראוי. לאחר תום ההתקנה תוענק לרכב תעודה מיוחדת בה מצוינת התקנת מסנן החלקיקים. ומה עם פגיעה בביצועי הרכב? לפי הוראת הנוהל של משרד התחבורה-בעליו של כל רכב בו הותקן המסנן, יקבל טופס הצהרה מיוחד, בו יודגש כי צריכת הדלק וכוח המנוע של הרכב עלולים להשתנות לרעה.

פורשה מקאן ב-485 אלף שקלים

$
0
0


ניר בן זקן
יותר משנתיים לאחר שהושק, פורשה חושפת גרסת בסיס למקאן. רכב הפנאי שטח הקטן בהיצע של פורשה שהוצע עד כה רק עם מנועי V6, מקבל את מנוע טורבו בנזין, 4 צילינדרים בנפח 2.0 ליטר המוכר של קונצרן פולקסוואגן. תחת הכיול של מהנדסי פורשה הוא מפיק 252 כ"ס בין 5,000 ל-6,800 סל"ד ו-37.7 קג"מ בין 1,600 ל-4,500 סל"ד, 27 סוסים ו-2 קג"מ יותר מאותו מנוע באודי Q5 החולק את אותה פלטפורמה. המנוע משודך לתיבת הילוכים כפולת מצמד PDK עם 7 יחסים (8 הילוכים אוטומטית באודי) ולהנעה כפולה קבועה.

פורשה מקאן עכשיו במהדורת כניסה. רק 460 אלפי שקלים. מנוע 2.9ל' טורבו מחוזק אמור לטפל בדרישות הדינמיות אשר מכתיב הסמל שעל החרטום. צילום: פורשה

פורשה מקאן עכשיו במהדורת כניסה. רק 485 אלפי שקלים. מנוע 2.9ל' טורבו מחוזק אמור לטפל בדרישות הדינמיות אשר מכתיב הסמל שעל החרטום. צילום: פורשה

המיאוץ ל-100 קמ"ש יקח 6.7 שניות (0.4 שניות פחות מהבן דוד של אודי) או 6.5 שניות עם חבילת "ספורט כרונו" הכוללת בקרת שיגור בדרך ל-229 קמ"ש מרביים. צריכת הדלק הממוצעת עומד על בין 13.5 ל-13.8 ק"מ לליטר על פי נתוני היצרן בהתאם לצמיגים הנבחרים.

פורשה מקאן עכשיו במהדורת כניסה. רק 460 אלפי שקלים. רשימת האיבזור התקני מקיפה ועשירה מאד - כצפוי. צילום: פורשה

פורשה מקאן עכשיו במהדורת כניסה. רק 485 אלפי שקלים. רשימת האיבזור התקני מקיפה ועשירה מאד – כצפוי. צילום: פורשה

מבחן רכב פורשה קאיין מול ריינג' רובר ספורט

מבחן רכב אודי Q7 מול וולוו XC90

רשימת האבזור הסטנדרטי של פורשה מקאן תכלול גג שמש פנוראמי, ריפודי עור ואלקנטרה, מושב נהג חשמלי וחישוקים בקוטר 18". היבואן החדש של פורשה לישראל "אורכיד ספורטס קארס" תשווק את המקאן הבסיסי החל מחודש יולי במחיר 485 אלף שקלים, 180 אלף שקלים פחות מהמקאן S שהיה הבסיסי בהיצע עד כה, מה שיאפשר לו להפוך פופולארי בהרבה ממספר היחידות הבודדות שנמכרו עד כה.

יגואר F-PACE מגיע בחודשים הקרובים עם בשורה אמיתית - גם לגבי המותג אצלנו. אחד ה-SUV פרימיום המלהיבים ביותר שראינו באחרונה. צילום: יגואר

יגואר F-PACE מגיע בחודשים הקרובים עם בשורה אמיתית – גם לגבי המותג אצלנו. אחד ה-SUV פרימיום המלהיבים ביותר שראינו באחרונה. צילום: יגואר

עידכון המחיר מקרב את פורשה מקאן לזירה של ריינג' רובר איווק ולרמת המחיר שלו (כ-430 אלפי שקלים). אבל זה לא יישאר עימות רק של שני מותגים כאשר כבר בחודש אפריל הקרוב צפוי להגיע לארץ יגואר F-PACE אשר מביט לקלחת מנוע 6V מוגדש ו-380 כוחות סוס עטופים באחד המרכבים היפים ביותר שראינו ברכבי פנאי מהשנים האחרונות. אגב, יגואר F-PACE מיוצר במפעל הבית של לנד רובר בסוליהול.

שעון אנדרואיד לשטח של CASIO

$
0
0


רוני נאק

אחרי ההצצה בתערוכת האלקטרוניקה CES, עתידה CASIO  לחשוף בתערוכת השעונים של באזל את ה-Casio Smart Outdoor Watch. תחת השם הלקוני  של דגם WSD-F10 מסתתר שעון אנדרואיד הפונה לאנשים פעילים שאוהבים שטח אשר דורשים מהשעון שלהם את העמידות שהם מכירים מסדרת G-SHOCK: עמידות במכות, חסינות בפני מים ו-וויברציות וקונפורמיות לתקני צבא ארה"ב בכל האמור לעיל (MIL-STD0810).

מדובר בשעון מאסיבי עם תיבה עשויה פלדת אל-חלד במידות של 61.7 על 56.4 על 15.7 מילימטרים. הוא עמיד במים עד 50 מטרים. השעון שוקל כ-90 גרם – מסה די גדולה במונחים של קסיו אבל בהחלט בסביבה ביחס לשעונים ממותגי עילית. אפשר לבחור בין ארבה גווני צבע: ירוק, כתום, אדום ו-שחור. כולם בגימור מט. האופציה היחידה לרצועה היא בגומי שחור.

שעון שטח אנדרואיד מ-CASIO. סופסוף שעון אנדרואיד שלא נראה חנוני ומתאים גם בשבילנו! צילום: קסיו

שעון שטח אנדרואיד מ-CASIO. סופסוף שעון אנדרואיד שלא נראה חנוני ומתאים גם בשבילנו! צילום: קסיו

התצוגה סבירה ביחס לטובים בשעונים החכמים. למסך המגע קוטר של 1.32 אינטש' ביחס של 320X300 פיקסלים. צפיפות פיקסלים של 332PPI מבטיחה תצוגה חדה למדי. אבל יש גם קונץ מעניין. שכבת תצוגה כפולה – מונוכרומטית – אשר ניתנת לשימוש במקום התצוגה הצבעונית. המטרה היא לחסוך בצריכת החשמל. מה הפער? 24 שעות עם תצוגה צבעונית ביחס לחודש מלא עם תצוגת מונוכרום. דרמטי! כדי לחסוך עוד בחשמל – זהו הרי עניין הישרדותי – גם מערך החיישנים המגניב מכובה. החיישנים כוללים: לחץ ברומטרי, מד גובה ברומטרי, מד G, מצפן מגנטי, ועוד. יש קישוריות בלוטות' ו-WIFI

שעון שטח אנדרואיד מ-CASIO. סופסוף שעון אנדרואיד שלא נראה חנוני ומתאים גם בשבילנו! צילום: קסיו

שעון שטח אנדרואיד מ-CASIO. סופסוף שעון אנדרואיד שלא נראה חנוני ומתאים גם בשבילנו! צילום: קסיו

אפליקציות מובנות כוללות דיג, טיולים רגליים ורכיבה על אופניים. חבל רק שאין GPS מובנה ולא ברור האם השעון יהיה מסוגל לקבל מיקום דרך הסמארטפון שאליו יממושק.

קסיו החכם לשטח אמור לצאת לשווקי העולם באפריל 2016 – המחיר הצפוי בארה"ב הוא כ-500 דולרים.

ג'יפ חושפת: שבעה דגמים חדשים ל-EASTER SAFARI

$
0
0

תומר הדר      

EASTER SAFARI, "ה"-מפגש בהא הידיעה של חובבי ג'יפים הולך ומתקרב- וג'יפ שולפת לקראת המפגש את הנשקים הכבדים, בדמות שבעה דגמי ג'יפ משופרים. בשונה מישראל, כאן שיפור של רכבי שטח באופן קיצוני אינו חוקי, בארה"ב השמים הם הגבול ויצרניות הרכב שמחות להדגים את היכולות.

ג'יפ CREW CHIEF. אחד הקונספטים המסקרנים והמדליקים יותר מ-JEEP. צילום: ג'יפ

ג'יפ CREW CHIEF. אחד הקונספטים המסקרנים והמדליקים יותר מ-JEEP. צילום: ג'יפ

ג'יפ CREW CHIEF

הדגם הראשון שג'יפ חושפת הוא CREW CHIEF – רכב שמהווה סוג של הצדעה לקייזר M715 האגדי, שניתן למצוא, פה ושם, גם בישראל במצבים שונים של ריקבון. תחת המרכב הנוסטלגי ניתן למצוא שלדה של ג'יפ רנגלר מודרני וגם מנוע בנפח 3.6 ליטרים שמוכר היטב לכל בעלים של רנגלר רוביקון. גם תיבת ההילוכים האוטומטית לקוחה ישירות ממחסן החלפים של ג'יפ, למעט מערכת פליטה משופרת ושדרוג קל למערכת הבלימה. עם זאת, השיפורים והשדרוגים רחוקים מסטנדרט כמרחק הבור בתל ברוך ממדבריות מואב. CREW CHIEF מוגבה באמצעות קיט 4 אינטש, הבולמים מגיעים ישירות ממחסני FOX  והפגושים מגיעים הישר מ-JEEP PERFORMANCE.

ג'יפ SHORT CUT מחווה ל-CJ5 של פעם. צילום: ג'יפ

ג'יפ SHORT CUT מחווה ל-CJ5 של פעם. צילום: ג'יפ

ג'יפ SHORT CUT

הדגם השני שג'יפ חושפת הוא הSHORT CUT, או בעברית קיצור דרך. מדובר בקונספט שמהווה מחווה לCJ5 הקצר של שנות השישים. השלדה גם כאן היא של רנגלר, אך העיצוב החיצוני מזכיר את הCJ המיתולוגי באמצעות קיצור של גוף הרכב והשלדה ב12 אינטש והוספה של מכסה מנוע, דלת אחורית, כנפיים קדמיות ופגושי כרום שמזכירים כולם את אלה של הסבא-הCJ5 הקשיש. המנוע, למרבה המזל, אינו מנוע 6 בוכנות קשיש בטור אלא פנטאסטאר מודרני של קרייזלר בנפח 3.6 ליטרים. בחזית השיפורים, אנשי ג'יפ השתדלו לשמור את הרנגלר קרוב למקור והסתפקו בהגבהה של 2 אינטש וצמיגי BF GOODRICH על ג'אנטים בקוטר 35 אינטש.

 

ג'יפ רנגייד קומאנדר. הדודן שלו כבר משווק בישראל. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגייד קומאנדר. הדודן שלו כבר משווק בישראל. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגייד קומאנדר

לא כל ג'יפ הוא רנגלר. חלקם הם גם רנגייד. רכב הכביש שטח הרך , הג'יפון של ג'יפ מנסה לכבוש לו מעריצים בארצות הברית והדרך היא באמצעות שיפורים, כמובן צנועים מאלה של הרנגלר. הרנגייד קומאנדר מצויד באביזרים מקוריים ברובם, של מופאר, שיהיה ניתן לרכוש בסוכנויות כדי להפוך את הג'יפון לקצת יותר ג'יפ. הרשימה מתחילה בקיט הגבהה של 2 אינטש וג'אנטים שלקוחים ישירות מרנגלר רוביקון ומסתיימת בחבילת תאורה. המנוע, בנפח 2.4 ליטרים ותיבת ההילוכים האוטומטית בעלת תשע המהירויות נותרו ללא שינוי.

 

ג'יפ קומאנצ'י. טנדר קומפקטי עם שלדה אחודה וארגז טקסני קצר. מעניין...צילום: ג'יפ

ג'יפ קומאנצ'י. טנדר קומפקטי עם שלדה אחודה וארגז טקסני קצר. מעניין…צילום: ג'יפ

ג'יפ קומאנצ'י

השם ג'יפ קומאנצ'י יכול בהחלט להעלות דמעות של נוסטלגיה בעיני חובבי המותג, שידמיינו ישר תמונות של רכב השטח הקשוח בעל שלדת הסולם ותא המטען הענקי. אלא שהפעם אין שלדת סולם וגם האמבטיה אינה ענקית. הקומאנצ'י מבוסס על הרנגייד בעל השלדה האחודה, שעבר שורה של שינויים כדי שיוכל להפוך לפיק אפ. למרות המראה הקרבי, יש גבול לשיפורים שניתן להכניס ברכב שאינו מצויד בסרנים חיים-ולכן הקומאנצ'י מצויד בהגבהה של 2 אינטש בלבד. הגלגלים, בקוטר 16 אינטש עונדים צמיגי BF GOODRICH. הפעם המנוע הוא דיזל: בנפח של 2.0 ליטרים. תיבת ההילוכים היא אוטומטית בעלת תשע מהירויות ויש אפילו נעילת דיפרנציאל אחורית.

ג'יפ FC 150. מחווה לפרדי העבודה של פעם. מקסים. צילום: ג'יפ

ג'יפ FC 150. מחווה לפרדי העבודה של פעם. מקסים. צילום: ג'יפ

ג'יפ FC150

את רכבי הכבודה של ג'יפ, מסדרת FC הכרנו בישראל בעיקר כרכבי כיבוי בעלי יכולת שטח וכעת בג'יפ עושים כבוד  ל-FC  באמצעות רכב קונספט שנראה ישן אך מרגיש למטה מודרני לחלוטין: תחת הגוף החבוט והמצולק של ה-FC שוכנת שלדה של רנגלר 2005 יחד עם סרן דנה 44 מקדימה ודנה 60 מאחור. בקצות הסרנים יושבים להם ארבעה חישוקי 17 אינטש צבועים בלבן, לטובת המראה הנוסטלגי וכמובן, צמיגי 33 אינטש. המנוע, בנפח 4.0 ליטרים מוכר היטב מהרנגלר TJ  ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית בעלת שלוש מהירויות.

זה היה מתבקש - וחיכינו לו - רנגלר עם מנוע הלקט עם 707 כוחות סוס. צילום: ג'יפ

זה היה מתבקש – וחיכינו לו – רנגלר עם מנוע הלקט עם 707 כוחות סוס. צילום: ג'יפ

ג'יפ טריילקאט

בישראל, רנגלר עם מנוע המי ימשוך את השוטרים כמו זבובים, בארצות הברית הוא ימשוך בעיקר מבטי התפעלות. אז כך בונים טריילקאט: שלב ראשון, לוקחים רנגלר. שלב שני, לוקחים מנוע המי בנפח 6.2 ליטרים של דודג' הלקאט, קומפלט עם סופרצ'ארג'ר. שלב שלישי: מכניסים את המנוע לרנגלר, עם תיבת הילוכים ידנית. שלב רביעי: מתרחקים בזהירות כש-707 כוחות סוס (הללויה!) יורדים לכביש. כדי שהרנגלר יתמודד היטב עם תוספת הכוח, השלדה הוארכה ב-12 אינטש והגלגלים הוגדלו קלות ל-17 אינטש והולבשו בצמיגי BF בקוטר 39.5 אינטש. כדי שהסרנים לא יתפזרו בשטח במכת הגז הראשונה, הם שודרגו וכעת נחים להם שני סרני דנה 60 בשני קצוות המרכב.

ג'יפ טריילסטורם. מעט הגבהה והרבה איבזור מהקטלוג של MOPAR. צילום: ג'יפ

ג'יפ טריילסטורם. מעט הגבהה והרבה איבזור מהקטלוג של MOPAR. צילום: ג'יפ

ג'יפ טריילסטורם

הטריילסטורם נראה יחסית סטנדרטי, אך בג'יפ מדגישים שמדובר ברכב השטח האולטימטיבי ש..לרידה לשטח. הוא מבוסס כמובן על הרנגלר אנלימיטד ומצויד בקיט הגבהה של 2 אינצ'ים צנועים וצמיגי 37 אינטש. רשימת השיפורים היא בעיקר קוסמטית וכוללת שפע של אביזרים הנושאים את סמל MOPAR, כגון פנסי LED, מכסה מנוע מאוורר וכיסוי נפתח לחלק האחורי.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274

$
0
0

רוני נאק

כמו שקורה לפעמים במבחני אופניים, אבל גם במבחני רכב, ההארה הגיעה בזמן הצילומים. האקט האחרון של מבחן בן שבוע אשר לקח אותי ואת הק.ט.מ ארוכי המהלך הללו לבית קשת, בן שמן ועוד שיטוטים איזוטריים אחרים. באותם קטעי "הלוך וחזור" מול העדשה של תומר פדר, כשאני חוזר על אותו המכשול פעם אחרי פעם, ובמהירות הולכת וגוברת, גיליתי עד כמה רחוק הייתי כל הזמן מהמגבלות של האופניים האלו – ועד כמה עוד אפשר להוציא מהם ואני לא רק מתכוון לחיוך של 160 מ"מ.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. אופני אנדורו תחרותיים בקצת פחות מ-14K! להוציא מהקרטון ולצאת לתחרות. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. אופני אנדורו תחרותיים בקצת פחות מ-14K! להוציא מהקרטון ולצאת לתחרות. צילום: תומר פדר

ארך רגליים

גרסת LT  של דגם LYCAN מביא עימו מתלים ארוכי מהלך – להלן Long Travel או LT. במקום 120/125 מ"מ של הלייקן הרגילים יש ל-LT מהלך של 160 מ"מ בחזית ומאחור. המהלך מתקבל ממזלג רוקשוק YARI חדש ומסקרן וממתלה אחורי עם 4 חיבורים ש-ק.ט.מ מכנה PDS2 כמו באופנועי השטח שלה. הבולם האחורי מגיע גם הוא מרוקשוקס וזה מונארך RT-D2 שמנמן וחביב עם שני מצבי פדאל וכיוון לשיכוך החזרה.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. מזלג חדש - רוקשוקס YARI - היה התגלית של מבחן האופניים הזה. הוא בפירוש מכפיל כוח בהקשר הזה ועם מאפייני שיכוך ועמידות בפני פיתול מעולים - מהטובים שיש בתעשייה ולא קורע את הארנק. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. מזלג חדש – רוקשוקס YARI – היה התגלית של מבחן האופניים הזה. הוא בפירוש מכפיל כוח בהקשר הזה ועם מאפייני שיכוך ועמידות בפני פיתול מעולים – מהטובים שיש בתעשייה ולא קורע את הארנק. צילום: תומר פדר

השלדה היא שלדת אלומיניום עם עובי-דופי משתנה לצינורות שעוצבו בהידרופורמינג. הגיאומטריה מודרנית ואגרסיבית. תמוכות שרשרת קצרות – רק 438 מ"מ, זווית היגוי שטוחה של 66.5 מעלות – במפרט העדכני אשר רבים מכנים אותו "גיאומטריה פרוגרסיבית" אותה ניתן למצא באופני הרים מהמותגים היקרים יותר.

כדי ליישר קו עם השפה הזו מצויידים האופניים בכידון רחב מאד – 760 מ"מ – אותו אוחז סטם סופר-קצר ממש צמוד לציר ההיגוי. זה ממקם את הרוכב במרכז האופניים לתנוחת רכיבה מאד אגרסיבית ומחדד את ההיגוי שאחרת עשוי להיות עמום בשל זווית ההיגוי השטוחה.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. איבזור היקפי ממותג KTM. הכידון רחב מאד, הסטם קצר מאד ותנוחת הרכיבה מאד אגרסיבית. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. איבזור היקפי ממותג KTM. עם 760 מ"מ – הכידון רחב מאד, הסטם קצר מאד ותנוחת הרכיבה מאד אגרסיבית. צילום: תומר פדר

גימור השילדה מקסים מהמיסבים האטומים, ניתוב הכבלים הפנימי ועד צבעי המאט של מכבי תל אביב (שאולי עדיף שלא להזכיר לאור ההישגים שלהם השנה…).

על הבסיס הנהדר הזה תלתה ק.ט.מ איבזור חסכוני כדי לשמור על רף מחיר שפוי. בלמים שימאנו ד'אור עם דיסקים 180 מ"מ בשני הצדדים. מעביר אחורי שימאנו XT עם מצמד הוא נקודת אור בחבילת ד'אור בסיסית בה תמצאו מעביר קדמי – חדש עם תנועה צידית – בסיסי, ושיפטרים פלסטיים ופריכים שלא ישרדו את הקראש הראשון. סדרת ד'אומר מספקת גם את גלגלי השיניים למניין של 20 הילוכים בסך הכל – שתי פלטות בחזית 24 ו-38 ועשרה הילוכים מאחור.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. עם 160 מ"מ של מהלך הנשלטים על ידי בולם רוקשוקס מונארך - פעולת המתלה נהדרת. דיווש יעיל במפתיע בעליה (בעיקר בישיבה ופחות בעמידה) אבל יכול מרשימה מאד לבודד חירפוצים ולחוש חסר-תחתית בנחיתות מגבוה. אהבנו! צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. עם 160 מ"מ של מהלך הנשלטים על ידי בולם רוקשוקס מונארך – פעולת המתלה נהדרת. דיווש יעיל במפתיע בעליה (בעיקר בישיבה ופחות בעמידה) אבל יכול מרשימה מאד לבודד חירפוצים ולחוש חסר-תחתית בנחיתות מגבוה. אהבנו! פחות השתגענו על מעביר שימאנו הקדמי והחדש. זייף בהעברות והתקשה לדלג בין 24 ל-38 שיניים של הפלטות הקדמיות. צילום: תומר פדר

אהבתי את מוט המושב ההידראולי ואת מושב ק.ט.מ הנוח שעליו וגם סט הגלגלים המשלב נאבות של DT עם חישוקי ק.ט.מ עושים עבודה יפה. צמיגים שונים משוולבה בחזית ומאחור חותמים חבילה מאד אטרקטיבית ועם מראה אגרסיבי שעושה חשק להעמיס את האופניים על הרכב ולצאת להרים.

האופניים שוקלים 14.5 ק"ג מוכנים לרכיבה ועולים 13,900 שקלים

[See image gallery at www.automag.co.il]

רכיבה

מדובר כאן באופניים שמתאימים לרוכבים האגרסיביים ביותר. כאלו שלא פוחדים לקפוץ מדרופים, לתקוף סינגלים לא מוכרים ומשחררים את האצבע מהברקעס לנוכח גינות סלעים גורסות קראנקים. אלו חברה שרוכבים עם חולצות משובצות ויושבים על סרטוני ראמפייג' ביוטיוב בשירותים. והאופניים האלו יספקו את החבר'ה האלה. אבל לא רק.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. אפילו עם 160 מ"מ של מהלך האופניים האלו לא יעניש ברכיבת שבילים - הקרדיט מגיע למתלים הנהדרים של רוקשוקס. כמובן שלא מדובר באופני XC כלל...צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. אפילו עם 160 מ"מ של מהלך האופניים האלו לא יעניש ברכיבת שבילים – הקרדיט מגיע למתלים הנהדרים של רוקשוקס. כמובן שלא מדובר באופני XC כלל…צילום: תומר פדר

הדרך לסינגלים הטכניים עוברת בשבילים. כאן תרגישו את המשקל הנוכח של האופניים האלו – והוא יהיה עוד יותר נוכח בעליה ארוכה. אלו אמנם אופני שבילים מחוזקים ולא אופני דאון היל מדולדלים אבל עם 14.5 ק"ג תעבדו "יפה" במעלה. מי שמשפר כאן מאד את המצב זה המתלה האחורי. פעולתו מאד פרוגרסיבית ובעוד שהוא מסנן יפה חירפוצים קטנים, הוא מאד יעיל – ביחס ל-160 מ"מ – כשמטפסים. יש בובינג כשהבולם משוחרר לגמרי, והוא כמעט שנעלם במצב הנעול (לא נעול לגמרי מיינד יו). אז המתלה נותר גבוה במהלך, הכוח יורד יפה לשביל והאחיזה בו מצויינת. כל זה טוב ויפה אם מדוושים בישיבה – דוושו בעמידה ואז גם במצב המוצק יותר תאבדו כוח רב במתלה.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. גינות סלעים ומדרגות?! זולל אותם באדישות ועם המון בטחון. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. גינות סלעים ומדרגות?! זולל אותם באדישות ועם המון בטחון. צילום: תומר פדר

בשבילים הפתוחים גיליתי גם פער גדול ביחסי ההעברה בין שתי הפלטות בחזית. פער מספיק גדול שלא מאפשר להשתמש במעבר מהיר של הפלטות כתחליף לדילוג של 3 ואפילו 4 הילוכים בקסטה מאחור. הגלגל שיניים הקטן יותר מספק יחסי העברה קצרים ומצויין בטיפוס ובסינגלים טכניים ואילו הפלטה הגדולה תביא אתכם למהירות שיוט גבוהה בשביל הלבן כשברקע כבר רואים את היער.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. גינות סלעים ומדרגות?! זולל אותם באדישות ועם המון בטחון. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. גינות סלעים ומדרגות?! זולל אותם באדישות ועם המון בטחון. צילום: תומר פדר

בייקמוביל פיג'ו 308 SW

הסודות האפלים של מנשאי האופניים

התגלית של המבחן הזה הוא המזלג – רוקשוק YARI. מזלג חדש ודנדש לשנת 2016 אשר מיועד לרוכבי אנדורו שלא פוחדים לעזוב את המעצורים ולתת למתלה לעשות את העבודה. יש לו צינורות בעובי 35 מ"מ, מערך פנימי חדש של שסתומים המאפשר חזרה מהירה למצב פתוח אחרי נחיתה מקפיצה גבוהה. תא אוויר יחיד ממונה על ההקפצה וציר קדמי עבה סוגר על "רגליים" מעובות ומחוזקות למנוע פיתול ולעמוד בעומסים הצפויים. המזלג היה קל מאד בסט-אפ הראשוני, חסין לגמרי לבובינג בטיפוס וחש "ללא תחתית" גם בנחיתות שלא הייתי בטוח שאספוג בקלות. הביטחון שהמזלג מביא לחבילה כולה הוא רב מאד ובשורה התחתונה מאפשר לרכוב הרבה יותר מהר באופן הרבה יותר בטוח. העקיבה אחרי פני הקרקע מצוינת, האחיזה בבלימה נהדרת ואף המשוב שעובד דרכו – פשוט נהדר.

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. במצבים כאלו מרגישים את ה-14.5 ק"ג של האופניים. צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. במצבים כאלו מרגישים את ה-14.5 ק"ג של האופניים. צילום: תומר פדר

לא השתגענו על

לצד כל הטוב הזה – יש בלמים שהם בסדר ולא יותר מזה. הם מספקים את הצורך הבסיסי – עם דיסקים אייס טק מפזרי חום – אבל יתקשו כשהקצב עולה. עוצמת הבלימה טובה אבל המינון והדיוק יכולים להיות טובים יותר. לצד החור ביחסי ההעברה המעביר הקדמי התקשה לדייק או למהר בהחלפות ההילוכים ויותר מפעם אחת השרשרת נשרה מהקרנק – מעצבן ברכיבת כיף פחות משעשע בתחרות אנדורו. גם השיפטרים הפלסטיים לא רק שנראים שלא במקום הם ככל הנראה יתפצחו בקלות. השלדות יותר קטנות ממה שבדרך כלל. אני לרוב רוכב על M הפעם L התאים יותר. וזה הצריך גם החלפה של המוט ההידראולי מכזה של 120 מ"מ לקצר יותר של 100 מ"מ (ניואנס שמבוצע במעמד ההרכבה).

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. זול וטוב? אולי לא זול באופן מוחלט אבל בהחלט מרגישים כמו אופניים של 25K שקלים. נזדרוביה! צילום: תומר פדר

מבחן אופניים ק.ט.מ LYCAN LT 274. זול וטוב? אולי לא זול באופן מוחלט אבל בהחלט מרגישים כמו אופניים של 25K שקלים. נזדרוביה! צילום: תומר פדר

סיכום

מאד התרשמתי מהאופניים האלו. הם יאפשרו לרוכב אגרסיבי או למתחרה אנדורו פוטנציאלי לצאת לשבילים ולתחרות מבלי להוסיף למפרט הסטנדרטי דבר. הם מטפסים יפה לנוכח מהלך המתלה הארוך והם מצויידים ברכיבי מתלה מהטובים שיש היום בעולם האופניים. כל זה מאפיל על הגליצ'ים של רכיבי ההנעה והבלימה הבינוניים. המחיר הוא אמנם גבוה באופן אובייקטיבי אבל מהאוכף הם  מרגישים כמו אופניים שעולים 25,000. למי שיודע להעריך את התכונות הנ"ל מדובר באחת העסקאות הטובות יותר לאופניים אגרסיביים.

צפו: פורד אקספלורר נגד קלצ'ניקוב

$
0
0


ניר בן זקן
פורד חושפת גרסה ממוגנת ירי לאקספלורר, רכב הפנאי שטח הגדול שנמצא כבר שנים רבות בשירות כוחות השיטור האמריקאים. החידוש בגרסת המיגון הזו מסוג "טייפ IV" הוא בהרחבת מעטפת ההגנה גם נגד כדורים חודרי שריון בהשוואה לדגם "טייפ III" שמשמש בשירות כוחות המשטרה כיום. אל אף שקרבות ירי עם כדורים חודרי שריון בין עבריינים לכוחות משטרה מועטים יחסית הם הופכים לאחרונה נפוצים יותר מה שהעלה את הצורך בגרסה המעודכנת.
לוחות המיגון תוכננו כך שהם משתלבים במרכב ואינם משנים את אזורי הקריסה במקרה של תאונה או את חוזקו של כלוב ההגנה סביב תא הנוסעים. כדי להתמודד עם תוספת המשקל לעומת הגרסה הרגילה האקספלורר הממוגן מקבל מערכת מיתלים ובלמים מחוזקת וחישוקים מפלדה.

ניידת משטרה פורד אקספלורר ממוגן ירי - בקרוב ברחוב הסמוך לביתך. צילום: פורד

ניידת משטרה פורד אקספלורר ממוגן ירי – בקרוב ברחוב הסמוך לביתך. צילום: פורד

פורד אקספלורר – בגרסתו ה"רכה" – משווק גם אצלנו עם מנוע 3.5ל' אשר מפיק 290 סוסים. מדובר בדור החדש-יותר של אקספלורר אשר עבר עידכון משמעותי מאד. בשביל לשים אותו בחניה שלכם יהיה עליכם לשלם 1,035 שקלים לכל כוח סוס.

מאזדה מרעננת את CX-5 וחושפת CX-4

$
0
0

רוני נאק

מאזדה הודיעה הבוקר – 14 למרץ – כי היא עתידה לחשוף בתערוכת הרכב של בייג'ינג (סוף אפריל) את הדור הבא של רכב הפנאי שטח שלה CX-5. לא נמסרו פרטים נוספים לגבי העידכונים של הדגם הזה.

מאזדה קונספט "KOERU" - מבשר את גרסת היצור CX-4 אשר נראית כמעט זהה. צילום: מאזדה

מאזדה קונספט "KOERU" – מבשר את גרסת היצור CX-4 אשר נראית כמעט זהה. צילום: מאזדה

לצד מאזדה CX-5 עתיד היצרן לחשוף גם CX-4. זו התוספת המשמעותית ביותר לקו רכבי הפנאי שטח של היצרן. המתכונת דומה למה שאנו מקבלים ממאזדה בשנים האחרונות: עיצוב אופייני, חבילת סקיי-אקטיב עם יומרות סביבתיות רק עם תוספת של דור מנועי הטורבו החדש. הערכות במדיה בחו"ל מדברות על מנוע 2.5ל' טורבו עם תפוקה של 250 כ"ס. מנוע אשר הוצג ממש לאחרונה ב-CX 9  החדש. לפי מאזדה ה"קרוס קופה" הזו מכוונת לנהג ועתידה לספק יותר חווית נהיגה ודינאמיות משהכרנו בעבר ממזאדה. בנוסף, תהיה CX-4 מצויידת במערך בטיחות אקטיבי נרחב – לשון ההודעה. הגודל לעומת זאת אינו נושא בשורה – לשום כיוון – מדובר בקרוסאובר בעל מידות דומות עד זהות למאזדה CX-5 שאנו מכירים כבר. רק הפרופורציות יותר…דינאמיות.

עוד על מאזדה CX-4 כשייחשף מידע נוסף. בינתיים קבלו ווידאו על CX-3 שתיכף תגיע לישראל!


מסע חוצה ישראל הכי זול

$
0
0

גרוטאשטח, מסע בשטח לרכבי 2X4 יוצא לדרך ויתקיים השנה בחג פסח בתאריכים 28-30.4.16. המסע שיחל באילת ויסתיים בקיבוץ שניר למרגלות החרמון באורך של כ- 800 ק"מ רובם בשטח. המשתתפים יעברו בתנאי שטח משתנים הכוללים שבילים במדבר, בנגב, באזור המרכז, ובצפון בשבילי העמק והגליל עד רמת הגולן.

גרוטאשטח הינו מסע חווייתי (אינו מרוץ או תחרות), של רכבים שאינם רכבי שטח. כל הרכבים שמשתתפים במסע סטנדרטיים לחלוטין ללא הנעה כפולה, כאשר עלות הרכב המשתתף במסע לא עולה על סך של 5,000 ₪ (הסכום כולל ביטוח למסע, טסט, חלקי חילוף לרכבים, צמיגים נוספים וכד').

לחצות את ישראל עם גרוטאה אמיתית. הישרדות מוטורית וכיף לא נורמלי. צילום: כפרה עדי שפרן

לחצות את ישראל עם גרוטאה אמיתית. הישרדות מוטורית וכיף לא נורמלי. צילום: כפרה עדי שפרן

חברת פוינטר, תתקין על כל רכב שמשתתף במסע, מערכת מעקב מיוחדת שהצופים בבית יוכלו להתחבר לאפליקציה ייעודית למסע ולראות בכל רגע נתון את שמות הצוותים והתקדמותם במסע – פרטים על האפליקציה יופיעו בדף הפייסבוק של גרוטאשטח.

הצוותים ברכבים לוקחים את כל ציודם האישי ברכב: ציוד לינה, אוכל, שתייה, כלי עבודה וחלקי החילוף לרכבים. המסע יתנהל ברובו בשטח, נסיעה בשבילים (למעט קטעי קישור בהם יעברו הרכבים בכביש).

לחצות את ישראל עם גרוטאה אמיתית. הישרדות מוטורית וכיף לא נורמלי. צילום: כפרה עדי שפרן

לחצות את ישראל עם גרוטאה אמיתית. הישרדות מוטורית וכיף לא נורמלי. צילום: כפרה עדי שפרן

במידה ותהיינה תקלות ברכבים, הצוותים מתקנים הכל בשטח, כחלק מהאתגר והכיף של המסע. את המסע ילוו צוותי סיוע ספציפיים אשר יוכלו לעזור בתיקון התקלות וחילוצים במידת הצורך.

בגרוטאשטח ישתתפו כ- 30 רכבים כשהצוותים מורכבים מאושיות מוכרות מתחום הספורט המוטורי, מתחומי הראלי רייד והעבירות, שלסוף שבוע אחד משאירים את התחרויות והאתגרים מעולם הספורט בצד ומתפנים לחוויה אחרת לגמרי.

נפתח דף פייסבוק בו מעדכנים את תהליך הכנת הרכבים למסע ועדכונים יומיים מהאירוע עצמו – גרוטאשטח

לחצות את ישראל עם גרוטאה אמיתית. הישרדות מוטורית וכיף לא נורמלי. צילום: כפרה עדי שפרן

לחצות את ישראל עם גרוטאה אמיתית. הישרדות מוטורית וכיף לא נורמלי. צילום: כפרה עדי שפרן

נותני החסות:

חברת פוינטר

חברת ש. ונציה בע"מ, יבואן "STIHL" ו "VIKING",

הנפלד טכנולוגיות בע"מ

זוהרון

צמיגי בני משה ביטון

 

המארגנים: רועי אלוני ממוסך גבע ועדי שפרן- כפרה.

טויוטה היילנדר מתחדש

$
0
0

ניר בן זקן
טויוטה היילנדר, האח הגדול של טויטה ראב4, (משווק בישראל על ידי חברת אלבר), עבר ריענון קל שלוש שנים בדיוק לאחר שנחשף הדור הנוכחי והשלישי בשושלת. עיקר השינוי נוגע בחזית עם סבכה קדמית גדולה ומחולקת לשניים, תפיחות בולטות בקצות הפגוש ופנסים צרים יותר, בעוד מאחור יחידות התאורה גדלו מעט.

טויוטה היילנדר מקבל עידכון של אמצע חיי הדגם. חשיפה רשמית בתערוכת ניו יורק. טויוטה היילנדר מיובאת לישראל דרך אלבר. צילום: טויוטה

טויוטה היילנדר מקבל עידכון של אמצע חיי הדגם. חשיפה רשמית בתערוכת ניו יורק. טויוטה היילנדר מיובאת לישראל דרך אלבר. צילום: טויוטה

תא הנוסעים מציע כבעבר 7 או 8 מקומות ישיבה והשינויים בו מסתכמים באופציה לריפודי עור חומים ותוספת 4 חיבורי USB לחמישה בסך הכל. אבזור בטיחות מתקדם כמו בלימה אוטומטית למניעת התנגשות כולל זיהוי הולכי רגל, התראה על סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ותאורה דינמית (מעבר אוטומטי בין אורות גבוהים לנמוכים) יהיו סטנדרטיים בכל הדגמים בעוד לגרסאות הבכירות יתווספו מערכת להתראה על עצמים בשטחים המתים ומערכת מצלמות היקפית.

טויוטה היילנדר מקבל עידכון של אמצע חיי הדגם. חשיפה רשמית בתערוכת ניו יורק. טויוטה היילנדר מיובאת לישראל דרך אלבר. צילום: טויוטה

טויוטה היילנדר מקבל עידכון של אמצע חיי הדגם. חשיפה רשמית בתערוכת ניו יורק. טויוטה היילנדר מיובאת לישראל דרך אלבר. צילום: טויוטה

מבחן רכב טויוטה היילנדר

מבחן רכב לקסוס NX

טויוטה טוענת שמנוע ה-V6 בנפח 3.5 ליטר שודרג אך היא לא משחררת פרטים טכניים פרט להצהרה כי הוא יהיה יפיק יותר כוחות סוס מ-270 שמפיק המנוע הנוכחי וכי תשודך לו תיבת הילוכים אוטומטית חדשה עם 8 יחסי העברה (6 בקודמת). מנוע 4 צילינדרים 2.7 ליטר ותיבת 6 הילוכים אוטומטית נותר ללא שינוי.

טויוטה היילנדר מקבל עידכון של אמצע חיי הדגם. חשיפה רשמית בתערוכת ניו יורק. טויוטה היילנדר מיובאת לישראל דרך אלבר. צילום: טויוטה

טויוטה היילנדר מקבל עידכון של אמצע חיי הדגם. חשיפה רשמית בתערוכת ניו יורק. טויוטה היילנדר מיובאת לישראל דרך אלבר. צילום: טויוטה

מתיחת הפנים של טויוטה היילנדר תיחשף בתערוכת ניו יורק שתיפתח את שעריה בסוף שבוע הבא.

ריינג'רובר ספורט SVR – 575 כוחות סוס

$
0
0


תומר הדר

אם חשבתם שריינג' רובר ספורט עם מנוע מוגדש ו-550 כוחות סוס הוא משהו מוגזם, חכו לגרסה המטורפת באמת של הריינג' רובר ספורט. על פי דיווחים בבריטניה, לנד רובר מבצעת בימים אלה הליכי פיתוח של גרסה בכירה של הריינג' רובר ספורט SVR, שתצויד במנוע שיושאל מן החברה האחות לקונצרן טאטא – יגואר.

ריינג' רובר ספורט SVR הפנים הנוכחי בכלל לא גרוע - יהיו עדכונים. צילום: לנד רובר

ריינג' רובר ספורט SVR הפנים הנוכחי בכלל לא גרוע – יהיו עדכונים. צילום: לנד רובר

על פי הדיווחים, מנוע הריינג' רובר ספורט, בנפח של חמישה ליטרים עם סופרצ'ארג'ר, שמפיק 550 כוחות סוס יוחלף במנוע אחר- גם הוא בנפח של לפחות 5.0ל', כמובן גם עם סופרצ'ארג'ר, שיפיק 575 כוחות סוס. המטרה ברורה: בלנד רובר רוצים להילחם ראש בראש בגרסאות העל של פורשה קאיין ושל ב.מ.וו X5M, כמו גם בגרסאות ה-AMG של רכבי השטח של מרצדס. אנו מאחלים להם כמובן בהצלחה ונסיעה מהירה.

ריינג' רובר ספורט SVR כל כך COOL שהסמל קופא. צילום: לנד רובר

ריינג' רובר ספורט SVR כל כך COOL שהסמל קופא. צילום: לנד רובר

בינתיים אנו יכולים לספר לכם כי לישראל הריינג' רובר ספורט SVR יגיע רק בהזמנה מיוחדת מהיבואן. ואם אתם שואלים על המחיר, כנראה שזה לא בשבילכם…

ב.מ.וו X7?

$
0
0

תומר הדר

ב.מ.וו מתכננת להציג בשנים הקרובות רכב פנאי שטח על שיתבסס על מכלוליה של סדרה 7, כך הודיע אתמול יו"ר ב.מ.וו הראלד קרוגר באירוע שנערך במינכן. בנוסף לרכב הפנאי שטח שיתבסס על מכלולי סדרה 7, קונצרן ב.מ.וו , השולט ברולס רויס, יחל גם בפיתוח רכב פנאי שטח של רולס רויס. מועד ההשקה של רכב הכביש שטח החדש של ב.מ.וו, שיקרא (שלא במפתיע) X7, הוא שנת 2018.

כמו הסדרה 7 עליה יתבסס רק יותר גבוה...וגיבור...ועם 7 מושבים. צילום: ב.מ.וו

כמו הסדרה 7 עליה יתבסס רק יותר גבוה…וגיבור…ועם 7 מושבים. צילום: ב.מ.וו

לדברי קרוגר: "אנו נרחיב את היצע הדגמים עם ה-X7, בנוסף אנו בוחנים לעומק הצגת דגמים נוספים בפלח השוק הרווחי הזה". הצהרתו של קרוגר אינה מפתיעה: יותר ויותר יצרני רכבי יוקרה, שבעבר חששו להיכנס לפלח השוק של רכבי הכביש שטח מגלים שדגמים אלה הופכים במהרה לנמכרים ביותר בהיצע.

מבחן רכב ב.מ.וו X5M מול אודי RSQ3

יוצאים למדבר עם לנד רובר דיסקברי ספורט

כך, לאחרונה הציגה בנטלי את הבנטיאגה ואילו מזראטי הציגה את הלבאנטה. הקאיין של פורשה, שנחשב לוותיק בחברות רכבי הכביש שטח של יצרני היוקרה, הוא מזה זמן הדגם הנמכר ביותר של היצרנית הגרמנית.

מרצדס חושפת GLC AMG

$
0
0

ניר בן זקן
מרצדס חושפת גרסת AMG ספורטיבית לרכב הפנאי הקומפקטי ה-GLC43 שיתחרה באודי SQ5, ב.מ.וו X3 35i ופורשה מקאן S. ל-GLC43 מנוע V6 טווין טורבו בנפח 3.0 ליטר המפיק 367 כ"ס ו-53 קג"מ (בין 2,500 ל-4,500 סל"ד) ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית 9G-TRONIC שכשמה כן היא בעלת תשעה יחסי העברה. הכוח עובר לכל ארבעת הגלגלים דרך דיפרנציאל מרכזי בחלוקת כוח של 31:69 אחוזים לטובת הציר האחורי וזאת על מנת להקנות לרכב הפנאי מאפייני ניהוג ספורטיביים.

מרצדס GLC43AMG - גם תא הנוסעים לא רע. צילום: מרצדס

מרצדס GLC43AMG – גם תא הנוסעים לא רע. צילום: מרצדס

מבחן רכב לנד רובר דיסקברי 4

מבחן רכב קיה ספורטאז' החדש

קנה את המכונית הנכונה במחיר הכי טוב

קנה את המכונית הנכונה במחיר הכי טוב

הביצועים; 4.9 שניות במיאוץ ל-100 קמ"ש זריזים יותר מהמתחרה ממינכן (ב.מ.וו X3 35i יאיץ ב-5.6 שניות) ואינגולשטאט (אודי SQ5 יעשה זאת ב-5.3 שניות), רק היריב משטוטגארט (פורשה מקאן טורבו) יהיה מהיר יותר בעשירית השנייה.כדי לתמוך בביצועים גם בכבישים אתגריים ל-GLC43 מערכת מיתלי אוויר אקטיבית עם שלושה מצבי קשיחות (קומפורט, ספורט וספורט פלוס) שעברה כיול קפדני על ידי מהנדסי חטיבת AMG הכולל שינוי זוויות המתלה בהשוואה לגרסה הרגילה. עוד ברשימת השינויים צמיגים רחבים ודביקים יותר (235/55R19 מלפנים, 255/50R19 מאחור), בלמים גדולים יותר (דיסקים בקוטר 360 מ"מ מלפנים ו-320 מ"מ מאחור) וההיגוי האלקטרו הידראולית כוילה מחדש על מנת לשפר את החדות והמשוב.

מרצדס GLC43AMG - תשעה הילוכים, מתלים אקטיביים ובלמים מוגדלים - מפנקת! צילום: מרצדס

מרצדס GLC43AMG – תשעה הילוכים, מתלים אקטיביים ובלמים מוגדלים – מפנקת! צילום: מרצדס

ה-GLC43 AMG צפוי להגיע ארצה לקראת סוף השנה.

מאות רכבי שטח יסופקו בקרוב למשטרת ישראל

$
0
0

רוני נאק

משטרת ישראל תצטייד בעוד כמה חודשים במאות רכבי כביש שטח רכים-וגם בעשרות רכבי שטח בעלי הילוך כוח. כך עולה מתוכנו של מכרז הצטיידות שהפיצה המשטרה באחרונה. המשטרה אינה זרה לנושא רכבי הכביש שטח הרכים, כבר לפני כארבע שנים החלה המשטרה בתהליך הצטיידות בקיה סורנטו דיזל שהחליף חלק מניידות הסיור, שהתבססו בעיקר על דגמים משפחתיים כמו הקורולה.

ניידת משטרה על בסיס שברולט טאהו. לא בדיוק עומדת בתנאי המכרז - אבל זה הרעיון הכללי. צילום: GM

ניידת משטרה על בסיס שברולט טאהו. לא בדיוק עומדת בתנאי המכרז – אבל זה הרעיון הכללי. צילום: GM

לפי המכרז החדש, המשטרה מעוניינת להצטייד ב-350 רכבים בעלי הנעה כפולה, מתוכם 300 יהיו רכבי פנאי שטח. כלומר, לפי מפרט הדרישות של משטרת ישראל הם לא יחויבו בהילוך כוח. יחד עם זאת, לפי המשטרה תידרש מרכבי הכביש שטח תנאי סף בסיסיים: למשל נעילה לדיפרנציאל המרכזי. זה פוסל מן המכרז את חביב השוטרים: קיה סורנטו, שאינו מצויד בנעילת דיפרנציאל מרכזי.

סובארו פורסטר? עומד בכל תנאי הסף. צילום: סובארו

סובארו פורסטר? עומד בכל תנאי הסף. צילום: סובארו

לפי מפרט הדרישות של המשטרה, הרכב הזוכה במכרז רכבי הכביש שטח יוכל להיות בעל מנוע בנזין או דיזל, בהספק מינימאלי של 150 כוחות סוס ובמחיר התחלתי של 180 אלף שקלים. בנוסף הוא ידרש להתקנה של מערכות קשר שידרשו חיזוק של האלטרנאטור- וגם לכלוב אחורי שיוכל להחזיק עצירים. בנוסף לרכבי הכביש שטח הרכים המשטרה מפרסמת גם מכרז הצטיידות לרכבים קשוחים יותר, מדובר ב-50 רכבים שיצוידו בהילוך כוח.

פיאט טיפו ב-99,900 שקלים –ניתוח

$
0
0

רוני נאק

רעש אדמה קל נרשם בשוק הרכב בשבוע שעבר כאשר פיאט הכריזה על ההקמה מאפר של דגם "טיפו" המשפחתית. אחרי שנים רבות שבהן נאלצה היבואנית להתמודד עם פורטפוליו מוצרים דל ומפולח, הצטרף להיצע רכב פנאי שטח ועתה גם משפחתית לקבוצת הרכב שהיא אולי המכנה משותף הרחב ביותר אצלנו – משפחתית, 1.6ל', 4 דלתות ואוטומטית.

מנוע 1.6ל' נטול טורבו מפיק 110 כ"ס, תיבת הילוכים אוטומטית (MADE IN JAPAN – הוגדש בתיק העיתונות) עם שישה הילוכים – ממונים על הזזה של מכונית גדולה למדי ומרשימה למראה: 4,53 מטרים לאורך, רוחב של כמעט 1.8 מטרים ובסיס גלגלים של 263 ס"מ. הזמן ל-100 קמ"ש אורך 11.2 שניות (על פי המפרט) אבל זה לא חשוב כמו נפח תא המטען העומד על 520 ליטרים.

חבילת הבטיחות המקורית, 6 כריות אוויר ועיגוני איזופיקס, מקבלת חיזוק מקומי עם מובילאיי כסטנדרט אשר מביאה עימה מערך התראות עשיר ומקפיץ את דירוג הבטיחות של המכונית.

לצד 9 גווני צבע שונים, בקרת אקלים דיגיטאלית, בקרת שיוט ונגיעות עור, פקדים מגלגל ההגה ועוד איבזור מקורי רב – בולט תג המחיר: 100,000 שקלים לגרסת הביניים, 90 אלפים לגרסת 1.4ל' ידנית ועד-108 אלפים לגרסה המאובזרת ביותר. המכונית מיוצרת במפעל פיאט בתורכיה וחשוב לציין עוד כי נכון לתאריך פרסום הכתבה היא עדיין לא נבחנה במבחן EURO NCAP.

פיאט טיפו - 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

פיאט טיפו – 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

שובר את המונופול?

תמחור המכוניות בסגמנט הזה לא דורש דמיון רב, אפילו לא ממני, הצצה מהירה בעלונים הצבעוניים של יבואני הרכב חושף תנודת מחיר סביב "מרכז" של כ-130 אלפי שקלים. זה נראה כמו תמחור "אנטי תחרותי" למרות שבפועל התחרות בין היבואנים עזה למדי. התשובה נמצאת בעוגת הגבינה של חלוקת השוק – כשאר בסגמנט הזה כ-80% מהמכירות (עפ"י המצגת של סמל"ת) הן לחברות הליסינג ולציי הרכב – אלו כידוע לא קונות את המכוניות במחירים שעל התגית המתנודדת ממראת צד מחוממת ומחושמלת. שיעור ההנחות הוא אחד הסודות הכי שמורים למחצה של הענף אבל אתם יכולים לקבל מושג לאחוזים כאשר יוצאות אלפי מכוניות "0 קילומטרים" למכירה בהנחות של עשרות אלפי שקלים דרך חברות הליסינג.

פיאט קיבלה החלטה אמיצה שלא לשחק את המשחק הזה – לפחות זה מה שהם אמרו לנו – וגם אם כן אז לא בשיעורי ההנחות המקובלים בזירה אלא באחוזים חד-ספרתיים. היא מכוונת לקהל פרטי ומוותרת מראש על הציים – כל זה בסיוע היצרן אשר כנראה מבין את האסטרטגיה ונרתם (על ידי מחירי FOB ככל הנראה) לסייע לסמל"ת. בונוס נחמד ודי שטני, שהוא אולי תוצר לוואי ולא מכוון, הוא לחשוף את ערוות המתחרים בעיני ציבור הלקוחות הפרטיים. ואם יש משהו שישראלים הכי לא אוהבים זה לראות מישהו אחר מרוויח עליך ולהרגיש פראייר – ובתרגום להיפסטרית: סאקר!

פיאט טיפו - 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

פיאט טיפו – 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

הסביבה

פעם, כשפיאט הייתה שחקן מאד משמעותי בשוק הרכב. פיאט היה המותג הזול והעממי. אופציה שניה לפורד ברנדה מבלגיה – אבל לא לזו מאוסטריה. שוק הרכב השתנה מאד מאז. ועתה פיאט מציבה V קרבי עם שפיץ אחד של חשק בו פיאט 500 מובילה את המאמצים עם עיצוב ולצידו תג מחיר נאה. חזית שניה היא תכליתית שלא לומר אפרורית ושם המסחריות, ועתה הטיפו נועדו לתת פתרונות תחבורה זולים ויעילים. זה יוצר מתח, וגרוע מזה ליצור דיסוננס ללקוחות אשר שילמו מעל למחיר השוק עבור 500 מאובזרת. האם פער תפיסתי כזה גדול יהפוך את ה-V הקרבי ל-U TURN צרכני?

המשבצת של המכוניות העממיות תפוסה בעוז על ידי המותגים הקוריאניים – עם מוצרים שהולכים ומשתפרים מדי דור – הם ירשו את המותגים היפניים אשר הפכו לכינור שני. מי שמוצרים רבים שלו מתומחרים באיזור ה-5 ספרות זה מותג דאצ'יה. מותג שבבסיסו ה- LOW COST וככזה אין ממנו ציפיות רבות בתחומי האיבזור והפינוקים. פיאט לא יכולה לקרא תגר על ההגמוניה של הקוריאנים ולחזור למקומה בשוק של פעם, ומצד שני היא חוששת "ליפול" לרגלי פירמידת המיצוב ולישיר מבט עם ההכנה לפנסי הערפל של דאצ'יה.

פיאט טיפו - 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

פיאט טיפו – 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

מבחן רכב פיאט 500X נגד קרוסאוברים

מבחן רכב סובארו אאוטבק

הסכנות

תמחור נמוך מדי יכול להיות רע לא פחות מתמחור גבוה מדי. אולי אפילו יותר. מחיר גבוה תמיד אפשר להוריד – גם אם לפרקי זמן קצובים על ידי מבצעי מכירות – כדי להזניק מכירות. מתמחור נמוך, והשלכותיו קשה להתאושש – תדמיתית וחשוב מזה בשורת הרווח. הנה חמש סכנות של מחיר נמוך מדי:

  1. מהרגע שנקבע המחיר לצרכנים תהיה התנגדות לשנות אותו
  2. למחיר יש השלכות מכריעות לגבי מיצוב המוצר והמותג
  3. המחיר אינו יתרון בר קיימא – אם מתחרה חזק מחליט להילחם בך
  4. לקוחות "מחיר" אינם נאמנים
  5. תפיסת איכות נמוכה למוצר
פיאט טיפו - 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

פיאט טיפו – 100 אלף שקלים למכונית גדולה ומאובזרת. צילום: פיאט

איפה הקטש'?

עם מחירים נמוכים פיאט – בטווח הארוך – עשויה להרוויח פחות (אולי אפילו להפסיד כסף), לאבד לקוחות, לא לצמוח כצפוי ולהיתפס בעיני הלקוחות באופן שלא התכוונה אליו בבוקר בו כינסה את מסיבת העיתונאים. אין ספק שהמחיר הזה עשה לפיאט כותרות ויוצר גל מכירות – בטווח הקרוב – הוא מחזיר במידה מסוימת את פיאט לשיח של צרכני הרכב הפרטיים – וזו לדעתי המטרה העיקרית. על פניו התמורה הצרכנית מרשימה מאד (עם הסתייגות עד שתגענה תוצאות מבחני הריסוק) – כדי לשרוד יהיה על הנהלת סמל"ת להמשיך ולהוביל שינוי – ליזום מהלכים ולהוביל את השוק ובעיקר למצוא יתרונות יחסיים יציבים שאי אפשר למחוק במרקר על המחירון. הקטש' במקרה הזה אצל פיאט.

 


היכונו לראלי! מירוץ ראשון בסוף השבוע

$
0
0

תומר הדר

חובבי ראלי שימו לב: אירוע ראלי ראשון יתקיים ב-25/3 במכורה (ישוב קטן על כביש גב ההר בבקעת הירדן).

פתיחת עונת מירוצי המכוניות בראלי בבקעה. צילום: רמי גלבוע

פתיחת עונת מירוצי המכוניות בראלי בבקעה. צילום: רמי גלבוע

תכנית המרוצים החדשה, שאושרה על ידי ההתאחדות החדשה כוללת שמונה מירוצים, שהאירוע במכורה יהיה הראשון מביניהם. האירוע עצמו יורכב משלושה מקצי דירוג תחרותיים של מסלול באורך 3.0 קילומטרים. לשלושת המקצים התחרותיים יקדמו הקפת היכרות ושני מקצי אימון. סדר ההזנקה יהיה מהאיטי ביותר למהיר ביותר – כשהזמן הטוב ביותר יחשב לדירוג הסופי.

פתיחת עונת מירוצי המכוניות בראלי בבקעה. צילום: רמי גלבוע

פתיחת עונת מירוצי המכוניות בראלי בבקעה. צילום: רמי גלבוע

הראלי יחל בשעה שמונה בבוקר עם בדיקות מנהלתיות וטכניות. אם תרצו להשתתף – ואתם עומדים בכל דרישות התקן – מחיר הרשמה רגילה הוא 800 שקלים (650 לחברי מועדון) בלבד.

צחור ושוב מסיימים במקום השני את CAPE EPIC

$
0
0


גל צחור ועידית שוב, צוות TREK ISRAEL CCC הגיעו למקום השני בקטגוריה המעורבת במירוץ אופני ההרים המפרך בעולם – ה-CAPE EPIC שבדרום אפריקה, אשר התקיים לאורך השבוע האחרון.

עבור הצוות הישראלי, זוהי הזכייה השנייה ברציפות ב-(GC (GENREAL CLASIFICATION, לאחר שהגיעו למקום השני גם ב-2014.
מירוץ
CAPE EPIC הינו מירוץ אופני ההרים היוקרתי והמפרך בעולם (הטור דה פראנס של רוכבי ההרים), הכולל שבעה סטייג'ים של כמאה ק"מ רכיבת שטח ביום פלוס פרולוג לאורך תוואי קשה ובוגדני.
לאחר שהגיעו בפרולוג למקום השני, סיימו את הסטייג' הראשון במאמץ רב, שאחריו פונו לבית חולים,  ואשר עלה להם בכ-22 דקות בדירוג הכללי.
ביום השני לתחרות (סטייג' שלישי), הלך המירוץ וחמק לישראלים מהידיים לאחר שהגיעו למקום הרביעי בדירוג הכללי.
לאחר שהגיעו למחרת היום למקום השני, וניצחו את שני הסטייג'ים הבאים תוך מאבק קשה עם הרוכבים הצרפתיים
JEAN FRANCIOS-BOSSLER ו-FANY BOURDOX והצמד השוויצרי HANS FLUCK ו-ANITA BUCHER אשר הגיעו למקומות הראשון והשלישי בדירוג הכללי בהתאמה.
במהלך שמונת ימי המירוץ, חצו הרוכבים 647 ק"מ וטיפסו כ-15 אלף מטרים לאורכו של הקייפ הדרומי, הנקודה הדרומית ביותר באפריקה. 

גל ועידית במקום שני מרשים בסיום CAPE EPIC. Photo by Dominic Barnardt/Cape Epic/SPORTZPICS

גל ועידית במקום שני מרשים בסיום CAPE EPIC. Photo by Dominic Barnardt/Cape Epic/SPORTZPICS

גל צחור ועידית שוב הם המייסדים של האפיק ישראל, מירוץ אופני ההרים הגדול בישראל, ששואב השראה ממירוץ הקייפ אפיק, אשר התקיים השנה זו הפעם השלישית. מירוץ האפיק ישראל נקרא על שמו של גיורא גחור, לוחם המוסד לשעבר אשר נפגע ונהרג באחד מאימוני הבוקר שלו על אופניו. גיורא וגל צחור רכבו יחד בקייפ אפיק בעבר.

לאתר אפיק ישראל :
http://www.epicisrael.org.il/
גל צחור ועידית שוב : "אנחנו גאים להראות לעולם את הצד הספורטיבי של ישראל. אנחנו מקווים שענף אופני ההרים בישראל יגדל למלוא הפוטנציאל שלו בשנים הקרובות."

פולקסווגן חושפת: גולף שטח

$
0
0

תומר הדר

שנים רבות חלפו מאז שפולקסווגן הציגה את הגולף סינכרו הראשונה, אי שם בשנות ה-80, אך כעת מגיע תורה של גרסת שטח חדשה של הגולף; ALLTRACK, אשר שיווקה בארה"ב יחל בשנת 2017. ה-ALLTRACK, שנחשפת על ידי היצרנית לפני ההצגה הרשמית בתערוכת ניו יורק מבוססת על הגולף ספורטוואגן, גרסת הסטיישן של הגולף, שמצוידת במנוע TSI המוכר של פולקסווגן, בנפח 1.8 ליטרים, שמפיק 170 כוחות סוס בגרסתו האמריקאית.

פולקסווגן גולף אולטראק - לא רק סטיישן גם 4X4. צילום: פולקסווגן

פולקסווגן גולף אולטראק – לא רק סטיישן גם 4X4. צילום: פולקסווגן

בייקמוביל פיג'ו 308SW

מבחן רכב סובארו אאוטבק

למנוע משודכת תיבת DSG בעלת שש מהירויות – והכוח זורם אל שני הגלגלים הקדמיים באמצעות מערכת 4MOTION שמוכרת היטב מדגמי הנעה כפולה אחרים של פולקסווגן. לא מדובר בהנעה כפולה קבועה אלא כאשר המערכת נתקלת באובדן אחיזה, הכוח מועבר גם אל הגלגלים האחוריים כאשר החלוקה האופטימאלית היא 50 :50 בין הסרן הקדמי והאחורי.

פולקסווגן גולף אולטראק - לא רק סטיישן גם 4X4. צילום: פולקסווגן

פולקסווגן גולף אולטראק – לא רק סטיישן גם 4X4. צילום: פולקסווגן

בשונה מדגמי 4MOTION אחרים –ALLTRACK מצוידת גם במצב "שטח" במערכת ההנעה הכפולה, שכולל מערכת בקרת ירידה במדרון. כדי להבדיל בין ALLTRACK ובין גולף ספורטוואגן מהשורה, ה-ALLTRACK מוגבהת קלות וכוללת חיפויי פלסטיק שחור לבתי הגלגלים ולפגושים.

יונדאי רומזת על ג'יפון לשוק הישראלי

$
0
0

רוני נאק

כלמוביל יבואנית יונדאי הודיעה היום במסגרת אירוע ההשקה ליונדאי אלנטרה החדשה, על כוונותיה להשיק ממש בקרוב – שבועות ספורים – גרסת פנאי של דגם הסופר מיני i20.

על פי הנהלת יונדאי מדובר בגרסה אשר פותחה במיוחד לשוק הישראלי וכוללת הגבהת מתלים קטנה, פגושים וחצאיות מעובים ומודגשים, חישוקי גלגלים מוגדלים, מסילות גג ופסי הגנה מעובים סביב בתי הגלגלים ובבסיסי הדלתות.

כלמוביל רומזת על תחילת השיווק בקרוב של יונדאי i20Cross שייראה דומה מאד ל"אקטיב" שבצילום. צילום: יונדאי

כלמוביל רומזת על תחילת השיווק בקרוב של יונדאי i20Cross שייראה דומה מאד ל"אקטיב" שבצילום. צילום: יונדאי

יהיה סביר להניח כי חלל הפנים יקבל את הטיפול הדו-גווני  – אופציה שקיימת אצל היצרן ואולי תוספת איבזור על חבילת האיבזור הגבוהה יותר (פרימיום) של יונדאי i20 הרגילה.

כך זה נראה מתוך המצגת של יונדאי - i20Cross. צילום: כלמוביל

כך זה נראה מתוך המצגת של יונדאי – i20Cross. צילום: כלמוביל

על ההנעה יהיה מופקד מנוע 1.4 ל' הנוכחי אשר מפיק 100 כ"ס וקרוב ל-14.0 קג"מ. ההנעה היא קדמית בלבד דרך תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית (לא רובוטית או אלקטרונית…) עם 4 הילוכים בלבד.

כלמוביל רומזת על תחילת השיווק בקרוב של יונדאי i20Cross שייראה דומה מאד ל"אקטיב" שבצילום. צילום: יונדאי

כלמוביל רומזת על תחילת השיווק בקרוב של יונדאי i20Cross שייראה דומה מאד ל"אקטיב" שבצילום. צילום: יונדאי

מחיר גרסת הפרימיום של יונדאי i20 הרגילה עומד על 109 אלפי שקלים – נציגי יונדאי שלא רצו כבר לחשוף את המחיר של הג'יפון רמזו כי המחיר לא יהיה נמוך מהמחיר הזה. עוד פרטים על יונדאי i20Cross נפרסם מיד כשיגיעו למערכת "שטח".

שברולט קולורדו אקסטרים –איסוזו דימקס מתעדכן

$
0
0

ניר בן זקן
שברולט חשפה גרסת קונספט קרבית לטנדר הקטן שלה קולורדו "אקסטרים", אחיו התאום של איסוזו דימקס המוכר במחוזותינו.

שברולט קולורדו אקסטרים - קונספט מעניין מתערוכת בנקוקו אשר מבשרת גם את העדכון של איסוזו דימקס. צילום: שברולט

שברולט קולורדו אקסטרים – קונספט מעניין מתערוכת בנקוקו אשר מבשרת גם את העדכון של איסוזו דימקס. צילום: שברולט

במרכז השינויים הגבהה מסיבית למרכב המרחיקה את הגחון ממפגעי הקרקע, מקנה מהלך מיתלים ארוך יותר ומאפשרת מקום לצמיגי שטח אגרסיביים Mickey Thompson Baja MTZ במידה 305/60R18 המולבשים על חישוקים ייחודיים עם בידלוק (טבעת נעילה המונעת את פריקת הצמיג בנסיעה בלחץ אוויר נמוך).

שברולט קולורדו אקסטרים - קונספט מעניין מתערוכת בנקוקו אשר מבשרת גם את העדכון של איסוזו דימקס. צילום: שברולט

שברולט קולורדו אקסטרים – קונספט מעניין מתערוכת בנקוקו אשר מבשרת גם את העדכון של איסוזו דימקס. צילום: שברולט

עוד נוספו פלטות הגנה מתחת למרכב, פגוש קדמי אגרסיבי עם כננת המשפר את זווית הגישה, מגני סף המאפשרים הגבהה עם הייליפט, כנפונים רחבים כדי לחפות על הצמיגים הגדולים, שנורקל, גגון למטען וגלגל רזרבי שעבר אל מתקן ייעודי בארגז בכדי לשפר את זווית הנטישה. צבע כתום בוהק למרכב משלים מראה חיצוני אטרקטיבי בהרבה מהגרסה הרגילה.

שברולט קולורדו אקסטרים - קונספט מעניין מתערוכת בנקוקו אשר מבשרת גם את העדכון של איסוזו דימקס. צילום: שברולט

שברולט קולורדו אקסטרים – קונספט מעניין מתערוכת בנקוקו אשר מבשרת גם את העדכון של איסוזו דימקס. צילום: שברולט

מבחן רכב איסוזו דימקס מול מיצובישי טרייטון מול טויוטה היילקס

מי יותר זול? שברולט סילברדו או איסוזו דימקס?

תא הנוסעים מציעה מושבים בצפוי עור חלקי, צביעה כתומה לחלק מהדיפונים והריפודים ואת מערכת המולטימדיה  MyLink של שברולט עם מסך מגע ואפשרות צימוד דרך Appel CarPlay או Android Auto המשקפות חלק מהאפליקציות בסמארטפון.

איסוזו דימקס המעודכן מקבל מתיחת פנים עדינה מאד ועדכון עמוק של מערכת ההנעה. צילום: איסוזו

איסוזו דימקס המעודכן מקבל מתיחת פנים עדינה מאד ועדכון עמוק של מערכת ההנעה. צילום: איסוזו

הקולורדו אקסטרים יוצג בתערוכת הרכב שבבירת ארץ הטנדרים, בנגקוק תאילנד אשר פתחה את שעריה אמש והוא מהווה קדימון למתיחת הפנים שיעבור הדגם בקרוב. במקביל גם אחיו התאום לבית איסוזו, הדימקס, צפוי לעבור מתיחת פנים בחודשים הקרובים כשבמרכז השינויים עידכונים לעיצוב החיצוני, לתא הנוסעים וליחידת ההנעה בכדי לאפשר לו להתמודד עם מתחרים חדשים כמו מיצובישי טרייטון וטויוטה היילקס. בארץ צפוי הדימקס המעודכן לנחות בתחילת שנה הבאה.

מגמת הקטנת נפחי המנועים מגיעה גם לאיסוזו. המנוע הזה - בנפח 1.9ל' יחליף ככל הנראה את ה-2.5 הנוכחי. אליו תצטרף תיבת הילוכים אוטומטית חדשה עם שישה יחסי העברה. צילום: איסוזו

מגמת הקטנת נפחי המנועים מגיעה גם לאיסוזו. המנוע הזה – בנפח 1.9ל' יחליף ככל הנראה את ה-2.5 הנוכחי. אליו תצטרף תיבת הילוכים אוטומטית חדשה עם שישה יחסי העברה. צילום: איסוזו

Viewing all 3111 articles
Browse latest View live