Quantcast
Channel: שטח
Viewing all 3054 articles
Browse latest View live

שברולט עם 460 סוסים

$
0
0

תומר הדר

רכב כביש שטח ענקי פלוס ביצועים שווה: מה? בישראל, באירופה ובעצם ברוב העולם השפוי, לא ניתן למצוא יותר מדי גרסאות ספורטיביות לרכבי כביש שטח – אלא אם מדובר ברכבים של יצרניות אקזוטיות, כדוגמת מזראטי לבנטה אך בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות בכוח סוס, הכל אפשרי. לכן שברולט מרשה לעצמה להציג את הטאהו RST, גרסת הביצועים של שברולט טאהו, הכביש שטח ה"בינוני" של שברולט (בינוני פירושו "ענקי".). אל תחשבו חס וחלילה ששברולט היא המשוגעת היחידה. הטאהו RST  מיועד להתחרות לדוגמה בדודג' דוראנגו  SRT המטורף לא פחות.

שברולט טאהו RST עם 460 כוחות סוס, מתלים אקטיביים, גלגלי 22 אינץ ועוד...אהבנו! צילום: שברולט

שברולט טאהו RST עם 460 כוחות סוס, מתלים אקטיביים, גלגלי 22 אינץ ועוד…אהבנו! צילום: שברולט

אז כיצד גורמים לשברולט טאהו ששקל שתי טונות אולי כשהוא היה קטן להפוך ל"שברולטיל"? התשובה פשוטה: מנוע מנוע מנוע מנוע. הטאהו RST מצויד במנוע V8 צנוע, צנום וחמוד בנפח 6.2 ליטרים. כן, 6.2 ליטרים שמפיק 460 כוחות סוס. וכדי שהסוסים ירדו לכביש ממש ממש מהר, יש תיבת בעלת עשר מהירויות. איך תדעו שזה RST? אה, בגלל החישוקים כמובן, 22 אינץ' שעוטים צמיגי 285/45. ובגלל קצות מערכת הפליטה של BORLA. ובגלל ההנמכה, ומערכת המתלים שב-GM מכנים magnetic ride control. גם מערכת הבלימה כמובן שודרגה – כי מפלצת שמאיצה ל-100 בשש שניות צריכה לפעמים גם לבלום.

שברולט טאהו RST עם 460 כוחות סוס, מתלים אקטיביים, גלגלי 22 אינץ ועוד...אהבנו! צילום: שברולט

שברולט טאהו RST עם 460 כוחות סוס, מתלים אקטיביים, גלגלי 22 אינץ ועוד…אהבנו! צילום: שברולט


אינפיניטי QX80 מונוגרף

$
0
0

תומר הדר

אינפיניטי נחשבת זה שנים ליצרנית שמדשדשת על הקו הלא כל כך ברור בין בניית רכבי כביש שטח יוקרתיים "רגילים", כלומר כאלה שיתחרו בלקסוס RX ודומיו, ובין תחרות ישירה מול השחקנים הכבדים, קרי ריינג' רובר, פורשה קאיין ודומיהם. כעת, עם התקרבות פתיחת תערוכת ניו יורק מציגה אינפיניטי את התשובה: אינפיניטי QX80 מונוגרף.

מדובר בקרוסאובר ענקי ויוקרתי שאמור להמחיש, פחות או יותר, את הכיוון שאליו שואפת חטיבת היוקרה של ניסאן. המונוגרף, לפחות מבחינת העיצוב מותאם בעיקר לשוק הרכב האמריקאי (התחמקנו יפה מלומר שהוא נראה כמו בניין, נכון?) ולפי אינפיניטי "מהווה מחקר עיצובי של יוקרה עילית בכל הנוגע לכוונת המותג לפתח את נתח השוק שלו בקרב רכבי כביש שטח יוקרתיים בגודל מלא".

3630 שקלים להגשמת החלום 

לדברי רולנד קרוגר, נשיא אינפיניטי: "QX80 מייצג מחקר מפורט של מומחיותנו בעיצוב חיצוני ומראה את האופן בו אנו תופסים יוקרה וסגנון על הכביש, מדובר במחקר שיגדיל את היצע דמי אינפיניטי היוקרתיים בפלח שוק רכבי הכביש שטח בעתיד".

 

פורד מציידת את המשטרה

$
0
0

תומר הדר

אם מתישהו בשנה הבאה תזכו לנסוע בכביש אמריקאי נידח במהירות גבוהה מן המותר (אנחנו כמובן לא בעד, מהירות? פיחס) ותראו במראה האחורית אורות כחולים אדומים מהבהבים, קחו בחשבון שקיימת הסתברות גבוהה שהרכב שיהיה מאחוריכם יהיה מתוצרת פורד. לא סתם פורד, פורד SSV, כלומר SPECIAL SERVICE VEHICLE. כן, בעוד שבישראל נאלצים שוטרים להסתפק בטויוטה ראב 4 או בסובארו פורסטר –  בארה"ב, עקב גודלם של כוחות האכיפה מייצרים יצרני הרכב גרסאות מיוחדות לשימוש משטרתי.

על פי פורד, ה-F150 SSV מצויד במנוע V8 (כמובן) בנפח 5.0 ליטרים, או לסירוגין במנוע מוגדש בנפח 3.5 ליטרים. שני המנועים משודכים לתיבות בעלות עשרה הילוכים. אז במה ה-F150 המשטרתי בעצם שונה מסתם F150? התשובה באלקטרוניקה: ה-SSV מצויד באלטרנטור המפיק 240 אמפר, מספיק כדי לתמוך במערכות קשר ותאורה, ועוד דברים שיפה להם השתיקה.

פורד F150 SSV גרסה מיוחדת לכוחות השיטור - עם אלטרנטור מחוזק וריפודים סינטטיים המתנקים בקלות. צילום: פורד

פורד F150 SSV גרסה מיוחדת לכוחות השיטור – עם אלטרנטור מחוזק וריפודים סינטטיים המתנקים בקלות. צילום: פורד

בנוסף, במקום הספסל הקדמי מותקנים שני מושבים נפרדים ובפורד מדגישים שבניגוד לריפוד הרגיל, ה-SSV מצויד במושבי ויניל. כאלה שקל לנגב מהם כל מיני משקעים, לכלוכים ודברים אחרים שהבאד גאייז במקרה הרע או השוטרים במקרה הטוב משאירים אחריהם. לצד ה-F150 מציגה פורד גם אקספדישן במפרט SSV, שמצויד עקרונית באותם אביזרים, קרי מושבי ויניל, אלטרנטור משודרג וכמובן צ'קלאקה.

רכבנו על קורקינט מקרבון

$
0
0


רוני נאק

רק בסתיו האחרון – של 2016 – הפך הדומיין האפור של הקורקינטים החשמליים ללבן וברור – בזכות שורה של תקנות שהעביר משרד התחבורה המגדיר במדויק מה זו "החיה הזו" הנקראת בלשון העם קורקינט חשמלי. הם אפילו המציאו מילה בשביל זה "גלגלינוע" – וזה לא רק נחמד זה גם נותן למוצר התחבורה הזה זהות משפטית ברורה. על הספק המנוע לא לעלות מעל 250 וואט, על המהירות המירבית לא לעלות על 25 קמ"ש והמשקל העצמי אסור שיעבור 30 ק"ג. צריך שיהיו לגלגינוע מעצורים אשר בהפעלתם מדוממים את המנוע וגם מצערת כדי לווסת את מהירות הרכיבה. זו אגב מותרת רק מגיל 16 ותמיד כולם חייבים לחבוש קסדה או/ו אפוד זוהר בלילה. גרסה מוחלשת, עם מנוע של 100 וואט והגבלת מהירות של 12 קמ"ש חוקית לרכיבה מגיל 12.

מבחן לגלגילנוע ג'ק הוט. גוף קרבון, חיווט נסתר, טווח וביצועים נחמדים ומחיר סביר. האם הפתרון המושלם לתחבורה בין תא המטען של המכונית למשרד? צילום: רוני נאק

מבחן לגלגילנוע ג'ק הוט. גוף קרבון, חיווט נסתר, טווח וביצועים נחמדים ומחיר סביר. האם הפתרון המושלם לתחבורה בין תא המטען של המכונית למשרד? צילום: רוני נאק

ג'ק הוט

לבחינה קבלנו מקונינג – היבואנית – את הגרסה החזקה יותר – אשר מצוידת אצלנו עם סוללה משמעותית למדי (מתוצרת LG) בנפח של 10.4Ah. הסוללה הגדולה מקפיצה את המשקל העצמי של הקורקינט המעוצב מ-6.3 ק"ג ל-7.9 ק"ג. עדיין משקל נוצתי ביחס למרבית הקורקינטים שיש. חלק נכבד מהחיסכון במשקל מגיע מחלקי הקרבון (חומר מרוכב על בסיס סיבי פחמן הנפוץ בתעופה ובאופני – קצה) המרכזיים המרכיבים את משטח העמידה ואת מוט ההיגוי. אבל לא רק חומר הגלם משחק כאן תפקיד אלא גם עיצוב המוצר המבריק של הכלי. כאן האריזה סופר-קומפקטית וחכמה. במבט בוחן תגלו כי כל מערכת ההנעה וגם הסוללה משולבת במוט ההיגוי. אין חיווט חיצוני, אין סוללה נפרדת – הכל בחרטום. טבור הגלגל הקדמי מאכלס את המנוע החשמלי הזעיר – 24 וולט ו-250 וואט. סביבו צמיג מגומי קשיח בקוטר 5.5 אינץ' והסוללה ממלאת את חלל המוט הניצב. הכידון רחב יחסית ועם גריפים רכים מאד ונעימים למגע. מול אגודל יד ימין תמצאו מצערת ויחידת פיקוד עם צד רב-תפקודי ומול אגודל שמאל מעצור אלקטרוני שהיצרן מכנה EABS. אהבתי את תאורת ה-LED המדהימה בעוצמתה ובלוק שיוצרת. היחידה הזו מגיעה מ-CREE שהיא שם דבר בתעשייה. עוד הרשים אותי מנגנון הקיפול העשוי מאלומיניום מכורסם וברמה גבוהה מאד. בורגי אלן שטוחי ראש בכל מקום והתחושה של מוצר פרימיום נודפת בכל אשר תגעו.

המחיר עומד על 2,850 שקלים, אצל קונינג היבואנית

מבחן לגלגילנוע ג'ק הוט. המנוע הזעיר נמצא בטבור הגלגל הקדמי - הזעיר גם הוא. המנוע מספק גם בלימה חשמלית ואף טעינה של סוללת הליתיום. צילום: רוני נאק

מבחן לגלגילנוע ג'ק הוט. המנוע הזעיר נמצא בטבור הגלגל הקדמי – הזעיר גם הוא. המנוע מספק גם בלימה חשמלית ואף טעינה של סוללת הליתיום. צילום: רוני נאק

 

רכיבה

מאד אינטואיטיבית. אבל להגיע לתחילת התנועה צריך לפענח ראשית את אופן פתיחת הכלי המקופל. זה דורש שתי פעולות משני הצדדים. אולי בטיחותי אבל מסורבל יחסית. תוכלו לבחור בין שלוש רמות של עוצמה כאשר רמה "1" היא זחילה מתסכלת, רמה "2" תספק רוכבים מתחילים או מי שינסה למתוח את גבולות הטווח. ורמה "3" אשר בה ביליתי את רוב הקילומטרים ונותנת תאוצה מהירה למדי ושיוט של 25 קמ"ש. השליטה בעוצמה קלה מאד עם המצערת וגם הבלם האלקטרוני מצאתי אותו יעיל מאד – כך שרוב הזמן כלל לא השתמשתי בבלם המכאני שיש על הגלגל האחורי.

בעוד שלגלגלים הקטנים יש יתרון בכל האמור לאחסון וטלטול הכלי באופן מנואלי – אלו מתקשים כשפני השטח אינם מושלמים. מרצפות, מדרכות אקרשטיין, סדקים במדרכות או פתח ביוב עמוק – אלו יעבירו חבטה או יצרו וויברציות ברגליים. משטח הקרבון הגמיש הוא ממש קפיצי וסופג הרבה מאד אבל אני חרד מתפר גבוה מדי, או GAP באספלט שילכוד את הגלגל. כך שסיגלתי לעצמי טכניקה של "הרמת גלגל" כשהשיבוש שלפני נדמה כגבוה מדי. למעט זאת, על מסלול אופניים סלול, אספלט של רחוב או משטח אחיד אחר – הכלי סיפק ריחוף מהיר ונעים מאד – כאשר התמרון שמתקבל מהגלגלים הזעירים הללו חד ומהיר מאד.

מבחן לגלגילנוע ג'ק הוט. גוף קרבון, חיווט נסתר, טווח וביצועים נחמדים ומחיר סביר. האם הפתרון המושלם לתחבורה בין תא המטען של המכונית למשרד? מנגנון הקיפול עשוי מאלומיניום מכורסם ומבוצע ברמה מאד גבוהה ומספק נעילה ואחיזה איתנים במשטחי הקרבון. צילום: רוני נאק

מבחן לגלגילנוע ג'ק הוט. גוף קרבון, חיווט נסתר, טווח וביצועים נחמדים ומחיר סביר. האם הפתרון המושלם לתחבורה בין תא המטען של המכונית למשרד? מנגנון הקיפול עשוי מאלומיניום מכורסם ומבוצע ברמה מאד גבוהה ומספק נעילה ואחיזה איתנים במשטחי הקרבון. צילום: רוני נאק

טווח הרכיבה בהחלט שעומד בהגדרות של היבואן עם כמעט 20 קילומטרים (אפילו שאני חורג ממשקל המקסימום של היבואן בכ-10 ק"ג..אאוץ') שעברנו באזור של הרצליה ורמת השרון בשורה של שליחויות ומשימות שהשתיקה יפה להן. שלא כמו בכלים אחרים שבהם נתקלנו בעוצמה פוחתת ככל שהסוללה מתחילה להתקרב לסוף השליש האחרון שלה – כאן הביצועים היו עקביים כמעט עד לסוף.

בסוף הרכיבה הקיפול של הכלי נעשה במשיכה קלה והנפתו בגרם מדרגות או לתא מטען של מכונית קלילה. רכבי סופר-מיני צרים דורשים מעט תמרון כדי להכניס אותו לתא. זמן הטעינה למלא נמדד על כ-4 שעות משקע בחדר העבודה שלי.

מבחן לגלגילנוע ג'ק הוט. גם עם הסוללה הגדולה המספקת טווח של 20 קילומטרים הקורקינט שוקל פחות מ-8.0 ק"ג. צילום: רוני נאק

מבחן לגלגילנוע ג'ק הוט. גם עם הסוללה הגדולה המספקת טווח של 20 קילומטרים הקורקינט שוקל פחות מ-8.0 ק"ג. צילום: רוני נאק

סיכום

הקלילות של הכלי קנתה אותי וממש אהבתי את המחשבה שמאחרי יצירה הקורקינט הזה וכמובן את השימוש בקרבון שהוא החומר המועדף עליי בהקשר הזה. גם דינאמית ג'ק הוט עמד בהבטחות עם מהירות, טווח וזמני טעינה מצוינים. הוא מתאים למי שצריך כלי כדי לסגור את הקילומטר האחרון מהחניון של פאתי העיר למרכזה – או בין תחנת הרכבת למגדל המשרדים. בעיקר הזכות קלות הנשיאה שלו. הקוטן של הגלגלים הוא יתרון כמו גם חיסרון. ועל כל משטח שאינו מושלם תחושו היטב את הטקסטורה של האספלט מתחת לרגליים.

מלונות מטיילים

$
0
0

רוני נאק

גם לכם זה נראה מוגזם? לא רק אני הוזה? שחדר בצימר בגליל צריך לעלות יותר מאלף שקלים ללילה? ואם מדובר בנסיעה משפחתית המחירים מאמירים עוד יותר. לכן כשחיפשנו מקום ללון בזמן שהפקנו כתבה על מסלולי אופניים בצפון – ובעזרה האדיבה של וולוו אשר תרמו XC90 מדהים לטובת זאת – גילינו את רשת מלונות מטיילים.

בהתחלה הייתי סקפטי – והציפיות היו די נמוכות. חדרי קיבוצים שהומרו למלונות משפחתיים ונגישים. ציפיתי לפגוש שם מיטות קומתיים מברזל עם קפיצים חורקים ומזרני ספוג דקים. אבל כשפתחנו את דלת היחידה במלון גשר הזיו (קליק מעל לנהרייה וכפסע מתחת לראש הנקרה) – שניתי את דעתי על המקום מקצה אל הקצה.

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום רוני נאק

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום רוני נאק

"מלונות מטיילים" היא – ולכן בלשון רבים – רשת של מלונות המכוונים למשפחות וחובבים תאבי טיולים ונופש. כרגע היא מפעילה מלונות בגשר הזיו, מלכיה, אילון, במטולה וגם בווילג' בעמק החולה – כולם בצפון וכולם באזורי "פריים" סופר-איכותיים לטיולים משובחים. כך יוצא שכל הגליל – אם תיקחו את כביש הצפון כקו מנחה – מרושת היטב ממערב למזרח באפשרויות לינה נוחות.

מסלול אופניים סינגל אחיהוד

3630 שקלים והגשמת חלום

למעט המלון במטולה בכל המלונות ישמחו לארח גם את חיות המחמד שלכם – כי גם רקסי השנאוצר אוהב לטייל בגליל – ובמקרה שלנו פינות לאופניים שעבדו קשה על הסינגלים באיזור.

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום רוני נאק

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום רוני נאק

השמש כבר שקעה כשהגענו למלון בגשר הזיו. המלון ממוקם אסטרטגית במרחק כקילומטר מחוף הים – סמוך לבצת – ורק 5 דקות צפונית לנהריה. הוולוו דוממה ואורותיה כבו וצעדנו מרחק קצר עד לחדרים. קבלנו דירת נופש המיועדת לזוג עם עד 5 ילדים – מעוצבת עם מוטיבים ימיים חמודים מאד – כמעט כמו תא של אוניית קרוז של פעם – עם גלגלי הצלה ועוגנים ושילוב של כחול, לבן וכוכבי ים.

למידע נוסף והזמנת חדרים

ניכר היה שהחדרים שופצו וסודרו ממש לאחרונה והכול היה מצוחצח ונקי באופן הראוי לציון. בכל יחידה תמצאו טלוויזיה LCD גדולה, מזגן יעיל, מטבחון עם מיקרוגל, פינת קפה וקומקום חשמלי. יש מחוץ לחדר מקום לגריל ואף מתחם כינוס – ממש מול הדלת – שנראה מאד מזמין.

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום רוני נאק

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום רוני נאק

קפצנו לאכול ארוחת ערב טעימה במסעדת "בנחלה" בנהריה (יצחק שדה 17) בלב מטע פקאן בשכונת רסקו החקלאית, משנותיה הראשונות של נהרייה, שוכנת מסעדת בנחלה, מוקפת גינה קסומה ופינות חמד לישיבה. תפריט המסעדה הנו אקלקטי ומחבק אל תוכו מגוון טעמים וניחוחות של הגליל. חזרנו מרחק של דקת נהיגה ללינת לילה ערבה.

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום רוני נאק

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום רוני נאק

לבוקר בגליל יש את הקסם המיוחד שלו. בוודאי כשנמצאים כל-כך בצפון בקצה היפה של המדינה. היינו האורחים היחידים באותו הלילה במלון והרגשנו כמעט "לא נעים" להטריח את מארחינו הנחמדים לארוחת בוקר. הארוחה הייתה ישראלית, בסיסית, נטולת תחכום אבל בהחלט שמספקת. סלט ישראלי, גבינות, לחם, וביצים לבחירה. לצד שתייה חמה וקרה. תכליתי ומבלי לבזבז זמן לקראת הטיול שמחכה בבוקר.

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום יח"צ

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום יח"צ

והמחירים: אם תבחרו באופציה של שני לילות בסוף השבוע, סטודיו משפחתי יעלה לכם 1,025 שקלים לשתי הלילות פלוס ארוחת בוקר. לילה יחד באמצע השבוע יעלה החלה מ-493 שקלים כולל ארוחת הבוקר. פער עצום ביחס לצימרים רבים – אמנם ללא החוויה של ביתן מעץ, וג'קוזי בחדר אבל לגמרי תכליתי, מסודר ופתרון נפלא ובעיקר נגיש עבור מי מאיתנו שמעדיף לבלות את היום במסלולי הטיולים של הצפון ולא ברביצה – ורוצה להגיע בחזרה לחדר נקי, נוח ונעים ולמקלחת רותחת ומרגיעה.

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום יח"צ

רשת מלונות מטיילים מציעה חלופה נגישה ונעימה מאד לצימרים היקרים של הצפון. כאן מלון גשר הזיו. צילום יח"צ

מלונות מטיילים פותחים רובד חדש של אפשרויות לינה – נגישות יותר וכלכליות יותר אשר נותנות פתרונות נהדרים לאנשי הטיולים מבלי לרוקן את הארנק. ממליצים בחום.

תודה לוולוו על הסיוע בהפקת הכתבה. כאן וולוו XC90 בנחל גוש חלב. צילום: רוני נאק

תודה לוולוו על הסיוע בהפקת הכתבה. כאן וולוו XC90 בנחל גוש חלב. צילום: רוני נאק

וידאו: כך נראה טויוטה היילקס מושלם

$
0
0


תומר הדר

איך התחלתם עם שטח? ב-90% מהמקרים התשובה תהיה :"עם מכוניות צעצוע". אחר כך זה הופך ל"לגו לא התכוונה שיבנו את זה עם גלגלים כל כך גדולים". אחר כך זה "שלוש שעות במיון עם הבי אם אקס" ואחר כך זה "תשע שעות שעות במיון עם אופנוע". ואז זה רכב שטח. בעינינו לגיטימי לחלוטין. גם בעיני טויוטה אוסטרליה, שהחליטה לחזור למקורות, כלומר אל אותה מכונית צעצוע ולחבור ליצרנית הצעצועים טונקה.

טנדר טויוטה היילקס טונקה - אם זה לא ההיילקס הכי מגניב שיש, אנחנו לא יודעים מה כן. צילום: טויוטה

טנדר טויוטה היילקס טונקה – אם זה לא ההיילקס הכי מגניב שיש, אנחנו לא יודעים מה כן. צילום: טויוטה

אם גדלתם בישראל בשנות ה-70-80-90, כנראה שלא ממש נחשפתם לרכבי השטח הקטנים של טונקה, אבל מניסיון, מדובר בצעצועים מגניבים. המטרה של טויוטה היתה לבנות טנדר היילקס בדיוק כמו שטונקה הייתה בונה אותו, כלומר בעצם הצעצוע המושלם (שימו לב, אנחנו מתרגשים). כדי לבנות את הצעצוע המושלם נבחר היילקס דיזל 2.8 (175 כוחות סוס) ומשם הכיף התחיל: קודם כל גלגלים מיוחדים ממותגים בלוגו של טונקה.35 אינץ' כמובן. אחר כך הגבהה של 15 סנטימטרים. מאחור כמובן זו לא בעיה כי יש קפיצי עלים, אך מקדימה הותקנה תת שלדה שמיקמה את כל המתלה הקדמי מחדש (מחזה לא בדיוק נדיר במדינות מתורבתות, שאינן ישראל). כמובן שיש כנפיים קדמיות נפוחות כראוי, דלת אחורית מקרבון, מתקן מיוחד למיכלי דלק וצמיגים, LED  באר לגג ועוד אחד לחזית, וכמובן צביעה ראויה לפנים.

טנדר טויוטה היילקס טונקה - אם זה לא ההיילקס הכי מגניב שיש, אנחנו לא יודעים מה כן. צילום: טויוטה

טנדר טויוטה היילקס טונקה – אם זה לא ההיילקס הכי מגניב שיש, אנחנו לא יודעים מה כן. צילום: טויוטה

פסח 2017 תמונת מצב

$
0
0

רוני נאק

מדינת ישראל לא ממהרת לאמץ דיזל. באיטליה חיים יותר טוב מאיתנו (מה, באמת??) ואנחנו בעיקר אוהבים מכוניות יפניות. כך עולה מנתונים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הנתונים עצמם מסכמים מגמות שונות בשוק הרכב הישראלי לשנת 2016, ולנו זו הזדמנות טובה לחפש כמה אפיקומנים בשפע הנתונים.

 

יותר פרטיות

אז ראשית, כמה מכוניות יש לנו בארץ? שימו לב: בכבישי ישראל נוסעים 3.24 מיליון כלי רכב מנועיים. מנועיים פירושו שיש להם מנוע. זה אומר שיתכן שמדובר באוטובוס, משאית, קטנוע, רכב שטח, מכונית פרטית, אם יש לזה מנוע ורישוי, זה נכלל בסטטיסטיקה. מדובר במספר רציני שמייצג עליה של 4.8% ביחס לנתוני השנה שעברה. מדוע יש לנו כאן עליה כאשר בעצם מאות אלפי מכוניות נגרעות (כלומר מושמדות) ממצבת הרכב של מדינת ישראל? התשובה: כשמוכרים הרבה מכוניות חדשות, קצב המכירה עולה על קצב הגריעה. כלומר- בשנה שעברה נוספו לכבישי הארץ 372 אלף רכבים חדשים, הכל כולל הכל. וכמה נגרעו? פחות: 224 אלף. בפער הזה טמון נתון הצמיחה. מה עוד? פרטיים, ליסינג וכיוצא בזאת. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 86.3% מהרכבים הנוסעים בכבישי הארץ הם רכבים בבעלות פרטית. 8% הם רכבי ליסינג, 4.7% הם של חברות ואחוז אחד של השכרה. "כיצד כל כך מעט ליסינג כשכל מי שאני מכיר מחזיק רכב ליסינג?" מגרד הקורא הסביר את פדחתו. הסיבה היא שהנתונים האלה מתייחסים לכל המכוניות כולן, כלומר גם ישנות, גם חדשות, הכל. וזה כולל גם רכבים שגילם, נאמר, הוא חמש שנים, שהיו פעם רכבי ליסינג, אבל היום הם בידיים פרטיות, ומבחינת הלמ"ס זה אומר שהם פרטיים.

פסח 2017 - תמונת מצב מוטורית בישראל. צילום: רוני נאק

פסח 2017 – תמונת מצב מוטורית בישראל. עליה בדיזל ה"קל" בתוך מגמה יורדת כללית. צילום: רוני נאק

ניחוח הסולר

כעת נעבור לסולר. אנחנו בהחלט בקטע של סולר. שישה צילינדרים. בטור. בלי מגדש. של טויוטה. או ארבעה בטור עם מגדש. של טויוטה. או חמישה בטור עם מגדש, של לנד רובר. הבנתם. אבל ישראל אינה אנחנו. כאן הנוזל השמנוני נמצא במגמת דעיכה. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, נכון לשנת 2016 רק 14% מכלל הרכבים בכבישי הארץ לגמו סולר. וזה, אגב, כולל משאיות שמן הסתם לוגמות רק סולר. בפועל, המגמה מתמשכת ובפירוש אינה פועלת לטובת דיזל. בשנת 2015 היה מדובר ב-14.1% מכלל הרכבים. ב-2014 היה מדובר ב-14.4% מן הרכבים (אגב, זה לפני דיזלגייט) והמגמה הולכת ומחמירה עם השנים. ב-2010 רכבי הדיזל היוו 15.4% מכלל צי הרכב במדינת ישראל. אך רגע, פוטנציאל מסוים לאור בקצה המנהרה: בעוד שמספר רכבי הדיזל הכללי יורד, מספרם בצי הרכב הפרטי דווקא עולה. ברכבים שמשקלם הוא פחות מ-3.5 טונות יוצא שבשנת 2016 אלה היוו 3.9% מכלל הרכבים הפרטיים. בשנת 2015 היה מדובר ב-3.7%. ב-2013 היה מדובר ב-3.4% וכיוצא בזאת, כאשר ב-2010 היה מדובר רק ב-2.9%. כלומר: בקרב הרכבים הפרטיים, הקטנים, רכבי השטח ה"קלים" (כלומר פחות מהאמר), יש דווקא עליה בדיזל.

פסח 2017 - תמונת מצב מוטורית בישראל. צילום: רוני נאק

פסח 2017 – תמונת מצב מוטורית בישראל. רמת מינוע נמוכה ביחס למערב. צילום: רוני נאק

בין קובה לשוויץ

נתון נוסף מתייחס ישירות לרמת החיים שלנו. כלומר הוא מתייחס למספר הרכבים לאלף תושבים. מדוע זה בעצם חשוב, לדעת כמה מכוניות יש לכל אלף תושבים? התשובה פשוטה: ככל שיש יותר רכבים, רמת החיים גבוהה יותר. כי אזרחי המכינה יכולים בעצם להרשות לעצמם לקנות מכונית. איטס דאט סימפל. כאשר רמת החיים נמוכה, אי אפשר לקנות רכב. כאשר המיסוי גבוה, אי אפשר לקנות רכב. כאשר מצב הכבישים והדרכים גרוע, אין בכלל טעם לקנות רכב כי אין כיצד לנסוע בו. גם כאשר שיעור המשכילים נמוך אז הסיכוי להחזיק בכלל רישיון נהיגה נמוך. בקיצור, לא מדובר במקרה שבקובה, או במדינות מסוימות באפריקה אין את אותו מספר רכבים לנפש שיש בשוויץ. אז בין קובה לשוויץ, איפה אנחנו? לא במקום רע, אבל בטח שלא במקום מדהים. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל בשנה שעברה נרשמו 383 מכוניות לאלף איש. זה נשמע לא רע עד שקולטים מה קורה במדינות אחרות. באיטליה יש מעל 600 מכוניות לאלף נפש אופס. בפינלנד, מדינה שחלק גדול ממנה בכלל לא דורש רכב, עדיין חיים יותר טוב: בערך 580 מכוניות לאלף איש. באוסטריה בערך 550 מכוניות לאלף איש. עוד דוגמאות יותר קרובות אלינו? אין כל כך. המדינה הכי קרובה היא הולנד, ארץ האופניים, שם אנשים אשכרה לא רוצים מכונית. לכן שם יש 450 מכוניות לאלף איש.

פסח 2017 - תמונת מצב מוטורית בישראל. צילום: רוני נאק

פסח 2017 – תמונת מצב מוטורית בישראל. הם מגיעים אלינו מכל עבר – הרוב עדיין יפניות. צילום: רוני נאק

מוצר גלובאלי

וכעת סוכריה: איפה יוצרה המכונית שלכם? אבל רגע, קודם יש לנו דיסקליימר קטן. זה לא משנה כפי שניתן לחשוב. כי כיום יצרני הרכב הם אופרציות חוצות גבולות. חשבתם שניסאן קשקאי יפני? לא, בריטי. קיה סיד קוריאנית? נסו אולי לחפש באזור הונגריה. טויוטה אוונסיס? בריטית. תכל'ס, גם אאודי מייצרת בהונגריה. דאצ'יה מייצרת במרוקו. הונדה מייצרת בתורכיה. בקיצור- הבנתם. וכעת נתונים: שימו לב: הסיכוי הגבוה ביותר הוא שהמכונית שתעצור לידכם ברמזור היא: MADE IN JAPAN. לפי הנתונים, בשנה שעברה מתוך כל המכוניות שבכבישי הארץ, 29% יוצרו ביפן. ממש ביפן. במקום השני עם 13.7% נמצאת קוריאה (הדרומית!! הדרומית!! שלא נכעיס שם אף אחד) עם 13.7% מכלל המכוניות. במקום השלישי נמצאת גרמניה עם 7.2% מכלל המכוניות בכבישי ישראל. אחרי גרמניה במקום הרביעי נמצאת ספרד עם 7% מכלל המכוניות ואחריה טורקיה – עם 6% מהמכוניות בכבישי ישראל. אח האחוז המתועד הקטן ביותר תופסת ארה"ב – 2.6% מכלל המכוניות שנוסעות נכון לשנה שעברה בכבישי הארץ יוצרו בארצות הברית.

פסח 2017 - תמונת מצב מוטורית בישראל. צילום: רוני נאק

פסח 2017 – תמונת מצב מוטורית בישראל. קפה, תה מה שתרצו – עלינו. צילום: רוני נאק

הקפה עלינו

אז זהו. עכשיו אתם יודעים מי נגד מי. אבל זה לא הכול. אנו חוגגים לא מעט שנים בעסק הזה. כפי שלבטח שמתם לב, השנה שעברה היתר עבורנו שנה של התחדשות רצינית, עם הרבה יותר ידיעות, הרבה יותר עדכונים, הרבה יותר פרסים והרבה יותר מידע. ולמען האמת, מעט קשה לנו להכיל את ההתרגשות לנוכח העובדה שזו רק ההתחלה. אנו מתרחבים לתחומים חדשים עליהם תוכלו לשמוע בקרוב. בין היתר נסקר את ההיבטים הכלכליים של ענף הרכב באופן שוטף יותר, נייעץ לכם באופן אישי (כן, אישי, כל גולש יקבל מענה) בנושא רכישה של רכבי כביש שטח ונסייע לכם בהשגת עסקה יותר טובה. מקווה לפגוש אתכם בשטח, בין עם על שני גלגלים בכוח רגלי או מנועי ובין אם על ארבעה גלגלים. אם הקפה טוב, אנחנו כבר נגיע.

פסח 2017 - תמונת מצב מוטורית בישראל. צילום: רוני נאק

פסח 2017 – תמונת מצב מוטורית בישראל. מכירות אופניים מאמירות – חדירה של החשמל לשטח. צילום: רוני נאק

גרסאות מיוחדות של ג'יפ רנגלר

$
0
0

תומר הדר

ג'יפ רנגלר 2018 נמצא ממש מעבר לפינה ויוצר שפע של ספקולציות ושמועות, אך כל עוד הרנגלר JK סוחב, ג'יפ מקפידה לסחוט את הלימון (או במקרה זה הפומלה) עד הסוף ומציגה עוד ועוד גרסאות מיוחדות של רנגלר. ובכן, כעת, תחזיקו חזק, מגיעות…עוד שתי גרסאות מיוחדות! של הרנגלר, הפעם בקטע רטרו.

2017-jeep-wrangler-smoky-mountain- גרסה בסיסית בהגדרה ובכל זאת עם חישוקי גלגלים גדולים ומכסה מנוע מגובנן. צילום: ג'יפ

jeep wrangler smoky mountain גרסה בסיסית בהגדרה ובכל זאת עם חישוקי גלגלים גדולים ומכסה מנוע מגובנן. צילום: ג'יפ

הגרסה הראשונה נקראת צ'יף (למי שזוכר את הצ'רוקי צ'יף הקשיש), צבועה בכחול (ותזרוק אותה ל..) ועוטה גג פריק לבן. הצ'יף עוטה חישוקי 17 אינץ' ומיועד, לפי ג'יפ, בעיקר לגולשים. הגרסה השנייה נקראת SMOKEY MOUNTAIN  ואמורה להיות גרסה בסיסית של הרנגלר, מה שמעט מתנגש עם העובדה שהיא עוטה חישוקי 18 אינץ'. המחיר, תתכוננו לבכות, נע בין 35 אלף דולר ל-44 אלף דולר לשתי הגרסאות.

ג'יפ רנגלר צ'יף. ערכת נושא "רטרו" במהדורה מיוחדת של רנגלר 2017. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר צ'יף. ערכת נושא "רטרו" במהדורה מיוחדת של רנגלר 2017. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר סמוקי מאונטיין - גרסה אחרונה בהחלט של רנגלר לפני הדור הבא? צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר סמוקי מאונטיין – גרסה אחרונה בהחלט של רנגלר לפני הדור הבא? צילום: ג'יפ


מבחן דרכים לקסוס RX450h

$
0
0


רוני נאק

  • דור רביעי לדגם הוצג 2015

  • הספק משולב 313 כ"ס

  • שני מנועים חשמליים

  • 10 כריות אוויר

  • החל מ-475 אלפי שקלים

 

ללקסוס RX תמיד הייתה פינה חמה בליבי. שילוב של ביצוע מצויין, איכות כללית יוצאת דופן, תמורה טובה למחיר בקבוצת הפרימיום ומוניטין אמינות מופלא המגובה במקום ראשון כמעט יצוק בבטון בקונסיומר ריפורט (מאז הדברים השתנו מעט). והיה לאותה RX מעין כניעה כזו – כמו של גיישה צייתנית – אשר קבלה אותך לא משנה מה. במין הכנעה שאין לגרמניות זעופות המבע.

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: רוני נאק

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: רוני נאק

ואז הגיע ב-2015 הדור הרביעי של הדגם – על הדור החדש של פלטפורמה K של טויוטה (המשרתת מקאמרי, דרך סיינה, היילנדר ועוד – בווריאציות שונות) – עם בסיס גלגלים ארוך יותר – ועיצוב שנראה כאילו יצא מהסטודיו לעיצוב של דארת' ווידר בסוהו של כוכב המוות של הרפובליקה. לקסוס הדגישה מאד את ה"גג הצף" אשליה המושגת על ידי משיכת פס שחור לחבר בין חלונות הצד לשמשה האחורית – אבל אני לא יכולתי להתחמק מהעיצוב הזוויתי והמחודד ששרט את הקרנית בעין. המכונית הזו בשחור-מאט יכולה לגמרי לשרת את הדארק סייד.

תא הנוסעים לא עבר שינוי מאז 2015 – וכולל לוח מחוונים שחלקו ווירטואלי ומשתנה לפי מוד הנהיגה. הפיקוד על מסך המולטימדיה הגדול-אך-מרוחק בעומק שדה הראיה נעשה באמצעות כאילו עכבר על הקונסולה המרכזית – פתרון יפה שקל להסתגל אליו. כל השאר ממשיך ומבוצע באיכות האקזמפלרית של לקסוס – אינסרטים של עור איכותי – תפרים מוקפדים על מושבים סופר נוחים – אפילו המשחק בין חלקי פלסטיק כסופים לשחור-פיאנו נראה כאן במקום ואלו (אמנם פלסטיק) מרגישים מוצקים ואיכותיים.

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: לקסוס

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: לקסוס

• להורדת מפרט מלא לקסוס RX

הגשימו חלום ב-3630 שקלים בלבד

כל נושא הנוחות, המרווח לנוסעים, ורמות הרעש בקבינה מטופלים נהדר. יש פתחי מיזוג מאחור – בקרת אקלים חזקה ופריט שאני אוהב במיוחד – מושבים קדמיים מאווררים (ובחורף מחוממים) תשכחו מכתמי הזיעה על חולצת CANALI יקרה.

על ההנעה יש כמובן יחידה היברידית (אגב בדיוק כמו זו המשרתת את טויוטה היילנדר הייבריד שמייבאת אוטומקס) מדובר במנוע בנזין V6 בנפח 3.5ל' עם תפוקה של 262 כ"ס ו-34 קג"מ. אליו מחוברים לא אחד אלא שני מנועים חשמליים 167 כ"ס בחזית ו-68 כ"ס מאחור אשר מניע רק את הגלגלים האחוריים כדי שנקבל הנעה כפולה (אין דרייבשאפט בנות). לקסוס מחשבת הספק משולב של 313 כ"ס כאשר העברת הכוח נעשית באמצעות תיבת הילוכים רציפה יען CVT. (דרגת זיהום 6 מעודכנת). חובבי הנהיגה ישמחו לגלות כי המצבר ההיברידי הגדול ממוקם בין הגלגלים ומעט לפני הגלגלים האחוריים. הגיקים ישמחו לקבל נתון נפח של המצבר 6.5Ah ומתח של 288V (או 1.872 קילווואט/שעה). כרגע זה לא אומר הרבה – אבל חכו להמשך.

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: לקסוס

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: לקסוס

יש המון איבזור בטיחות מתקדם – וזה נהדר וראוי. בקרת שיוט אקטיבית, בלימה אוטונומית, התראת סטיה מנתיב ועוד כמו 10 כריות אוויר – עיגונים למושבי ילדים, בקרת משיכה ויציבות.

המחיר כאמור מתחיל מ-475 אלפי שקלים ועוד 35 אלפים לחבילת פרימיום ועוד 6,000 לצבע מטאלי מהמם.

 

נהיגה

ה-RX ההיברידי מסתיר את המשקל היטב – והוא שוקל כ-2,200 ק"ג משמעותיים למדי. דף הנתונים מלמד על 7.7 שניות ל-100 קמ"ש. וצריך ללחוץ עמוק והרבה על הדוושה כדי לקבל נתון דומה לזה. עם התיבה הרציפה זה עניין של סל"ד גבוה והאצה רציפה ואחידה עד למהירות שבחרתם. אותו כנ"ל בתאוצות ביניים ושם – בתחום המהירות שמעל ל-80 קמ"ש האינפוט החשמלי הולך וקטן.

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: רוני נאק

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: רוני נאק

בכלל נדמה היה לי שהמעורבות של ההנעה החשמלית היא ממש מינורית ביחס למה שמתקבל היום מ-וולוו XC90 למשל ואפילו מיצובישי אאוטלנדר – לשניהם מערכות חשמל הרבה יותר משמעותיות (9.2 קילוואט/שעה בוולוו ו-12 קילוואט/שעה באאוטלנדר) ובטווח מהירויות נרחב הרבה יותר. מהכרותי עם היכולות של הוולוו – הרגשתי כאילו המערכת של לקסוס – שמאד הרשימה בעבר – כבר לא עומדת בקנה אחד (ובטח שלא מובילה) את הנישה של SUV היברידי. יותר חשמל – פחות בנזין. ולראיה צריכת הדלק המשולבת במבחן עמדה על 9.6 ק"מ/ל' – אאוץ'.

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: רוני נאק

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: רוני נאק

איכות הנסיעה היא לגמרי מה שזכרתי מה-RX הקודמים. שילוב מאד מרשים של רכות, ופינוק. קצת רך מדי לטעמי, קצת רוכן מדי בסיבובים (אין אצלנו מקלים אקטיביים שיש במקומות אחרים) – אבל אם וויתרת כבר על הגביע של ראלי מונטה קרלו – ואתה מסוגל להעריך כרכרה אשר תשא אותך בנוחות מירבים על פני קילומטרים ארוכים – זה לגמרי הכלי הנכון. ה-RX הקודמים הצליחו איך שהוא להיות ולהרגיש לא גדולים. ה-RX הנוכחי – נוכח – גם מאחרי גלגל ההגה ובתנוחת הנהיגה עמוקה ושטח החלונות הקטן שמשאיר אותך במבצר נייד של פלדה, אלקטרוניקה ועור נאפה מפנק.

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: לקסוס

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: לקסוס

סיכום

בעבר לקסוס RX ההיברידית מאד הרשימה אותנו. ובמידה רבה היא הקדימה את זמנה. אבל כיום הזירה השתנתה וכשיש היברידיות ממרצדס, במוו ו-וולוו וכאשר מותגים עממיים כמו מיצובישי, יונדאי וקיה מציעים היברידיות בעלות נתונים מרשימים מאד (כולל חבילות איבזור בטיחות דמיוניות בעושרן), הלקסוס למרות עיצובו המפוסל כושל מאחור. באשר לאיכות הכוללת של המכונית כמוצר, ה-RX עדיין יכול ללמד רבים וטובים איך עושים את זה – ואם אתם פחות בקטע של אימוץ טכנולוגיות חדשות ויותר מעדיפים את הבטוח (והאמין – ע"פ הקונסיומר ריפורט) לכו על ה-RX.

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: לקסוס

מבחן דרכים לקסוס RX450h. היברידי, מעוצב, איכותי ובעיקר יפני. האם יש ללקסוס את הסחורה עכשיו כשיש היברידיות חדשות בקבוצת הפרימיום? צילום: לקסוס

בקרוב: קופה לשטח מאאודי

$
0
0

תומר הדר

לכל מי שתהה מדוע אאודי אינה מייצרת קרוס אובר-קופה פרמיום, כמו ב.מ.וו X6, או לדוגמה מרצדס CLG, הנה התשובה: אאודי הודיעה רשמית, זמן קצר לפני פתיחת תערוכות הרכב של ניו יורק ושנחאי, שתייצר את Q8 בשנה הבאה. המיקום, תחזיקו חזק, ברטיסלאבה.

להגשים חלום ב-3630 שקלים

מבחן דרכים ב.מ.וו X4

על הדרך הודיעה אאודי על יצורו של קרוס אובר נוסף: Q4, שייוצר בגיור, הונגריה, בשנת 2019. לדברי דוקטור הוברט וול, חבר דירקטוריון באאודי האחראי על היצור: "שני דגמים חדשים ישולבו בהיצע הדגמים של אאודי ויגדילו את התחרותיות בסגמנט חשוב זה". על פי הצהרת אאודי, ה-Q8 יהיה כביש שטח קופה שייוצר לצד אאודי Q7 המיוצר בברטיסלאבה משנת 2005 ואילו אאודי Q4 אומנם יהיה גדול מה-Q3- אך ימוצב בינו ובין אאודי Q5.

זלדה חוזרת ניסאן רוג

$
0
0


תומר הדר

ניסאן רוג, לכאורה רכב כביש שטח תמים למדי, החולק פלטפורמה עם הקשקאי, יכול גם להפתיע. לפעמים מדובר בגרסאות מאוד מיוחדות – כמו ה-X WING ולפעמים מדובר במשהו הרבה יותר רציני- כמו הרוג trail warrior. השיטה פשוטה: לוקחים ניסאן רוג, מוסיפים הגבהה אימתנית ומחליפים את הגלגלים ב (חכו לזה) – זחלים.

ניסאן רוג טרייל ווריור - בינינו לא ממש השקעה כשמדובר בכיס עמוק כמו של ניסאן - יכלו להתאמץ יותר. צילום: ניסאן

ניסאן רוג טרייל ווריור – בינינו לא ממש השקעה כשמדובר בכיס עמוק כמו של ניסאן – יכלו להתאמץ יותר. צילום: ניסאן

לפי ניסאן, הרוג trail warrior שייחשף באופן רשמי בתערוכת ניו יורק בקרוב מצויד בשרשראות שמיוצרות על ידי American track שמתמחה בדרך כלל ברכבי שלג. מעבר לכך,  ניסאן רוג קיבל כמובן הגבהה צנועה, אך מעבר לכך מבטיחים בניסאן, כמעט ולא שינו כלום. המנוע הוא אותו 2.5 מוכר של ניסאן, המפיק 170 כוחות סוס. מבחוץ זוכה ה-trail warrior לצביעה מיוחדת, טוב לא בדיוק, מדובר בגרפיקה שהודבקה ולמעלה יש סל ציוד של ARB  וגם כננת.

ניסאן רוג טרייל ווריור - בינינו לא ממש השקעה כשמדובר בכיס עמוק כמו של ניסאן - יכלו להתאמץ יותר. צילום: ניסאן

ניסאן רוג טרייל ווריור – בינינו לא ממש השקעה כשמדובר בכיס עמוק כמו של ניסאן – יכלו להתאמץ יותר. צילום: ניסאן

 

טויוטה לנד קרוזר למוסכים

$
0
0

תומר הדר

יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה מודיעה על ריקול ללנד קרוזרים. מדובר ב-904 לנד קרוזרים שיוצרו בין יוני 2015 לינואר 2016. על פי היבואנית, מדובר ברכבים המצוידים במנועי דיזל ובמערכת הזרקת אוראה (למי שלא יודע, אוראה היא תמיסה שמוזרקת לממיר הקטליטי ומפחיתה את שיעור הפליטה). במסגרת הריקול תוחלף התושבת המקבעת את מזרק האוראה למערכת הפליטה, מחשש לסדק בתושבת שעלול להביא לנזילה של אוראה. משך התיקון, שנעשה כמובן ללא חיוב במוסכי טויוטה המורשים, הוא כשעה.

טויוטה לנד קרוזר למוסכים. אם הלנד קרוזר שלכם יוצר בין יוני 2015 לינואר 2016 - סעו עכשיו למוסך. צילום: רוני נאק

טויוטה לנד קרוזר למוסכים. אם הלנד קרוזר שלכם יוצר בין יוני 2015 לינואר 2016 – סעו עכשיו למוסך. צילום: רוני נאק

חשוב להזכיר, במידה ולא ידעתם, שבישראל לפי חוק חובה לבצע ריקולים. מי שלא מבצע את הריקולים עליהם מכריז היבואן תוך חצי שנה מיום ההודעה – אינו מסוגל לעבור טסט. לצד טויוטה לנד קרוזר מודיעה יוניון מוטורס על ריקול נוסף, צנוע בהרבה: על פי היבואנית, 36 מכוניות מדגמי האוונסיס והמיניוואן וורסו יזומנו. בוורסו (מדובר במיניוואן), תוחלף משענת מושב הנהג מחשש לפגם בכרית האוויר הצמדית. באוונסיס יוחלפו גם משענת מושב הנהג-וגם משענת מושב הנוסע. הודעה זו תקפה רק לרכבים שיוצרו בין אוגוסט 2016 לאוקטובר 2016.

 

7 מושבים לסובארו?

$
0
0

תומר הדר

בעלי זיכרון משובח במיוחד לבטח יזכרו את סובארו טרייבקה- רכב כביש שטח גדול ראשון ליצרנית היפאנית, שהיה מיועד לאכלס שישה נוסעים בנוחות ובפאר תוך שמירה על ערכי המותג, קרי מנוע בוקסר והנעה כפולה. בעידן בו טויוטה היילנדר ודומיו פרחו (ועודם פורחים) לפני עשור, זה היה הגיוני מאוד. אך הציבור האמריקאי לא כל כך הצליח לעכל סובארו יוקרתית, ועוד כזו שמצוידת בשלוש שורות מושבים – ויצור הטרייבקה הופסק בשקט, במהירות וביעילות האופייניים לסובארו.

סובארו מנסה להעפיל במעלה השוק עם קונספט-מבושל-ליצור של סובארו אסנט - SUV עם שלוש שורות מושבים. קלטתם אם משטחי המגע במקום מתגי חלונות? קול! צילום: סובארו

סובארו מנסה להעפיל במעלה השוק עם קונספט-מבושל-ליצור של סובארו אסנט – SUV עם שלוש שורות מושבים. קלטתם את משטחי המגע במקום מתגי חלונות? קול! צילום: סובארו

עצרו הכל! יש סובארו XV חדש!
טויוטה היילנדר היברידית ועם 8 מושבים בישראל!

כעת סובארו פותחת דף חדש עם הצגת האסנט בתערוכת ניו יורק. האסנט הוא קונספט (שנראה מאוד גמור ומוכן ליצור) המיועד להמחיש את יכולותיה של סובארו לייצר רכב כביש שטח גדול – ובעל שלוש שורות של מושבים. על פי סובארו, האסנט יצויד כמובן בהנעה כפולה- וחשוב מכך, במנועים מוגדשים ובעלי הזרקה ישירה, בוקסר כמובן. לפי סובארו, היצור יחל בשנה הבאה והאסנט ייועד באופן בלעדי לשוק הרכב האמריקאי.

סובארו מנסה להעפיל במעלה השוק עם קונספט-מבושל-ליצור של סובארו אסנט - SUV עם שלוש שורות מושבים. צילום: סובארו

סובארו מנסה להעפיל במעלה השוק עם קונספט-מבושל-ליצור של סובארו אסנט – SUV עם שלוש שורות מושבים. צילום: סובארו

טיול אופניים סינגל משגב

$
0
0

רוני נאק

סינגל משגב הפך לסוג של אבן דרך בסצנת אופני ההרים אצלנו. בעיקר אצל אלו החובבים הנעה בכוח המשיכה, מורדות מהירים וזורמים, אלמנטים טכניים ודליים של אדרנלין. מצד שני יש גם טיפוס – ולא מעט ממנו ופינות חמד ורביצה רבות. תמהיל היוצר תבשיל נהדר המצדיק את הדרך הארוכה צפונה לתוואי רשמי (ללא פריסטייל בניווט) באורך של כ-15 ק"מ בלבד.

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. צילום: רוני נאק

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. צילום: רוני נאק

כדי ליהנות מכל מה שיש למשגב להציע המלצתנו היא להגיע ברמת מיגון גבוהה ושליטה טובה באופניים – בטח אם אתם מתכננים לשחרר את האצבעות שעל המעצורים ולתת לרוח לייבש את הזיעה שעל המצח – ויש זיעה עם כ-460 מטרים של טיפוס מצטבר (עפ"י אפליקציית סטראבה).

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. צילום: רוני נאק

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. צילום: רוני נאק

את המכונית השארנו (מכונית הכוונה טויוטה CH-R) השארנו בחניון ליד בריכת השחייה במבואות משגב. משם המשכנו על פי סימוני המסלול של  קק"ל – אותם עיגולים צהובים עם שפיץ (או טיפות) המורה את הכיוון. בנוסף יש סימון שבילים אדום.

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. צילום: רוני נאק

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. צילום: רוני נאק

בדקנו מנשא אופניים saris super bones
טיול שטח מנהריים לעין שרונה

החצי הראשון של הסינגל רובו ככולו במורד ארוך וזורם מאד. קטעי עליה קצרים ירימו את הדופק ויחממו את השרירים בתחילה ומשם זו זרימה מענגת בכיוון כללי מערב כשכל מה שצריך לדעת בניווט הוא לעקוב אחרי הסימונים – אלו אגב התגלו כלא עקביים, פעמים חסרים, ונאלצתי לקרא לגשש הפנימי שלי כדי שלא להתברבר. הישארו על הסינגל כדי להתפנק על המדרגות, הברמים וקטעי האדרנלין המציפים אותנו באושר.

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. צילום: רוני נאק

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. צילום: רוני נאק

אחרי שמגיעים לחניון התחתון – מתחיל טיפוס. כאן אפשר לנצל את משטר הרוחות שבמקום שמשעות הצהריים המאוחרות נושבות לרוב ממערב למזרח. זה מעט מסייע בטיפוס. והטיפוס עצמו לא מאד קשה – זולת בימים בהם עומס החום כבד – והוא מזגזג מספיק כדי לשבור את הזוויות הקשות ביותר ומפנק מדי פעם בירידות שמורידות את הסל"ד של דופק הלב ומעלות חיוך.

טיול אופניים בסינגל משגב. זו הקלטת הסטראבה - כ-15 קילומטרים, 463 מטרים טיפוס. לא מאד קשה פיזית אבל אם תרכבו מהר - יאתגר בכיף. צילום מסך סטראבה

טיול אופניים בסינגל משגב. זו הקלטת הסטראבה – כ-15 קילומטרים, 463 מטרים טיפוס. לא מאד קשה פיזית אבל אם תרכבו מהר – יאתגר בכיף. צילום מסך סטראבה

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. זה אספרגוס ואפשר לאכול אותו. על אחריותכם. צילום: רוני נאק

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. זה אספרגוס ואפשר לאכול אותו. על אחריותכם. צילום: רוני נאק

עכשיו – באביב 2017 – אנו ממש לפני תחילת העונה החמה וזו אולי אחת הזדמנויות האחרונות ליהנות מהסינגל הזה במיטבו מבחינת רמות האחיזה והנפח ועושר של הצמחייה הירוקה שסביב.

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. היינו פה. צילום: כרמית ארנרייךטיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. היינו פה. צילום: כרמית ארנרייך

טיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. היינו פה. צילום: כרמית ארנרייךטיול אופניים בסינגל משגב. שילוב מהמם של מורדות זורמים, קטעים טכניים, מעלות מיוזעים וניווט אינטואיטיבי לגיבורים. היינו פה. צילום: כרמית ארנרייך

 

טויוטה לא זונחת את השטח

$
0
0


תומר הדר

רכבי קונספט יש הרבה. רכבי קונספט שעדיין עושים כבוד לשטח יש מעט. ראה ערך ft4x- קונספט חדש של טויוטה המוצג בימים אלה בתערוכת הרכב בניו יורק. במפתיע, טויוטה דווקא מדגישה שה-ft4x מיועד בהחלט למי שמעוניין לצאת מן העיר – ולרדת לשטח.

Toyota FT4x Concept רכב תצוגה מצויד ומאובזר ובעיקר קטן עם קריצה עתידית לדור רכבי השטח הקטן של טויוטה אבל ובעיקר התאמה לצרכים המקוונים של דור Y. צילום: טויוטה

Toyota FT4x Concept רכב תצוגה מצויד ומאובזר ובעיקר קטן עם קריצה עתידית לדור רכבי השטח הקטן של טויוטה אבל ובעיקר התאמה לצרכים המקוונים של דור Y. צילום: טויוטה

מבחינה ריאלית, הקונספט של טויוטה מבוסס על רכיבים קיימים ומוכרים. כך, הפלטפורמה היא ה- TNGA המוכרת של טויוטה שמשמשת בין היתר כבסיס של טויוטה C-HR אך בניגוד לטויוטה C-HR, את ft4x מגדירה טויוטה כרכב המיועד באופן ספציפי לגיחות שטח עבור דור ה-Y, כלומר אלה שחושבים שהכל מגיע להם מבלי שינקפו אצבע, הם שוהים חלק ניכר מזמנם במדיה חברתית וזקוקים לקישור אליה רוב הזמן.

טיול שטח מבית גוברין לבר גיורא
מבחן דרכים טויוטה C-HR

כך, בין היתר הקונספט מצויד בדלת אחורית בעלת שני מצבים: "עיר" ו"שטח" בו היא הופכת גם למעין גג שתחתיו מותקנים כמה שקעי חשמל. תא הנוסעים עצמו מחולק, לפי טויוטה, לשלושה "אזורים": אזור "נקי" קדמי לנוסעים, שכולל שק שינה של north face בין המושבים הקדמיים אזור "רטוב" אחורי שמיועד לחפצים מלוכלכים בבוץ, ואזור אחורי למטען.

Toyota FT4x Concept רכב תצוגה מצויד ומאובזר ובעיקר קטן עם קריצה עתידית לדור רכבי השטח הקטן של טויוטה אבל ובעיקר התאמה לצרכים המקוונים של דור Y. צילום: טויוטה

Toyota FT4x Concept רכב תצוגה מצויד ומאובזר ובעיקר קטן עם קריצה עתידית לדור רכבי השטח הקטן של טויוטה אבל ובעיקר התאמה לצרכים המקוונים של דור Y. צילום: טויוטה

והכי חשוב (למי שאינו Y וזקוק לחיזוקים מפייסבוק כדי להמשיך לחיות): מערכת ההנעה: טויוטה לא מפרטת באיזה מנוע מדובר אך אל תבנו על שישה צילינדרים בטור: לפי החברה מדובר ב"יחידת כוח קטנה ויעילה". מה שכן, חדשות טובות: יש LOW  אמיתי. המתלים הם ארבעה מקפרסונים שמסוגלים, לפי טויוטה, להתמודד על כבישים עירוניים וגם שטח משובש. יופי – למי יש מטען לאייפון?


פצצת מימן?

$
0
0


תומר הדר

ג'נסיס, חטיבת היוקרה של יונדאי המשווקת את מרכולתה בעיקר בארה"ב הולכת בדרכן של טויוטה וניסאן, ובעצם בדרכן של כל יצרניות רכבי הפרמיום – ומציגה את תכניותיה לייצר רכב כביש שטח, ככל הנראה בעוד כשנה.

יונדאי נכנסת לקבוצת SUV פרימיום עם GV80 של מותג ג'נסיס שלהם. צילום: יונדאי

יונדאי נכנסת לקבוצת SUV פרימיום עם GV80 של מותג ג'נסיס שלהם. צילום: יונדאי

בשלב ראשון חושפת ג'נסיס בתערוכת ניו יורק את GV80, קונספט שמיועד כמובן להמחיש כיצד יראה רכב הכביש שטח הראשון של ג'נסיס. מטבע הדברים, כאן נשאלת השאלה מה ג'נסיס מביאה למסיבה שלקסוס RX, וולוו XC90 וכל דומיהם לא הביאו כבר.

יונדאי נכנסת לקבוצת SUV פרימיום עם GV80 של מותג ג'נסיס שלהם. צילום: יונדאי

יונדאי נכנסת לקבוצת SUV פרימיום עם GV80 של מותג ג'נסיס שלהם. צילום: יונדאי

התשובה של ג'נסיס היא מערכת פלאג אין שמבוססת על תא דלק (כלומר מימן), למרות שסביר להניח שבפועל, אם החברה אכן תציג רכב כביש שטח בעשור הנוכחי, הוא ילגום בנזין טהור בדרך זו או אחרת.

יונדאי נכנסת לקבוצת SUV פרימיום עם GV80 של מותג ג'נסיס שלהם. צילום: יונדאי

יונדאי נכנסת לקבוצת SUV פרימיום עם GV80 של מותג ג'נסיס שלהם. צילום: יונדאי

סיטרואן חושפת איירקרוס

$
0
0


תומר הדר

סיטרואן אינה זרה לרכבי כביש שטח לא שגרתיים, ראו ערך סיטרואן קקטוס אך עם כל הכבוד לקקטוס, סיטרואן מתמחה לא רק ברכבים עממיים ומיוחדים, אלא גם ברכבים מפוארים. ראו ערך C5, C6 ודומותיהן. לכן בפני סיטרואן ניצב אתגר לא קטן בבואה לתכנן ולייצר רכב כביש שטח גדול, כזה שלא ידרוך יותר מדי חזק על בהונותיה של חטיבת היוקרה DS התוצאה לפניכם: סיטרואן C5  איירקרוס, שנחשף השבוע בתערוכת הרכב בשנחאי.

קונספט סיטרואן איירקרוס - הגיג עתידי לרכב פנאי בגודל בינוני של סיטרואן. בישראל ככל הנראה ב-2018. צילום: סיטרואן

קונספט סיטרואן איירקרוס – הגיג עתידי לרכב פנאי בגודל בינוני של סיטרואן. בישראל ככל הנראה ב-2018. צילום: סיטרואן

האיירקרוס יושק בסין, שוק משמעותי במיוחד עבור סיטרואן, כבר השנה ואילו באירופה – ובישראל – יושק האיירקרוס ב-2018. האיירקרוס עצמו משתרע על 4.5 מטרים בדיוק ומבוסס על בסיס גלגלים באורך 2.73 מטרים. רוחבו הוא 1.84 מטרים וגובהו הוא 1.67 מטרים. נפח תא המטען הוא 482 ליטרים מכובדים.

קונספט סיטרואן איירקרוס - הגיג עתידי לרכב פנאי בגודל בינוני של סיטרואן. בישראל ככל הנראה ב-2018. צילום: סיטרואן

קונספט סיטרואן איירקרוס – הגיג עתידי לרכב פנאי בגודל בינוני של סיטרואן. בישראל ככל הנראה ב-2018. צילום: סיטרואן

בפנים, C5 איירקרוס מצויד במה שסיטרואן מגדירה כ"חומרים רכים וחמימים", קונסולה מרכזית מוגבהת הבין הנהג והנוסע, לוח מחוונים בקוטר 12.3 אינץ' (!!) ומסך מרכזי בקוטר 8 אינץ'. רשימת האבזור ארוכה במיוחד וכוללת עמדת וייפיי ניידת, מערכות נהיגה סמי אוטונומיות כולל בלימה אוטונומית, שמירה על נתיב נסיעה, בקרת שיוט אדפטיבית ומערכת GRIP CONTROL- בקרת אחיזה שמדמה הנעה כפולה. וכמובן, מערכת AIRBUMP של סיטרואן שמצפה את צידי הרכב בבועות פלסטיות כדי למנוע מכות ושריטות.

קונספט סיטרואן איירקרוס - הגיג עתידי לרכב פנאי בגודל בינוני של סיטרואן. בישראל ככל הנראה ב-2018. צילום: סיטרואן

קונספט סיטרואן איירקרוס – הגיג עתידי לרכב פנאי בגודל בינוני של סיטרואן. בישראל ככל הנראה ב-2018. צילום: סיטרואן

מבחינת מערכת המתלים, סיטרואן מדגישה כי בתכנון המתלים של C5 איירקרוס נרשמו 20 פטנטים, בעיקר הודות לשימוש בצמד מעצורי בולם הידראוליים (מה שהג'יפאים מכנים "באמפ סטופ") שמעדנים את פעולת הכיווץ וההחזרה של המתלים בהתאם לכמות העומס המופעלת על הרכב. היצע המנועים מוכר היטב מדגמי  PSA וכולל מנועי בנזין טורבו בנפח 1.6 ליטרים המפיקים 165 ו-200 כוחות סוס המועברים דרך תיבה אוטומטית הידראולית "אמיתית" בעלת שש מהירויות.

קונספט סיטרואן איירקרוס - הגיג עתידי לרכב פנאי בגודל בינוני של סיטרואן. בישראל ככל הנראה ב-2018. צילום: סיטרואן

קונספט סיטרואן איירקרוס – הגיג עתידי לרכב פנאי בגודל בינוני של סיטרואן. בישראל ככל הנראה ב-2018. צילום: סיטרואן

בנוסף תוצע לראשונה בסיטרואן גם גרסת פלאג אין הייבריד, שהספק מנועיה הכולל מגיע ל-300 כוחות סוס. בגרסת הפלאג אין הייבריד, בה כוח המנוע החשמלי מוזן אל הגלגלים האחוריים (כלומר, יש הנעה כפולה), טווח הנסיעה המוצהר בכוחו של חשמל בלבד הוא 60 קילומטרים.

מחשמל: פולקסווגן חושפת את ID CROZZ

$
0
0

תומר הדר

שוק הרכב הסיני שונה לחלוטין משוק הרכב האירופי. בעוד שבאירופה בימים אלה הצרכנים מתחבטים בעיקר בשאלה כמה חיבורי אינטרנט יותקנו בקרוסאובר החדש שלהם, הצרכנים הסינים עוסקים בעיקר בשאלה כמה מס תבחר הממשלה להטיל עליהם אם לא ייסעו במכוניות חשמליות, כדי לדלל מעט את ענני הערפיח התמידיים שמעל שנחאי ובייג'ין.

פולקסווגן ID CROZZ - קונספט לרכב פנאי חשמלי עתידי עם שני מנועים והנעה כפולה. האם הבשורה החשמלית תגיע מדרישות שוק הרכב הסיני? צילום: פולקסווגן

פולקסווגן ID CROZZ – קונספט לרכב פנאי חשמלי עתידי עם שני מנועים והנעה כפולה. האם הבשורה החשמלית תגיע מדרישות שוק הרכב הסיני? צילום: פולקסווגן

פולקסווגן אמארוק מקבל מנוע 6V (ומגיע לישראל)
מבחן דרכים הונדה H-RV 

לכן דווקא מתערוכת הרכב של שנחאי יוצאת בימים אלה הבשורה החשובה ביותר של פולקסווגן: ID CROZZ. ה-ID CROZZ הוא קונספט חשמלי שלישי של פולקסווגן (אחרי ID BUZZ וה-ID הרגילה) ומיועד להמחיש אילו טכנולוגיות ואילו עיצובים ייחדו בעתיד הלא רחוק את רכבי הכביש שטח החשמליים של פולקסווגן.

פולקסווגן ID CROZZ - קונספט לרכב פנאי חשמלי עתידי עם שני מנועים והנעה כפולה. האם הבשורה החשמלית תגיע מדרישות שוק הרכב הסיני? צילום: פולקסווגן

פולקסווגן ID CROZZ – קונספט לרכב פנאי חשמלי עתידי עם שני מנועים והנעה כפולה. האם הבשורה החשמלית תגיע מדרישות שוק הרכב הסיני? צילום: פולקסווגן

על פי היצרנית, ID CROZZ יצויד בשני מנועים חשמליים ששולחים את כוחם לסרן הקדמי ולסרן האחורי. הספק המנוע הקדמי הוא 101 כוחות סוס ואילו הספק המנוע האחורי הוא 201 כוחות סוס. הנתונים בהתאם: את הזינוק ל-100 קמ"ש סוגר ID CROZZ  תוך שש שניות בלבד והטווח המוצהר לפי פולקסווגן הוא 500 קילומטרים מכובדים.

פולקסווגן ID CROZZ - קונספט לרכב פנאי חשמלי עתידי עם שני מנועים והנעה כפולה. האם הבשורה החשמלית תגיע מדרישות שוק הרכב הסיני? צילום: פולקסווגן

פולקסווגן ID CROZZ – קונספט לרכב פנאי חשמלי עתידי עם שני מנועים והנעה כפולה. האם הבשורה החשמלית תגיע מדרישות שוק הרכב הסיני? צילום: פולקסווגן

לטענת פולקסווגן, הסוללה של ID CROZZ ניתנת להטענה של 80% תוך 30 דקות בשימוש במערכת הטענה מתאימה.

פולקסווגן ID CROZZ - קונספט לרכב פנאי חשמלי עתידי עם שני מנועים והנעה כפולה. האם הבשורה החשמלית תגיע מדרישות שוק הרכב הסיני? צילום: פולקסווגן

פולקסווגן ID CROZZ – קונספט לרכב פנאי חשמלי עתידי עם שני מנועים והנעה כפולה. האם הבשורה החשמלית תגיע מדרישות שוק הרכב הסיני? צילום: פולקסווגן

 

לקסוס NX מתעדכן

$
0
0

תומר הדר

לקסוס מודיעה רשמית על הצגת גרסה מעודכנת של דגם NX שהוצג בשנת 2014. על פי לקסוס "המראה החדש מהווה אבולוציה של עיצובו הספורטיבי והדינאמי". לצד השדרוג העיצובי מוסיפה לקסוס גם מספר מערכות בטיחות לתוך NX.

לקסוס NX מקבל עידכון עמוק של אמצע החיים. מערכת ההנעה ההיברידית נותרה ללא שינויים - כל השאר כן. בישראל עוד השנה. צילום: לקסוס

לקסוס NX מקבל עידכון עמוק של אמצע החיים. מערכת ההנעה ההיברידית נותרה ללא שינויים – כל השאר כן. בישראל עוד השנה. צילום: לקסוס

מרצדס חדשה ב-3630 שקלים
מה לוקח? פורשה או יגואר?

ראשית, לפי לקסוס, חלקו הקדמי של הNX  עודכן: הפגוש הקדמי, הגריל, יחידות התאורה, כולם עוצבו מחדש כדי "ליישר קו" עם שפתה העיצובית הנוכחית של לקסוס. גם החלק האחורי זכה לטיפול דומה שכלל הרחבה של הפגוש האחורי, הארכה של הפנסים האחוריים ועיצוב מחדש של האגזוז, כך שיבלוט מהפגוש. ברשימת האופציות, לקסוס מוסיפה חישוקי 18 אינץ' וצבע מטאלי שחור.

לקסוס NX מקבל עידכון עמוק של אמצע החיים. מערכת ההנעה ההיברידית נותרה ללא שינויים - כל השאר כן. בישראל עוד השנה. צילום: לקסוס

לקסוס NX מקבל עידכון עמוק של אמצע החיים. מערכת ההנעה ההיברידית נותרה ללא שינויים – כל השאר כן. בישראל עוד השנה. צילום: לקסוס

השינוי בפנים, מדגישה לקסוס, הוא שינוי מינורי בלבד שמיועד להדגיש את אופיו הספורטיבי של לקסוס NX וכולל הגדלה של צג המידע משבעה אינץ' לעשרה אינץ' והוספה של גימור מטאלי לממשק המתגים הקיים, כמו גם הגדלה של ממשק ההפעלה של מערכות הרכב באמצעות הגדלת משטח המגע בין המושבים, שמשמש את הנהג לשליטה.

לקסוס NX מקבל עידכון עמוק של אמצע החיים. מערכת ההנעה ההיברידית נותרה ללא שינויים - כל השאר כן. בישראל עוד השנה. צילום: לקסוס

לקסוס NX מקבל עידכון עמוק של אמצע החיים. מערכת ההנעה ההיברידית נותרה ללא שינויים – כל השאר כן. בישראל עוד השנה. צילום: לקסוס

מבחינה מכאנית, לקסוס מדגישה שלא חל כל שינוי במערכות ההנעה (היברידית ומוגדשת), אך לאור כיוון ותכנון מחודש של גאומטריית המתלים, יושבי הרכב אמורים ליהנות מרמת NVH  נמוכה יותר. לקסוס NX המחודש יגיע ארצה במהלך השנה הנוכחית.

לקסוס NX מקבל עידכון עמוק של אמצע החיים. מערכת ההנעה ההיברידית נותרה ללא שינויים - כל השאר כן. בישראל עוד השנה. צילום: לקסוס

לקסוס NX מקבל עידכון עמוק של אמצע החיים. מערכת ההנעה ההיברידית נותרה ללא שינויים – כל השאר כן. בישראל עוד השנה. צילום: לקסוס

רכב פנאי חדש מאופל

$
0
0

תומר הדר

אופל, הצפויה להחליף ידיים במהלך החודשים הקרובים חושפת את רכב הכביש שטח האחרון שייוצר על ידיה בעודה בבעלות של ג'נרל מוטורס מדובר באופל גרנדלנד X, אח גדול לאופל קרוסלנד X שנחשף לאחרונה. הגרנדלנד נחשף במסגרת תכנית של אופל למיצוב מחדש של היצע דגמי החברה, הכולל החלפה של מיניוואנים ברכבי כביש שטח.

אופל גרנדלנד - רכב פנאי עתידי אשר עתיד להחליף את אופל זאפירה כמובילת נוסעים. צילום: אופל

אופל גרנדלנד – רכב פנאי עתידי אשר עתיד להחליף את אופל זאפירה כמובילת נוסעים. צילום: אופל

נהיגה ראשונה פיג'ו 3008
מבחן דרכים יונדאי איוניק

במקרה של הגרנדלנד X, המריבה היא זו שבהמשך תשלם בחייה ותבוטל ככל הנראה. על פי אופל, הממעטת בשלב זה בחשיפת פרטים, שיתגלו בהמשך ככל שתערוכת פרנקפורט תתקרב, אורכו של הגרנדלנד X הוא 4.48 מטרים, והמרווח הפנימי צפוי להיות ארוך ב-20 סנטימטרים מזה של הקרוסלנד X.

אופל גרנדלנד - רכב פנאי עתידי אשר עתיד להחליף את אופל זאפירה כמובילת נוסעים. צילום: אופל

אופל גרנדלנד – רכב פנאי עתידי אשר עתיד להחליף את אופל זאפירה כמובילת נוסעים. צילום: אופל

היצע האבזור צפוי לכלול מערכות בטיחות כגון בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת להתרעה מפני עייפות ומערכת בלימה אוטונומית בשעת סכנה. בנוסף תצויד הגרנדלנד X במערכת ה"אופל לינק", המוכרת של ג'נרל מוטורס המאפשרת קישוריות מלאה.

Viewing all 3054 articles
Browse latest View live