Quantcast
Channel: שטח
Viewing all 3054 articles
Browse latest View live

המונית האוטונומית של UBER התהפכה

$
0
0


תומר הדר

מכה קשה לחזון הרכב האוטונומי של UBER: אתמול, במהלך נסיעה שגרתית באריזונה פגע פורד אדג' בוולוו XC90  האוטונומי של UBER. הוולוו האוטונומי, שאמור,לפחות על הנייר להיות חסין תאונות וחכם מכל נהג עשה את ההיפך ממה שניתן לצפות: הוא "טיפס" על צידו של האדג' והתהפך.

הפרוייקט האוטונומי של UBER יחד עם וולוו - נכנס להקפאה עמוקה. צילום: וולוו

הפרוייקט האוטונומי של UBER יחד עם וולוו – נכנס להקפאה עמוקה. צילום: וולוו

בוולוו ישבו באותה עת צמד בוחנים, שהצליחו לצאת ממנו ללא פגע, אך התקרית תועדה על ידי אינספור עוברי אורח. UBER  אישרה שה-XC90 היה באותה עת במצב נהיגה אוטונומית. עבור UBER  מדובר בפגיעה קשה: אחת הנקודות העיקריות שהודגשו על ידי החברה-ועל ידי חובבי רכב אוטונומי באופן כללי היא העובדה שרכבים אלה אמורים להיות בטוחים יותר לנוכח היותם חפים מטעויות אנוש. לנוכח התקרית הודיעה UBER  כי תשהה את כל ניסויי הרכב האוטונומי שלה באריזונה עד להודעה חדשה.


סאנגיונג רקסטון חדש!

$
0
0

תומר הדר

יש לנו פינה מעט חמה בלבנו הקר בכל הקשור בסאנגיונג. למה? כי מדובר בחברה שעושה את מה שהיא אוהבת ויודעת ולא כל כך מגלה אכפתיות למה תעשיית הרכב העולמית חושבת, או לא חושבת, עליה. לכן העיצובים של סאנגיונג תמיד נחשבו, אהמ, יחודיים ולכן סאנגיונג התעקשה זה שנים לצייד חלק מרכבי השטח שלה בהילוך כוח וגם בשלדת סולם.

דור חדש של סאנגיונג רקסטון נחשף הלילה בקוריאה. ויש בו יותר מהכל. צילום: סאנגיונג

דור חדש של סאנגיונג רקסטון נחשף הלילה בקוריאה. ויש בו יותר מהכל. צילום: סאנגיונג

תכלס, רכב השטח (שימו לב, שטח. לא כביש שטח) הבכיר של סאנגיונג, הרקסטון סוחב כבר לא מעט שנים עם שלדת סולם, סרן אחורי חי וגם LOW ראוי, אך כנראה שהזמן עושה את שלו- וכעת הגיע הזמן לרקסטון חדש שהוצג אתמול בקוריאה. סאנגיונג עצמה טרם חשפה מידע טכני כמו לדוגמה סוג השלדה (סולם..סולם..סולם) או האם יש לרקסטון LOW ראוי ומציינת לעת עתה שלרקסטון יש בגרסאות מסוימות מערכת הנעה כפולה.

דור חדש של סאנגיונג רקסטון נחשף הלילה בקוריאה. ויש בו יותר מהכל. צילום: סאנגיונג

דור חדש של סאנגיונג רקסטון נחשף הלילה בקוריאה. ויש בו יותר מהכל. צילום: סאנגיונג

על פי נתוני המימדים שסאנגיונג פרסמה, מדובר ברכב שבהחלט אינו קטן: הרקסטון משתרע על אורך של 4,580 מילימטרים, רוחב 1,920 מילימטרים ובסיס גלגלים באורך 2,864 מילימטרים. מנוע הדיזל העיקרי יהיה בנפח 2.2 ליטרים עם 178/180 כ"ס ו-42 קג"מ ואילו מנוע הבנזין, בנפח 2.0 ליטרים, יהיה מוגדש ויפיק 22 כ"ס ו-35 קג"מ.

ג'וק למלכה

$
0
0

תומר הדר

תכירו: זוהי מלכת היופי החדשה של דרום אפריקה. שמה הוא דמי לי נל פיטרס. דמי לי שם פרטי, נל פיטרס שם משפחה. דמי לי פיטרס היא דרום אפריקאית חביבה בת 21, שקיבלה את התואר הנכסף ביום ראשון האחרון בטקס חגיגי. הנה תמונות, זוהי דמי לי.

זו דמי לי - היא מלכת היופי של דרום אפריקה ועכשיו גם הבעלים של ניסאן ג'וק חדשה. צילום: ניסאן

זו דמי לי – היא מלכת היופי של דרום אפריקה ועכשיו גם הבעלים של ניסאן ג'וק חדשה. צילום: ניסאן

שלא במפתיע, במהרה נמצאה נותנת חסות למלכת היופי החדשה, במקרה הזה ניסאן, שהעניקה לדמי לי ג'וק חדשה, מודל 2017. גם קודמתה של דמי לי בתפקיד, מלכת היופי הקודמת של דרום אפריקה קיבלה בשעתו ניסאן ג'וק. השילוב בין נשים מצליחות לפרסומות לרכבי כביש שטח אינו חדש לנו- רק לפני כמה שבועות רתמה טויוטה את מילה יובוביץ' לקמפיין החדש של טויוטה CHR – שבינתיים בהחלט מוכיח את עצמו מבחינת טויוטה. לדברי דמי לי פיטרס: " הניסאן ג'וק הוא אחת המתנות הטובות ביותר שקיבלתי כמלכת היופי של דרום אפריקה. קל מאוד לנהוג בו וקל מאוד לחנות בו הודות לפונקציית החניה האוטונומית". רגע, שלא נשכח, הנה גם תמונה של הניסאן. מזל טוב.

זו דמי לי - היא מלכת היופי של דרום אפריקה ועכשיו גם הבעלים של ניסאן ג'וק חדשה. צילום: ניסאן

זו דמי לי – היא מלכת היופי של דרום אפריקה ועכשיו גם הבעלים של ניסאן ג'וק חדשה. צילום: ניסאן

ג'יפ מתכוננת למואב

$
0
0

תומר הדר

שם הרי מואב, הושט היד וגע בם. ואם אינך יכול לגעת בהם, לא נורא: תמיד יש ג'יפ שיכול לחצות אותם. בג'יפ יודעים היטב שמואב, יוטה היא מגרש המשחקים הענקי והבלתי מוגבל של חובבי המותג ולכן בחברה מנצלים את EASTER JEEP SAFARI שיתרחש ב-8 לאפריל כדי להציג, כמדי שנה, כמה קונספטים חדשים שמבוססים, רובם לפחות, על הרנגלר הקשיש (שנמצא לפני החלפה).

קדימון מעורר תיאבון לקראת המפגש השנתי של ג'יפ במואב. בקנה שני רכבי תצוגה על בסיס רנגלר. צילום: ג'יפ

קדימון מעורר תיאבון לקראת המפגש השנתי של ג'יפ במואב. בקנה שני רכבי תצוגה על בסיס רנגלר. צילום: ג'יפ

כרגיל, המטרה היא להמחיש היטב מה ניתן לעשות עם ג'יפ וארנק עמוק ומלא מזומנים וגישה ליבראלית להגבהות ושיפורים אחרים (מה חשבתם, שכל הטוב הזה מתרחש בישראל? עיצרו בצד ותכינו רשיונות). השנה תחשוף ג'יפ כמה קונספטים חדשים – ולכן החברה מאפשרת לנו כבר כעת הצצה בשני רכבים מבוססי רנגלר שיוצגו במואב: הקוויקסנד והסוויצ'בק. תכל'ס, קצת קשה להבין משתי התמונות הבודדות שפורסמו מה באמת הולך לקרות שם, אך אנחנו מהמרים על הרבה מרווח גחון.

סקודה מתחשמלת

$
0
0

תומר הדר

סקודה נערכת לקראת חשיפתו של קונפט חדש- הVISION E – אב טיפוס ראשון לרכב כביש שטח חשמלי שיוצג בתערוכת הרכב בשנחאי ב-19 לאפריל.

על פי סקודה, VISION E  משתרע על אורך של 4,645 מילימטרים, רוחב של 1,917 מילימטרים וגובה חריג ונמוך למדי של 1,550 מילימטרים. אורך בסיס הגלגלים הוא 2,850 מילימטרים מכובדים. לפי סקודה, תנוחת הישיבה של VISION E  גבוהה "כנהוג ברכבי שטח" אך הצללית מזכירה דווקא מכונית קופה.

VISION E סקודה - העתיד החשמלי של היצרן בתוך רכב תצוגה בצורת קופה/פנאי עם קריצה למותגי הפרימיום הגרמניים. צילום: סקודה

VISION E סקודה – העתיד החשמלי של היצרן בתוך רכב תצוגה בצורת קופה/פנאי עם קריצה למותגי הפרימיום הגרמניים. צילום: סקודה

לפי סקודה, טווח הנסיעה של VISION E הוא עד 500 קילומטרים הודות למנועים חשמליים המפיקים ביחד 225 קילוואט, המאפשרים מהירות מרבית של 180 קמ"ש. לצד הצהרתה על הVISION E  הודיעה סקודה גם על שנת 2019 כשנת יעד להשקת סקודה סופרב PHEV- והצגתה של סקודה חשמלית בשנת 2020. עד שנת 2025, מבטיחה היצרנית, ישווקו לא פחות מחמישה דגמי סקודה חשמליים בעולם.

VISION E סקודה - העתיד החשמלי של היצרן בתוך רכב תצוגה בצורת קופה/פנאי עם קריצה למותגי הפרימיום הגרמניים. צילום: סקודה

VISION E סקודה – העתיד החשמלי של היצרן בתוך רכב תצוגה בצורת קופה/פנאי עם קריצה למותגי הפרימיום הגרמניים. צילום: סקודה

סאנגיונג רקסטון –עדיין קשוח!

$
0
0

תומר הדר

רק לפני ימים ספורים סיפרנו לכם על הצגת הדור החדש של סאנגיונג רקסטון וכעת חושפת סאנגיונג את המפרט המלא. ראשית בשורה חשובה: סאנגיונג רקסטון הוא רכב שטח אמיתי! יש לו שלדת סולם אמיתית לחלוטין, כלומר סאנגיונג לא החליטה ללכת בדרכם המוכרת של יונדאי סנטה פה, קיה סורנטו וכל חבריהם אחודי השלדה. בשורה נוספת: לרקסטון יש טרנספר (תיבת העברה), כלומר ניתן לנסוע בו במצב הנעה אחורית, הנעה כפולה-וכמובן גם Low.

סאנגיונג רקסטון החדש. עדיין עם שלדת סולם והעברת כוח לשטח - בישראל בהמשך 2017. צילום: סאנגיונג

סאנגיונג רקסטון החדש. עדיין עם שלדת סולם והעברת כוח לשטח – בישראל בהמשך 2017. צילום: סאנגיונג

עוד נקודה חשובה נוגעת לקשר המסורתי וארוך השנים בין מרצדס לסאנגיונג. לכן למנוע הטורבו דיזל של סאנגיונג (בנפח 2.2 ליטרים) משודכת תיבה אוטומטית של מרצדס, בעלת שבע מהירויות. למנוע הבנזין (מוגדש, 2.0 ליטרים) משודכת תיבה אוטומטית של אייסין בעלת שש מהירויות. מבנה המתלים של הרקסטון מעניין בפני עצמו: שלדת סולם אומנם יש לו, אך לטובת נוחות בכביש הוחלט שלא להציב מאחור סרן חי, אלא מתלה מולטי לינק (רב-חיבורי).

סאנגיונג רקסטון החדש מיועד להגיע לישראל במהלך השנה הנוכחית.

וידאו: חלומות של פסח

$
0
0


תומר הדר

סף סוף זה הגיע: מואב איסטר ספארי. למי שלא יודע, מדובר באחד המפגשים הגדולים ביותר בעולם של בעלי וחובבי ג'יפ. עבור ג'יפאים (לא, לנדקרוזר אינו ג'יפ, פטרול אינו ג'יפ, ג'יפ הוא ג'יפ) מדובר באירוע בעל חשיבות אדירה, בערך כמו שהפסטיבל בוורטסי נחשב עבור בעלי פולקסווגן. לכן במהלך השנים האחרונות החליטה חברת ג'יפ לקחת את האירוע תחת חסותה ולהציג, כמדי שנה, כמה קונספטים שממחישים מה אפשר לעשות עם ג'יפ ומספיק כסף. שלא במפתיע, את החלקים לבניית הרכבים, ההגבהות, הפגושים, השיפורים, אפשר לרכוש כמובן מג'יפ. את השיפורים האלה לא ניתן לרכוש כמובן ברובם בישראל. כי ארצות הברית היא מדינה שבה זה מותר וישראל היא מדינה שבה זה אסור. כנראה בגלל שכאן יודעים יותר טוב ומבינים הרבה בבטיחות.

ג'יפ גראנד וואן (1). מחווה לדור הראשון של ג'יפ גראנד צ'ירוקי - אהבנו. צילום: ג'יפ

ג'יפ גראנד וואן (1). מחווה לדור הראשון של ג'יפ גראנד צ'ירוקי – אהבנו. צילום: ג'יפ

אז מה יש לנו השנה במואב איסטר ספארי? קודם כל יש לנו את ג'יפ גראנד 1. גראנד 1, שהוא בעצם צ'רוקי מודרני, חוגג 25 שנים להצגתו של ג'יפ גראנד צ'רוקי – ה-ZJ אחוד השלדה, בשנת 1993. גראנד 1 מצויד בחישוקי 18 אינץ', בסיס גלגלים מוארך, ניפוחי כנפיים וגם בנפתיע, דיפוני עץ בצידי הרכב, אופציה שהוצעה בשעתו גם בגראנד. הצמיגים הם כמובן צמיגי 33 והסרנים מצוידים בשתי נעילות. ההגבהה צנועה יחסית: 2 אינץ', אבל הצמיגים והנעילות מפצים. מנוע? V8 כמובן. 5.2 ליטרים.

ג'יפ רנגלר ספארי - הדלתות שקופות. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר ספארי – הדלתות שקופות. צילום: ג'יפ

לצידו של גראנד 1 מוצג ג'יפ ספארי. רנגלר לבנבן עם דלתות שקופות. המטרה לפי ג'יפ היא לאפשר למשפחה לצאת לטבע עם דלתות וגג תוך מתן מקסימום אפשרויות צפיה ליושבים מאחור. הספארי, שמבוסס כמובן על הרנגלר מצויד בגג קשיח, תאורת LED  ודלתות אלומיניום בהן משולב ויניל שקוף. המושבים האחוריים בספארי פונים דווקא לאחור, לטובת הנוף והפנים כולל IPAD. ההגבהה צנועה יחסית- 2 אינץ' (מישהו בג'יפ חושב אולי על השוק הישראלי) אך הצמיגים הם בקוטר 35 אינץ' (לא, הם לא חושבים על השוק הישראלי). המנוע הוא הV6 המוכר של ג'יפ – בנפח 3.6 ליטרים.

ג'יפ קוויקסאנד - חול טובעני - ועם המון כוח לצאת ממנו. צילום: ג'יפ

ג'יפ קוויקסאנד – חול טובעני – ועם המון כוח לצאת ממנו. צילום: ג'יפ

בנוסף מציגה ג'יפ גם את הקוויקסאנד – הוט רוד מבוסס רנגלר שמיועד כמובן לשימוש בחולות. מוכנים למנוע? תחת מכסה המנוע של הקוויקסאנד השחור שוכן V8 בנפח 6.4 ליטרים, המי כמובן, שמצויד בשמונה חצוצרות יניקה עצמאיות! ותיבת הילוכים ידנית בעלת שש מהירויות. אה, ויש לו כננת. הצמיגים הם כמובן של BF, בקוטר 37 אינץ' וכל העסק רוכב על קויל אוברים.

ג'יפ טרייל פס - ג'יפ קומפאס חדש בגרסת טריילהוק המחוזקת ועוד הרבה חיזוקים. צילום: ג'יפ

ג'יפ טרייל פס – ג'יפ קומפאס חדש בגרסת טריילהוק המחוזקת ועוד הרבה חיזוקים. צילום: ג'יפ

מה עוד? ג'יפ טריילפאס. שהוא קומפאס טריילהוק שמיועד לשטח (אה…). הטריילפאס מצויד בהגבהה צנועה של 1.5 אינץ' וחישוקי 18 אינץ' שעוטים צמיגי שטח של קונטיננטל ומתקן גג.

חוזרים לרנגלרים: יש גם את הסוויצ'באק. רנגלר שמיועד בפשטות להראות מה קורה כששופכים את קטלוג החלקים של מופאר על רנגלר. יש לו דלתות מיוחדות עם פתחים, צמד סרני דנה 44 כולל מיגונים לדיפרנציאלים ושתי נעילות, הגבהה של 4 אינץ' על בולמים של פוקס, כננת, פגושי הבי דיוטי ומערכת פליטה פתוחה. הגלגלים הם כמובן 37 אינץ' ויש גם מערכת LED ללילות, מכסה מנוע מאוורר וגם גג פריק. המנוע צנוע יחסית: מדובר בפנטאסטאר המוכר של ג'יפ.

ג'יפ 66 - מראה רטרו שממש ממש אהבנו. צילום: ג'יפ

ג'יפ 66 – מראה רטרו שממש ממש אהבנו. צילום: ג'יפ

כמעט אחרון חביב ממתין ה-CJ 66, קונספט מוכר שג'יפ הציגה בעבר. ה-CJ 66 שמבוסס על שלדה של רנגלר TJ  (ההוא מהעשור הקודם) הוא בעצם סוג של מחווה לג'יפ CJ הקשיש והטוב. אלא שבנוגוד לCJ – וכשחושבים על זה גם בניגוד לTJ – לרנגלר מחווה הזה יש מנוע V8 בנפח 5.7 ליטרים ותיבה ידנית. הסרנים הם דנה 44 שמסובבים צמיגי 35 אינץ'.

ג'יפ אילומינייטור - הרבה פנסים - ועוד כמה דברים. צילום: ג'יפ

ג'יפ אילומינייטור – הרבה פנסים – ועוד כמה דברים. צילום: ג'יפ

ואחרון חביב מוצג הלומינייטור. ג'יפ שמיועד להדגים טכנולוגיות תאורה. הלומינייטור פותח, תחזיקו חזק, בשיתוף עם מנייטי מארלי האיטלקית (זוכרים? פיאט קרייזלר?). אז יש לו פנסי LED, זרקורי LED, פנסי ערפל LED  שזזים ביחד עם ההגה וגם..LED  באר. וכמובן, ילדים, אל תנסו את כל זה בבית. כי אנחנו חיים בישראל, ואם תיסעו מהר יקח אתכם שוטר. ואם תגביהו יותר, גם יקח אתכם שוטר. ואם תשנו מידת צמיגים, יקחו אתכם ישר שוטרים. בקיצור, תמשיכו לחלום ובהצלחה.

קודיאק WRC, יונדאי מעופפת, משפחה להשכרה, מסוק של ג'יפ וצופר אמוג'י

$
0
0


תומר הדר

קודם כל, אנחנו לא לוקחים שום אחריות, אמיתית, או מדומה על הדברים שכתובים כאן. האם הם אמיתיים? אנחנו לא נספר לכם. אך אנו כן נקפיד להדגיש שהיום, האחד באפריל, היה יום פורה במיוחד עבור יצרני הרכב שחרגו ממנהגם והציגו מגוון מרשים מאוד של דגמים חדשים, אביזרים שווים וגם משפחות להשכרה.

קודם כל סקודה, ליצרנית יש חדשות חשובות עבורכם: סקודה קודיאק הכביש שטח מוביל המשפחות המגודל של סקודה, בעל מערכת ההנעה הכפולה נמצא בדרכו ל-WRC. הקודיאק WRC צפוי לחרוך את המסלולים באמצעות שילוב חסר תחרות של מערכת הנעה כפולה מתוחכמת, מנוע מוגדש בנפח 2.0 ליטרים וגם כמובן שבעה מקומות, כי שני נוסעים במכונית ראלי זה פשוט לא מספיק. האם זה אמיתי? נשאיר לכם את שיקול הדעת.

המשפחה להשכרה של סקודה - כלב בתוספת תשלום. "מתי מגיעים, מתי מגיעים, מתי מגיעים, מתי מגיעים, מתי מגיעים" - גם. צילום: סקודה

המשפחה להשכרה של סקודה – כלב בתוספת תשלום. "מתי מגיעים, מתי מגיעים, מתי מגיעים, מתי מגיעים, מתי מגיעים" – גם. צילום: סקודה

אבל מה עם מי שמעוניין לרכוש סקודה קודיאק ואינו מעוניין להתחרות ב-WRC  אלא סתם לנסוע בכבישים רגילים עם המשפחה? כאן מתעוררת בעיה חדשה: אנשי סקודה גילו שלקוחות רבים מגיעים אל הסוכנויות כשהם בגפם – ואז מגיעים הביתה ומגלים שהרכב אינו מתאים לצרכיהם. נוראי. לכן בסקודה מציעים לזמן בלתי מוגבל את האופציה לשכור, ללא עלות, משפחה. שתתלווה לנסיעה. המשפחה – וזה ציטוט מדויק של סקודה, מצוידת ב"ילדים מופרעים, תינוק בעייתי ובן נוער שתקן". תמורת תוספת תשלום סמלית, מדגישה סקודה, הקטנים ישאלו בכל חמש דקות את הנהג אם "כבר הגענו". אגב, ניתן להוסיף גם כלב.

רנגלר קופטר של ג'יפ. הייתם עולים על אחד כזה? צילום: כנראה ג'יפ

רנגלר קופטר של ג'יפ. הייתם עולים על אחד כזה? צילום: כנראה ג'יפ

סקודה כמובן אינה היחידה. ג'יפ, החברה שמתהדרת בסיסמה go anywhere הבינה שלפעמים בשלג אי אפשר באמת להגיע לכל מקום. לכן, באדיבות ג'יפ לבנון (כן, לבנון) עתידה ג'יפ להציג דגם חדש של מסוק. בעיצוב רנגלר. שמסוגל באמת להגיע לכל מקום.

יונדאי פלאיי - משלוח של יונדאי טוסון עד לבית הלקוח על ידי רחפן ענקי. נכון. צילום: יונדאי

יונדאי פלאיי – משלוח של יונדאי טוסון עד לבית הלקוח על ידי רחפנים. נכון. צילום: יונדאי

אה, ויש לנו את יונדאי (צחוק קוריאני מרושע) שמציגה היום – ה-1 באפריל שרות משלוחים חדש ופורץ דרך: click to fly – השרות שחוסך מן הלקוחות את הצורך להגיע לסוכנות כדי לקחת את הרכב. בדומה לאמאזון, גם יונדאי הבינה שהעתיד טמון ברחפנים. ולכן את הטוסון החדש לדוגמה יוכלו לקוחות יונדאי לקבל ישירות לביתם באמצעות רחפנים. בקרוב אצלכם. או…שלא.

מיני ג'ון קוקר וורקס - לכל הנהגים עם חדוות בישול או לכל הבשלנים שאוהבים לנהוג. צילום: מיני

מיני ג'ון קוקר וורקס – לכל הנהגים עם חדוות בישול או לכל הבשלנים שאוהבים לנהוג. צילום: מיני


אינפיניטי ממשיכה לצמוח

$
0
0

תומר הדר

אינפיניטי תחשוף רכב כביש שטח חדש- הגדול ביותר עבור היצרנית – בתערוכת הרכב שתתקיים בעוד מספר שבועות בניו יורק- כך מודיעה היצרנית היפאנית, במקביל לחשיפתה של תמונה ראשונה ובודדה של ה-80QX  החדש – שיחשף רשמית ב-11 באפריל.

ה-80QX הוא רכב הכביש שטח הגדול ביותר שאינפיניטי משווקת בעולם – בעיקר בשוק הרכב האמריקאי והרוסי וחולק רכיבים רכים עם הפטרול (החדש, לא ה-GR הישן והטוב).

מבחן דרכים אינפיניטי QX60

עם ניסאן פטרול להר הנגב

על פי מה שניתן לראות, לפחות בתמונה הראשונית, השדרוג מתבטא בין היתר בעיצוב מחודש של החלק הקדמי, הוספת יחידות LED וככל הנראה, כנהוג בפלח השוק, הוספה של מאפייני נהיגה אוטונומית.

ג'יפון חדש של יונדאי בדרך

$
0
0

תומר הדר

יונדאי תחשוף בחודשים הקרובים רכב כביש שטח חדש וקומפקטי- ושמו יהיה "קונה", כך הודיעה היצרנית באופן רשמי. ככל הנראה, מדובר ברכב כביש שטח שימוצב מתחת ליונדאי טוסון. על פי התהרת יונדאי הרשמית, "מדובר בציון דרך חשוב בדרכה של יונדאי להיות מותג הרכב האסייתי המוביל בעולם עד שנת 2021". השם קונה, שנחשף בליווי תמונה אחת ויחידה של פנס קדמי נלקח, לפי יונדאי, משמו של אי בהוואי ומשקף את תדמיתו האנרגטית של האי וסגנון החיים היחודי של תושביו (אה הא).

שעון ממהר?

$
0
0

תומר הדר

יש לנו קטע עם שעונים. מאז ומעולם. בין אם מדובר ב-CASIO פשוט או ב-HUBLOT של אקלסטון. שלא במפתיע, גם יצרני הרכב אוהבים מאוד לשלב בין שעונים למכוניות, אך ישנם כאלה שמייצרים שעונים בכל מקרה, בפני עצמם. ראו ערך פורשה.

פורשה דיזיין מונובלוק טיטאניום - לא הכי יקר. צילום: פורשה

פורשה דיזיין מונובלוק טיטאניום – לא הכי יקר. צילום: פורשה

החברה כבר מזמן אינה רק יצרנית מכוניות ומחזיקה כמובן בסטודיו "פורשה דיזיין" המייצר עטים, סכינים, וגם כמובן שעונים. כעת, לכבוד פסח (סתאם. לא לכבוד פסח) מציגה פורשה דיזיין את המונובלוק actuator. שלא במפתיע, הוא עשוי טיטניום ומיוצר כמובן בשוויץ, למרות שעל מלאכת ההנדסה אחראים האנשים הטובים של פורשה בוואיסאך. השעון עצמו כולל מנגנון כרונוגרף שמופעל באמצעות, שימו לב, נדנדי שסתומים זעירים שעוצבו בהשראת מנוע 911 RSR  (אהבנו).

פורשה דיזיין מונובלוק טיטאניום - לא הכי יקר. צילום: פורשה

פורשה דיזיין מונובלוק טיטאניום – לא הכי יקר. צילום: פורשה

היצע הגרסאות השונות של השעון החדש של פורשה כולל בכל הגרסאות קייס טיטניום בקוטר 45.5 מילימטרים בגימור שחור או כחלחל עם אפשרות לבחירה בין רצועת גומי או רצועת טיטניום תואמת. המחיר, במפתיע, אינו מחריד. במאי הקרוב, כשהמונובלוק יוצג יחל מחירו ב-6,350 דולר. מחיר רשמי.

 

על בועות ומכוניות

$
0
0

רוני נאק

לפני כמה שבועות פרסמה BLOOMBERG כתבה העוסקת בסיכוי לבועת רכב בארה"ב. וקשה שלא להבחין בקווי הדמיון המשותפים כדי לנסות ולהשליך את המתרחש בימים אלו בארצות הברית על מה שעתיד – אולי – לקרות בישראל. זאת על רקע תחזית של בכירים בענף הרכב אשר מעריכים כי ניתן להגיע לנפחי מכירות של אפילו 400 אלף – כן, קראת נכון 400,000 – כלי רכב חדשים בשנה בישראל. 70 אלף מכוניות חדשות נמכרו בחודשיים הראשונים של 2017 – כאן אצלנו.

וכמו בישראל המרכיב הסודי למכירות הרבות בארצות הברית הוא אשראי צרכני והרבה ממנו. אצלנו מדווחים היבואנים כי רוב העסקאות שנעשות כוללות מימון ואילו חלק מחברות המימון החוץ הבנקאיות כבר מגיעות בעצמן למצוקת הון שיכולות למכור – הדרישה עולה על ההיצע וכולם חוגגים.

יונדאי מובילה את המכירות בחודשיים הראשונים של 2017. צילום: ניר בן זקן

יונדאי מובילה את המכירות בחודשיים הראשונים של 2017. צילום: ניר בן זקן

בארה"ב לעומת זאת כבר החלה האטה. מכירות הפרטיות יורדות, סך כל המכירות הגיע לתקרה ולא ממשיך לצמוח (שיא של כל הזמנים ב-2016 שעומד על 17.55 מיליון כלי רכב), ובמקביל חלה עליה במחיר האשראי – הפדרל ריזרזב התערב. לזה צריך להוסיף מספר גדל של "החזרות" אשר אצלנו עומד על כ-10% כרגע (על פי מקור בענף) ובמקביל נפילת ערך משמעותית של מכוניות משומשות – דבר המעלה את הסיכון של גופי המימון אשר משעבדים את המכוניות. אלו תהליכים שאנו יכולים לזהות גם אצלנו. כרגע בארה"ב האשראי לרכב פר משק בית הוא הגדול ביותר בהיסטוריה ועומד על כ-9.2% (לפי בלומברג) כאשר רק המשכנתא לבית מהווה את המרכיב הבא והגדול ביותר.

אז האם יש סכנה אמיתי לפיצוץ "בועת רכב"? אין לזה תשובה חד משמעית. היקף ההלוואות הכולל הוא עדיין קטן בהרבה מזה של המשכנתאות, ההלוואות קצרות מועד (רובן לשלוש עד 5 שנים) וקל יחסית לגופי המימון להעלות את הריביות במעט כדי לכסות את ההפסדים על אחוזי החזרות גדלים או נפילת הערך של המכוניות המשועבדות.

קיה פיקנטו החדשה - תתן תגבור לקיה בסגמנט הקטנות? צילום: רוני נאק

קיה פיקנטו החדשה – תתן תגבור לקיה בסגמנט הקטנות? צילום: רוני נאק

בארה"ב, כמו אצלנו, הפרטיות נמכרות פחות ורכבי פנאי יותר, רכבי הפנאי לרוב יקרים ומאובזרים יותר ממשפחתית רגילה וזה הביא לעלייה במחירי המכוניות. המשמעות היא יותר כסף באשראי ותחרות גוברת בין גופי המימון אשר מאשרים הלוואות באופן כמעט גורף – ולו רק כדי לתפוס נתח שוק גדול יותר. התופעה משכה את תשומת הלב של משרד המשפטים בארה"ב אשר פתח בחקירה בנושא. כאשר תופעת הלוואי היא מספר גדל של החזרות מלווים שלא מסוגלים לעמוד בתשלומים החודשיים. הצפה של שוק המשומשות וירידה במחירונים – נשמע מוכר?

מבחן דרכים סיאט אטקה

$
0
0

רוני נאק

סיאט היא מותג של צעירים, לא רק אצלנו בכל השווקים שבהם היא משווקת, הפניה לקהל נעשית דרך הרגש, הריגוש ההורמונים והכיבושים. מהאיביזה ועד לאון מהגרסאות הצנועות ביותר ועד לקופרה אשר גורמות לך להזיע רק מהצפייה בנהיגה בהן – סיאט היא מותג צעיר. לכן היינו סקרנים מאד לראות כיצד האמוציה הספרדית – עם הנדסולוגיה גרמנית – יתורגמו לכדי רכב פנאי שנותן יותר מרשימת אבזור ארוכה ומייגעת.

 

סיאט אטקה

כמו רבות מאחיותיה בקונצרן VW גם האטקה משתמשת בפלטפורמה מודולרית בשם MQB. בהופעה זו עם בסיס גלגלים של 263 ס"מ ולמרווח גחון של 18.7 ס"מ. תמוכות מקפרסון בחזית ומערכת רב-חיבורית מאחור אינם חדשות בעולם הזה אבל מרכיבים יחד חבילה מוכחת וסולידית.

מבחן דרכים סיאט אטקה סטייל. הספרדיה שאהבה אותי. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים סיאט אטקה סטייל. הספרדיה שאהבה אותי. צילום: רוני נאק

המרכב נושא את כל מאפייני השפה העיצובית של סיאט החדשה. פנסי חזית מזוותים עם פסי LED בתוכם. גריל קדמי טרפזי ומתחת פגוש עם כונסי אוויר גדולים המוסיפים למראה הדינאמי. פס מותניים רך ומתמשך לכל אורך המרכב ויוצר פרופורציות ארוכות יותר למראה וכך גם היחס שבין שטח השמשות לגובה הדפנות. מאחור שוב תגלו פסים חדים וחתוכים בדיוק כמו שיש בלאון החדשה ובאיביזה אך מבוצע הרבה יותר נאה לטעמי.

מידות המרכב מסגירות את מה שהעיצוב המוצלח מסווה לעין. סיאט אטקה קומפקטית. האורך הכללי הוא 436 ס"מ, הרוחה 184 ס"מ והגובה (ללא מסילות גג) 160 ס"מ בלבד.

בהיצע המקומי יש יחידת הנעה אחת מהדור האחרון. מדובר במנוע 1.4ל' בנזין עם הזרקת דלק ישירה ומגדש טורבו. התפוקה עומדת על 150 כ"ס ב-5000 סל"ד ו-25.5 קג"מ כבר מ-1,500 סל"ד. הדור הזה של המנועים גם "יודע" לנתק שני צילינדרים במצבים שבהם לא נדרש כוח ובכך לחסוך עוד קצת בדלק ולצמצם פליטה. הורדת הכוח לכביש נעשית דרך תיבת הילוכים DSG כפולת מצמדים עם 7 יחסי העברה – גם זו מעודכנת ומהדור האחרון.

מבחן דרכים סיאט אטקה סטייל. תא הנהג והנוסעים עשוי היטב אולם חסר איבזור בטיחות ומסך המולטימדיה בגרסת סטייל זעיר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים סיאט אטקה סטייל. תא הנהג והנוסעים עשוי היטב אולם חסר איבזור בטיחות ומסך המולטימדיה בגרסת סטייל זעיר. צילום: רוני נאק

סיאט אטקה איבזור ותא נהג

למבחן ביקשנו את הגרסה שלטעמנו הכי מעניינת. גרסת STYLE הבסיסית שבהיצע אשר מחירה עומד על 139,900 שקלים. זו כוללת רבות ממערכות הבטיחות המתקדמות כמו בלימת חירום אוטומטית במהירות עירונית, סיוע לזינוק בעליה, מגביל מהירות ועוד. אין כאן בקרת שיוט אקטיבית ואין התראה על סטייה מנתיב או שמירה על נתיב – גם לא בגרסאות המאובזרות יותר.

לרשימת האבזור המלאה – הקליקו כאן

ריפודי המושבים הם מבד ואלו – המושבים – רכים אך קשים בדיוק באופן המוצק שבו אני אוהב. התמיכה בגוף טובה והם התגלו כנוחים לאורך זמן וקילומטרים רבים. גם מאחור המושב האחורי נוח למדי – יש תמיכה טובה לגוף וגם מרווח יותר ממספק לנוסעים בגובה 180 ס"מ. קו החלונות מספיק נמוך מאחור כדי שילדים יוכלו להביט החוצה וגם תגלו עיגוני ISOFOX מועילים.

בדשבורד הרך והעשוי למופת תמצאו מערכת מולטימדיה עם מסך מגע בגודל 5 אינץ'. שזה פחות או יותר בגודל של הסמארטפון שלי – די מבאס. יש חיבור בלוטות' אבל עבור ההנאות הגלומות ב-FULL LINK יהיה עליכם לשדרג לגרסת האקסלנס היקרה יותר וגם תקבלו מסך 8 אינץ' על הדרך.

מבחן דרכים סיאט אטקה סטייל. נוחות נסיעה מצויינת, מנוע יוצר דינאמיקה נמרצת ואפילו צריכת הדלק סבירה. כאן צולמה במסגרת סדרת הניסויים בטמפ' גבוהות. צילום: סיאט

מבחן דרכים סיאט אטקה סטייל. נוחות נסיעה מצויינת, מנוע יוצר דינאמיקה נמרצת ואפילו צריכת הדלק סבירה. כאן צולמה במסגרת סדרת הניסויים בטמפ' גבוהות. צילום: סיאט

נהיגה עם סיאט אטקה

כאן, בעולם הדינאמי סיאט אטקה קנתה אותי. הגעתי עם ציפיות לפגוש רכב פנאי עם הכנה להתהלבות אבל במקום זאת פגשתי מכונית מאד נעימה ומהנה לנהיגה. למנוע דחף נאה המזיז את ה-1375 ק"ג היבשים של אקטה באופן מאד ראוי. היא תגיע ל-100 קמ"ש ב-8.9 שניות, תעשה את המיאוץ מ-80 ל-120 קמ"ש בכ-15 שניות ותהיה מסוגלת ליישר כביש מפותל בצורה מדוייקת וחדה כשהיא מפגינה ריסון מרכב מצויין וכיול מתלים מדוייק. גלגלי ה-17 אינץ' של גרסת הסטייל ועליהם צמיגים בחתך 55 ורוחב 215 – מספקים נוחות עדיפה ובידוד הרעשים הכולל מצוין ויוצר חווית נסיעה מאד נעימה.

בתוך העיר אטקה מבריקה בזכות מידות קומפקטיות ותגובת מנוע מהירה מספיק כדי לשרוד בג'ונגל האורבני של ישראל. לטעמי, בסיאט אטקה יש את הביטוי המוצלח ביותר של MQB עד היום ברכב פנאי.

צריכת הדלק במבחן עמדה על כ-11.5 ק"מ לליטר – בנהיגה שהייתה בין עמידה בפקקים לבין סל"ד בשמיים בכבישים שפלת יהודה. נתוני היצרן מורים על צריכה משולבת של כ-18 ק"מ/ל' – נתון שאפשר להיגע אליו בנהיגה מודעת.

מבחן דרכים סיאט אטקה סטייל. הדבר הכי טוב שקרה ל-MQB הוא סיאט אטקה. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים סיאט אטקה סטייל. הדבר הכי טוב שקרה ל-MQB הוא סיאט אטקה. צילום: רוני נאק

סיאט אטקה סיכום

במילה אחת: אהבנו. מחיר הבסיס נותן הצעת מכר טובה מאד למכונית שנראית מצוין, בעלת איכות כללית גבוהה ועם יכולת דינאמית ראויה. אי אפשר להתעלם מהעדר של מערכות בטיחות מתקדמות כמו שיש כבר בפיג'ו 3008, קיה נירו, טויוטה C-HR ובקרוב אפילו באייגו הקטנה של טויוטה – אלו יהיו חייבות להצטרף בהמשך. גם מסך המולטימדיה הקטן מתקשה לעמוד מול איכות התצוגה של מכשירים כמו אייפון 6 + או LG 5/6. ולסיום הנה חומר למחשבה – גרסת האקסלנס של סיאט אטקה (המאובזרת ביותר) עולה (166 אלפי שקלים) כמו גרסת הבסיס של פולקסווגן טיגואן וכ-25 אלף פחות מאאודי Q2 כשלכולן אותה שלדה ומערכות הנעה.

קרוסטרק בארה"ב –סובארו XV אצלנו

$
0
0

תומר הדר

רק לפני כמה שבועות סיפרנו לכם על חשיפתו הרשמית של הדור החדש של סובארו קרוסטרק שבישראל מכונה בלשון העם XV, ולא בכדי: ה XV הוא רכב ה-4X4 הנמכר בישראל. כעת חושפת סובארו ארה"ב באופן רשמי את הקרוסטרק על כל מפרטיו, מערכותיו השונות ורמות האבזור. כדרכו של עולם, יתכן בהחלט שחלק מן המערכות הללו לא יגיעו לשוק הרכב הישראלי, אך עם זאת, תמיד נעים לחלום.

סובארו קרוסטרק מוצגת בארה"ב - אלינו תגיע כ"XV החדשה" ככל הנראה באוקטובר 2017. צילום: סובארו

סובארו קרוסטרק מוצגת בארה"ב – אלינו תגיע כ"XV החדשה" ככל הנראה באוקטובר 2017. צילום: סובארו

כך, במסגרת חשיפתו הרשמית של הקרוסטרק בתערוכת ניו יורק בעוד שבועיים מודיעה סובארו שהקרוסטרק , לפחות האמריקאי, יצויד במנוע בנפח 2.0 ליטרים בעל הזרקה ישירה המפיק 152 כוחות סוס. המנוע ישודך לתיבת  CVT. בגרסאות הבסיס ישודך המנוע לתיבת הילוכים ידנית בעלת שש מהירויות ואילו בגרסאות הבכירות יותר תכלול התיבה האוטומטית גם אפשרות להעברה ידנית מגלגל ההגה בין שבעה הילוכים שונים בתיבה.

סובארו קרוסטרק מוצגת בארה"ב - אלינו תגיע כ"XV החדשה" ככל הנראה באוקטובר 2017. צילום: סובארו

סובארו קרוסטרק מוצגת בארה"ב – אלינו תגיע כ"XV החדשה" ככל הנראה באוקטובר 2017. צילום: סובארו

היצע אבזור הבטיחות יכלול את מערכת הבטיחות האקטיביתEYESEIGHT  המקורית של סובארו הכוללת התראה על מעבר נתיב, בלימה אוטונומית בשעת סכנה והתראה על תנועה מאחור, כמו גם פנסים הפונים עם כיוון ההגה, הפעלה אוטומטית לאור גבוה ושבע כריות אוויר. ללקוחות בארה"ב יוצע הקרוסטרק בשלוש רמות גימור שונות, שהכירה בהן מצוידת בחישוקי 18 אינץ', תאורת LED- ומערכת ההנעה הכפולה המוכרת של היצרן הזוכה לחיזוק של מערכת X MODE של סובארו ולמערכת בקרת ירידה במדרון.

מסירות רכבי פנאי: קיה ספורטאז'בראש

$
0
0

תומר הדר

קיה ספורטאז' הוא רכב הכביש שטח הנמכר ביותר בישראל – והרכב הנמכר ביותר בישראל – בשליש הראשון של 2017. כך עולה מנתוני המסירות שמפרסם איגוד יבואני הרכב. על פי נתוני האיגוד, בשלושת חודשיה הראשונים של שנת 2017 נמכרו בישראל 4,291 ספורטאז'ים חדשים. במקום השני ברשימת רכבי הכביש שטח הנמכרים בישראל – וגם ברשימת הדגמים הנמכרים בישראל – נמצא יונדאי טוסון, עם 4,148 מסירות.

מיצובישי אאוטלנדר מקום שלישי במכירות. יהיה מעניין לראות מה תעשה גרסת PHEV בהמשך - צילום: מיצובישי

מיצובישי אאוטלנדר מקום שלישי במכירות. יהיה מעניין לראות מה תעשה גרסת PHEV בהמשך – צילום: מיצובישי

במקום השלישי ברשימת רכבי הכביש שטח בישראל נמצאת מיצובישי אאוטלנדר, עם 2,531 מסירות ואילו במקום האחרון בחמישיה הפותחת של רכבי הכביש שטח נמצאת ניסאן קשקאי, עם 1,236 מסירות. אחריה, בפער קטן יחסית נמצאים צמד קרוס אוברים של סוזוקי: ה-SX4 עם 1,227 מסירות ואחריה הסוזוקי ויטארה החדשה עם 1,219 מסירות. במקום השמיני בשלושת חודשיה הראשונים של השנה נמצא ניסאן X TRAIL עם 1,222 מסירות ואילו אחריו במקום התשיעי נמצא טויוטה CHR  עם 1,039 מסירות. את העשיריה הפותחת סוגרת קיה נירו עם 833 מסירות.

בסך הכל, מתחילת השנה ועד תום חודש מרץ נמסרו בישראל 98,667 מכוניות חדשות, עליה צנועה של 8.9% ביחס ל-90,607 מכוניות שנמסרו בשליש הראשון של שנת 2016. נתון מעניין נוגע למסירות רכבי כביש שטח: בעוד שבשנה שעברה נמסרו בישראל 20,412 רכבים המוגדרים כ-SUV, השנה נמסרו 24,837 SUV. מחלוקה כוללת לפי מותגים עולה שנכון לשליש הראשון של השנה הנוכחית, יונדאי היא מובילת השוק עם 15,497 מסירות. אחריה במקום השני נמצאת קיה עם 11,888 מסירות ואילו במקום השלישי נמצאת טויוטה, עם 10,186 מסירות.

במוו רק מקום שלישי במסירות רכבי היוקרה. כאן במוו X1 אליו הצטרפו גם גרסאות היברידיות. צילום: ב.מ.וו

במוו רק מקום שלישי במסירות רכבי היוקרה. כאן במוו X1 אליו הצטרפו גם גרסאות היברידיות. צילום: ב.מ.וו

גם בשוק רכבי היוקרה ניכרת עליה במסירות רכבי כביש שטח. על פי נתוני האיגוד, מרצדס היא מובילת שוק רכבי היוקרה (לראשונה, לאחר שנים רבות של הובלה של אאודי) עם 1,793 מרצדסים שנמכרו בשליש הראשון של השנה. במקום השני נמצאת אאודי עם 1,791 מכוניות ואילו במקום השלישי נמצאת ב.מ.וו עם 1,072 מכוניות (נתונים אלה אינם כוללים מסירות של תת מותגים כגון סמארט ומיני). עם זאת, מבחינה של מסירות רכבי כביש שטח עולה תמונה שונה. כך, במסירות כביש שטח יוקרתיים בשליש הראשון של 2017 אאודי היא מובילת הסגמנט עם 928 רכבי כביש שטח. במקום השני נמצאת מרצדס עם 595 רכבי כביש שטח ואילו במקום השלישי נמצאת ב.מ.וו עם 480 רכבי כביש שטח.


סיאט חושפת אטקה ספורטיבית

$
0
0

תומר הדר

רק השבוע סיפרנו לכם על התרשמותנו מסיאט אטקה ובדומה לרבים תהינו, מדוע סיאט לא משחררת לאוויר העולם גם גרסה חמימה ונעימה של האטקה- והנה, קיבלנו תשובה: סיאט מודיעה רשמית על השקתה של סיאט אטקה FR. בשפה סיאטית פירושו של דבר שאומנם לא מדובר בגרסת CUPRA – אך צירוף האותיות FR  על ישבנה של כל מכונית מתוצרת היצרנית הספרדית מבהיר היטב שיש כאן משהו חמים ונעים יותר מן הדגם הסטנדרטי.

סיאט אטקה FR - מנוע 2.0ל' חזק, הנעה כפולה ועוד הרבה איבזור. הסלסה של האטקה מתחילה להיות חריפה - מתי קופרה? צילום: סיאט

סיאט אטקה FR – מנוע 2.0ל' חזק, הנעה כפולה ועוד הרבה איבזור. הסלסה של האטקה מתחילה להיות חריפה – מתי קופרה? צילום: סיאט

על פי המפרט שמשחררת סיאט, בניגוד לאטקה הרגילה והבסיסית, שמשווקת גם בישראל עם מנוע בנפח 1.4 ליטרים המפיק 150 כוחות סוס, סיאט אטקה FR מצוידת במנוע מוגדש בנפח 2.0 ליטרים המפיק 190 כוחות סוס. המנוע משודך לתיבת DSG שמעבירה את הכוח אל ארבעת הגלגלים.

סיאט אטקה FR - מנוע 2.0ל' חזק, הנעה כפולה ועוד הרבה איבזור. הסלסה של האטקה מתחילה להיות חריפה - מתי קופרה? צילום: סיאט

סיאט אטקה FR – מנוע 2.0ל' חזק, הנעה כפולה ועוד הרבה איבזור. הסלסה של האטקה מתחילה להיות חריפה – מתי קופרה? צילום: סיאט

חיצונית, סיאט אטקה FR נבדלת מאחיותיה בחישוקי 18 אינץ' (19 אופציונאליים), חיפויי גלגלים בצבע הרכב, חצאיות צד וספוילר אחורי. הפגוש האחורי יחודי ל- FR והתאורה הקדמית כוללת יחידות LED. בפנים, סיאט אטקה FR  מצוידת בריפודי אלקנטרה, דוושות אלומיניום, תפרים אדומים על ההגה והמושבים וכמובן לוגו FR המוטבע בדלתות.

סיאט אטקה FR - מנוע 2.0ל' חזק, הנעה כפולה ועוד הרבה איבזור. הסלסה של האטקה מתחילה להיות חריפה - מתי קופרה? צילום: סיאט

סיאט אטקה FR – מנוע 2.0ל' חזק, הנעה כפולה ועוד הרבה איבזור. הסלסה של האטקה מתחילה להיות חריפה – מתי קופרה? צילום: סיאט

3,630 שקלים והגשמתם חלום

$
0
0

שושי רות

שוק רכבי היוקרה הישראלי עובר בימים אלה טלטלה. הסיבה: בשוק רכבי היוקרה, גדול כבר אינו הטוב ביותר. במהלך השנים האחרונות, בעיקר עקב צפיפות אורבאנית, הבינו יצרני רכבי היוקרה, ומרצדס בראשם, שהלקוחות הופכים צעירים יותר וכבר אינם דורשים את המכוניות הגדולות ביותר.

התוצאה היא מרצדס CLA  ושלל הגרסאות השונות שלה המיועדות למספר רחב ככל האפשר של קהלי יעד. ה"אופנה הזו", של מכוניות פרמיום קטנות לא החלה באירופה, אלא דווקא בסין, בקרב בני המעמד המתעשר החדש שמעוניינים באותם מותגי יוקרה של המילייה הבכיר, אך ללא המימדים המעיקים הנלווים לכך. לכן מרצדס פיתחה את CLA, סדאן קטנה ויוקרתית המצוידת במאפיינים, הן מבחוץ והן מבפנים של דגמים בכירים יותר של מרצדס – אותה יכולת ואיכות באריזה יותר מהודקת.

מרצדס CLA אריזה אורבנית מהודקת שמתאימה הרבה יותר חיים מודרניים בישראל. החל מ-3630 שקלים לחודש בלבד צילום: רות

מרצדס CLA אריזה אורבנית מהודקת שמתאימה הרבה יותר חיים מודרניים בישראל. החל מ-3630 שקלים לחודש בלבד צילום: רות

החל במנועי הטורבו המתקדמים והחזקים וכלה במערכות הבטיחות האקטיביות, מרצדס CLA מיועדת בראש ובראשונה להעניק תחושה שמדובר במרצדס שאינה נופלת בדבר, בטח שלא באיכויות, מן האחיות הגדולות. מרצדס CLA  עצמה מבוססת על פלטפורמה המשותפת גם למרצדס A קלאס. פלטפורמה זו הניבה בין היתר גם את ה- GLA המלהיב, רכב הכביש שטח הקטן של מרצדס.

מרצדס CLA אריזה אורבנית מהודקת שמתאימה הרבה יותר חיים מודרניים בישראל. החל מ-3630 שקלים לחודש בלבד צילום: רות

מרצדס CLA אריזה אורבנית מהודקת שמתאימה הרבה יותר חיים מודרניים בישראל. החל מ-3630 שקלים לחודש בלבד צילום: רות

התצורה עצמה מעוצבת כך שתדמה דווקא למכונית קופה בעלת ארבע דלתות, כמו האחות הגדולה מרצדס CLS, אך המימדים הם עירוניים לחלוטין . עם זאת, עדיין קיימת כאן משימה: על מרצדס CLA להרגיש איכותית בדיוק כמו אחיותיה למותג – לתת לכם את אותה "חווית מרצדס" ייחודית לה אתם מצפים מהמכוניות הטובות ביותר. משום שכך, מרצדס CLA  מצוידת בגג זכוכית פנוראמי, מסך 7 אינץ', מערכות שליטה זהות לאלה שמוצעות באחיותיה הגדולות, לוח מחוונים שאיכות החומרים שלו זהה לזו של הגרסאות הבכירות של מרצדס וגם אבזור יעודי כגון מערכת בקרת מתלים אקטיבית המאפשרת לנהגים לבחור בין כיווני מתלים שונים.

מרצדס CLA אריזה אורבנית מהודקת שמתאימה הרבה יותר חיים מודרניים בישראל. תא נהג ונוסעים ברוח ספורטיבית, תאורת אווירה מתחלפת, שלל מערכות נוחות ובטיחות מתקדמות וחווית נהיגה כמו במרצדס "גדולה". צילום: מרצדס

מרצדס CLA אריזה אורבנית מהודקת שמתאימה הרבה יותר חיים מודרניים בישראל. תא נהג ונוסעים ברוח ספורטיבית, תאורת אווירה מתחלפת, שלל מערכות נוחות ובטיחות מתקדמות וחווית נהיגה כמו במרצדס "גדולה". צילום: מרצדס

המטרה ברורה: מרצדס CLA  נועדה להפוך את חוויית הבעלות על מרצדס לאפשרית גם למי שמתגורר במרכזי הערים המודרניות, בלי לפגוע באיכויות המוכרות להן זוכים – ומוקירים – לקוחות מרצדס. שלא במפתיע, בדומה לדגמי מרצדס הבכירים ביותר, גם CLA  מוצעת בגרסת AMG – גרסה ספורטיבית המצוידת במנוע טורבו אשר מפיק 381 כוחות סוס המזניקים את  AMG ל-100 קמ"ש תוך 4.2 שנות בלבד, נתון שלקוח מספר הנתונים של דגמי מרצדס AMG  חזקים בהרבה ויקרים כמה מונים. המהירות הסופית מוגבלת ל-250 קמ"ש. בנוסף מדובר בדגם בעל הנעה כפולה, מאפיין נדיר גם בדגמים הבכירים ביותר של מרצדס AMG.

מרצדס CLA לכל המנועים מגדש טורבו ותיבת הילוכים מתקדמת. כאן בגרסת AMG הוא מפיק 381 כוחות סוס. צילום: מרצדס

מרצדס CLA לכל המנועים מגדש טורבו ותיבת הילוכים מתקדמת. כאן בגרסת AMG הוא מפיק 381 כוחות סוס. צילום: מרצדס

המסר, אם כך, ברור: מרצדס CLA  היא הפרמיום החדש, אריזה חכמה ואידיאלית שמעניקה ללקוחות חוויית משתמש הרמונית מהסוג שמעניקים כל דגמי מרצדס באשר הם. ושורת המחץ היא המחיר: רק 3,630 שקלים לחודש (משתנה בגרסה) והגשמתם חלום.

מרצדס CLA. ביצועים מלהיבים, נהיגה מערבת, תא נהג מבוצע מושלם וכאן בגרסת AMG גם ביצועים של מכונית-על. וזה יותר קרוב אליך מתמיד. צילום: מרצדס

מרצדס CLA. ביצועים מלהיבים, נהיגה מערבת, תא נהג מבוצע מושלם וכאן בגרסת AMG גם ביצועים של מכונית-על. וזה יותר קרוב אליך מתמיד. צילום: מרצדס

תוכן מקודם מרצדס

טויוטה היילנדר היברידית

$
0
0

רוני נאק

אוטומקס – יבואנית מקבילה של טויוטה וג'יפ – החלה לשווק את הגרסה ההיברידית של טויוטה היילנדר. לצד טויוטה היילנדר רגילה – ברמת איבזור LE – תשווק גם ההיברידית עם חבילת האיבזור העשירה ביותר – XLE.

טויוטה היילנדר הייבריד. 8 מושבים, ריפודי עור וחבילת בטיחות - וכמובן מערכת הנעה היברידית. המחיר: 399 אלפי שקלים. צילום: טויוטה

טויוטה היילנדר הייבריד. 8 מושבים, ריפודי עור וחבילת בטיחות – וכמובן מערכת הנעה היברידית. המחיר: 399 אלפי שקלים. צילום: טויוטה

התפוקה של מערכת ההנעה ההיברידית עומדת על 306 כוחות סוס – כאשר מנוע הבנזין הוא V6 בנפח 3.5ל'. העברת הכוח נעשית דרך תיבת הילוכים רציפה – CVT – ויש גם הנעה כפולה חכמה.

חבילת XLE של טויוטה היילנדר הייבריד כוללת מולטימדיה עם מסך מגע 8 אינטץ', מחשב דרך צבעוני ותאורת אומיטרון כחולה ללוח השעונים. ריפודי עור  בשתי שורות המושבים הראשונות – מוט ההילוכים וגלגל ההגה.

טויוטה היילנדר הייבריד. 8 מושבים, ריפודי עור וחבילת בטיחות - וכמובן מערכת הנעה היברידית. המחיר: 399 אלפי שקלים. צילום: טויוטה

טויוטה היילנדר הייבריד. 8 מושבים, ריפודי עור וחבילת בטיחות – וכמובן מערכת הנעה היברידית. המחיר: 399 אלפי שקלים. צילום: טויוטה

טויוטה היילנדר הייבריד היא מכונית גדולה למדי. בסיס הגלגלים עומד על 277 ס"מ, האורך הכללי הוא 488 ס"מ והגובה 173 ס"מ. אנשי השטח ישמחו לגלות שיש מרווח גחון של 20.3 ס"מ וכמובן הנעה כפולה.

טויוטה היילנדר הייבריד. 8 מושבים, ריפודי עור וחבילת בטיחות - וכמובן מערכת הנעה היברידית. המחיר: 399 אלפי שקלים. צילום: טויוטה

טויוטה היילנדר הייבריד. 8 מושבים, ריפודי עור וחבילת בטיחות – וכמובן מערכת הנעה היברידית. המחיר: 399 אלפי שקלים. צילום: טויוטה

המחיר של טויוטה היילנדר הייבריד עומד על 399 אלפי שקלים כאשר גרסת הבסיס (הלא היברידית יש לציין) עולה 320 אלפי שקלים.

וידאו: מרצדס GLC AMG

$
0
0


תומר הדר

AMG, חטיבת השרירים/ביצועים/מרוצים של מרצדס למדה כבר בשנת 1999 שניתן – ואפילו רצוי – לקחת מנוע  AMG מפלצתי ולהכניס דווקא ברכב כביש שטח. למה? כי זה מגניב. ה-ML55 היה הראשון – וכעת מגיע תורו של מרצדס GLC  המוכר לקבל גרסת AMG  חדשה. סליחה, שתי גרסאות AMG חדשות.

מרצדס GLC AMG עם מעל 500 כוחות סוס וחבילת איבזור ספורטיבית יש לרכב הפנאי GLC כוח משיכה חדש צילום: מרצדס

מרצדס GLC AMG עם מעל 500 כוחות סוס וחבילת איבזור ספורטיבית יש לרכב הפנאי GLC כוח משיכה חדש צילום: מרצדס

3630 שקלים והגשמתם חלום

שתיהן מצוידות אומנם במנוע V8 מוגדש בנפח 4.0 ליטרים (קטן, לא?) אך אחת מפיקה 476 כוחות סוס והשניה מפיקה 510 כוחות סוס. מערכת המתלים כוללת כמובן מתלי אוויר אדפטיביים, דיפרנציאל מוגבל מאחור ותיבה אוטומטית בעלת (תחזיקו חזק) תשע מהירויות. תכניות הנהיגה (ארבע מהן ספורטיביות) כוללות שינוי תגובת מנוע ותמסורת, מתלים, בקרת יציבות וגם חלוקת מומנט המנוע בין הסרנים. וכמובן-הכי חשוב- תריס מיוחד במערכת הפליטה. כשהוא סגור ה-AMG רועשת. כשהוא פתוח ה-AMG מאוד רועשת.

מרצדס GLC AMG עם מעל 500 כוחות סוס וחבילת איבזור ספורטיבית יש לרכב הפנאי GLC כוח משיכה חדש צילום: מרצדס

מרצדס GLC AMG עם מעל 500 כוחות סוס וחבילת איבזור ספורטיבית יש לרכב הפנאי GLC כוח משיכה חדש צילום: מרצדס

רוצים קצת מספרים? הנה הצמיגים: 255/50R19 מאחור. 235/55R19 בחזית. יש גם אופציה לקבל 295/40R20 מאחור ו-265/45R20 מקדימה. עוד נקודה חשובה: אפשר להזמין כזו בישראל. אספקה השנה, מחיר עדיין אין. בהצלחה.

מרצדס GLC AMG עם מעל 500 כוחות סוס וחבילת איבזור ספורטיבית יש לרכב הפנאי GLC כוח משיכה חדש צילום: מרצדס

מרצדס GLC AMG עם מעל 500 כוחות סוס וחבילת איבזור ספורטיבית יש לרכב הפנאי GLC כוח משיכה חדש צילום: מרצדס

סקודה מציגה: זהו הפנים של VISION E

$
0
0

תומר הדר

ממש לפני כמה ימים סיפרנו לכם על חשיפת סקודהVISION E  קונספט לרכב כביש שטח חשמלי ראשון לסקודה בשבוע הבא בתערוכת הרכב בשנחאי – וכעת מגיע תור הפנים להיחשף. נכון – מדובר כאן כמובן רק בקונספט, ורק בשרטוטים-אך כדרכם של קונספטים, בסופו של דבר הם הופכים למציאות בשטח.

סקודה חושפת תרשימים של תא הנהג של וויז'ן E - קונספט המרמז על עיצוב הפנים העתידי של רכבי המותג. צילום: סקודה

סקודה חושפת תרשימים של תא הנהג של וויז'ן E – קונספט המרמז על עיצוב הפנים העתידי של רכבי המותג. צילום: סקודה

כמה עולה ב.מ.וו X1 עם 0 ק"מ?

על פי סקודה, עיצוב תא הנוסעים החדש ממחיש את עקרונות השפה העיצובית בה תשתמש סקודה בעשורים הבאים ברכביה החשמליים. בין היתר, סקודה בחרה ב"דלתות התאבדות", כלומר דלתות הנפתחות בכיוונים מנוגדים ובארבעה מושבים אינדיבידואליים המסוגלים להסתובב על צירם. בנוסף, תא הנוסעים של סקודה VISION E עושה שימוש בשטחי זכוכית נרחבים, כדי להבטיח תחושה של מרווח פנים גדול באמצעות ישום של חדירה מרבית של אור. המושבים עצמם יחסית גבוהים, כדי לספק תנוחת נהיגה יותר גבוהה ומסוגלים להסתובב 20 מעלות על צירם באופן חשמלי כאשר הדלתות נפתחות, לצורך גישה נוחה. הנוסעים עצמם נהנים ממסכים אישיים השולטים במערכת הבידור-ובכל דלת יש מטען אלחוטי לסמארטפון.

Viewing all 3054 articles
Browse latest View live